Hoca kazandı, nihayet! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Ev sahibinin gözü kara... Galibiyetten başka hiçbir şey görmüyor. Teknik, taktik kimsenin umurunda değil. Topu kazan, pas yap, dripling yap, ne yaparsan yap... Karşı kaleye taşı. Orada şut mu atarsın, kafayı mı çakarsın... Elbette çaresine bakarsın...


siyahlabeyaz | Süper Lig’de “yenilmez lider” unvanıyla Vodafone Park’a gelen Alanyaspor, maç kazanmayı adeta unutmuş Beşiktaş’a karşı oyuna ortak olma çabasıyla mücadele etmeyi yeğlemişti. Beşiktaş ise bol bol yan pas yaparak, kazandığı topu kendi savunmasıyla oyun merkezindeki Oğuzhan - Atiba trafiğinde çevirerek, böylece top kullanma yüzdesini elinde tutarak oynadı. Bu oyun eksik, yarım, etkisiz ve zevksiz bir oyundu. Topla buluştuğunda çabucak oynayarak arkadaşına pas verme telaşı gösteren oyuncular, rakip ceza alanına bir türlü atamıyordu meşin yuvarlağı. Hele Burak Yılmaz... Önce istediği ve beklediği topları alamadı, sonrasında da buluştuğu pek az topu kullanabilmeyi başardı. Belli ki rahat değil, uzun sakatlık-tedavi sürecinde Burak’ta form kaybı oluşmuş. Oysa golü en çok arzulayan Burak’tı, en çok oynamak isteyen de. Ne varki dünkü maçın penaltıya kadar olan bölümünde “yalnız ve çaresiz” adam olarak koşuşturup durdu.
Beşiktaş’ta Lens ve N’Koudou tüm gayretlerine rağmen, çizgiden aut çizgisine kadar inip bir uzun orta yapamadılar. Lens, zaman zaman çaprazdan içeri kayarak birkaç pas ve çalım becerisi gösterdi, hemen hepsi de sonuçsuz kaldı.

N’Koudou ise Alanyaspor’un savunma hamlelerini bir türlü aşamadı.Zevksiz ve sıkıcı oyun ikinci yarıda biraz renklendi. N’Koudou’nun buluştuğu topla ceza alanına girmesi, Baiano’nun müdahalesiyle penaltıyı getirdi. Eh, akan oyunda bir türlü golü bulamayan Burak Yılmaz, ustaca vuruşuyla golü buldu. Hem kendisi, hem de arkadaşları nefes aldı.Alanyaspor’un bu lige kattığı en büyük heyecan asla vazgeçmemek. Ne sıkı ve sert savunma yapıyorlar, ne de hayal ataklarıyla kendi kendilerine tuzak kuruyorlar.

Beşiktaş’ın bu oyuna karşı reaksiyonu kontrollü oyun. Aynı zamanda fırsatçı hücum hamleleri.İşte size maçın en güzel anı: Burak Yılmaz, buluştuğu topla sağdan Alanyaspor kalesine iniyor. Rakip savunma, golcünün kaleye uzaklaştığını görüp rahatlarken... Burak’tan enfes bir orta... Diaby’nin topla buluşması ve gol. İşte Burak’ın sabahtan beri beklediği böyle bir orta... Kimse yapmazsa o işi... Burak yapıyor. Bravo! Bu arada unutmadan... Yetmezmiş gibi Beşiktaş’ta maça saatler kala sakatlık arızaları oluşuyor. Sahaya çıkacak onbir zorlanıyor. Dorukhan, son anda mecburiyetten, sağbek oynamak zorunda kaldı. İşini iyi yaptı ama ah şu sakatlık! Tüm sakat futbolculara geçmiş olsun diyelim. Lloris dahil!

Bu arada skor 1-0 iken Atiba’nın ceza alanı içinde eline çarpan topta Arda Kardeşler’in devam kararı Alanyasporlu futbolcuların yoğun itirazına yol açtı. Haksız da sayılmazlardı...Dünkü maçın ilginç yanı, bir dönem Milli Takım için birlikte çalışan Abdullah Avcı ile Erol Bulut’un Süper Lig’de karşı karşıya mücadele etmesiydi. Evet, Hoca kazandı... Nihayet!(Attila Gökçe / Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder