'Sendekiler gen değil, altıgen' - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Spor yazarları, Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş'ın Alanyaspor'u 4-1 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdi.

GÜNTEKİN ONAY - VATAN
Beşiktaş dün akşam farklı skorla kazansa da oyun olarak tatmin etmedi. Ligin ilk maçı olması, boğucu nemli bir hava ve geçen sezonun anahtar 3-4 oyuncusunun takımda olmaması gibi faktörler tabii ki Beşiktaş’ın futbolunu olumsuz etkiledi. Ancak yine de sahaya çıkan 11, Alanya gibi zayıf bir rakip karşısında bundan daha iyisini yapabilirdi. Skordan bağımsız olarak oyun için ‘daha iyisi’ ifadesinin altını çizmek lazım.

METİN TEKİN - SABAH
Bu senenin Beşiktaş'ı dün gece Alanya karşısında çok net bir skorla kazandı. Oyun çok doyurucumuydu veya oyun geleceğe dönük umut veren bir oyun muydu tabii bu tartışılır... Ama şöyle de bir gerçek vardır; bazı maçlar sadece kazanmak üzerine değerlendirilmeli... Böyle de bir skorla bitti oyun. Beşiktaş'ın hala ideal kadrosunu oluşturduğunu söyleyemiyoruz, transfer dönemi bitmediği için. Ben kalan günlerde transfer takviyeleri olacağını düşünüyorum.

ERMAN TOROĞLU - SABAH
Beşiktaş için şanslı bir fikstür. İlk maç Alanyaspor. Tarihinde ilk defa Süper Lig'de müsabakaya çıkan bir takım ile oynuyor. Beşiktaş da bu işte fazla zorlanmadı. Her gittiklerinde gol yaptılar. 'Tek taraflı bir maç oldu' diyebiliriz. Buna maç denmez, burada Alanyaspor'u değil de Beşiktaş için karar vermek lazımdı ama bu Alanyaspor'a karşı siyah-beyazlılar için çok fazla bir şey söyleyemeyiz.

FEYYAZ UÇAR - FANATİK
Erken gol güzel. Golün kendisi daha da güzel. Taçtan gelen topu yere düşürmeden iki kişiyi geç. Yatır kaleciyi yere. Kaldır tribünleri ayağa. Oğuz boylarından mı geldin be evlat. Sendekiler gen değil, altıgen. Sergen’i unutturabilecek misin bize Oğuzhan. Umutlanalım mı? Adriano’nun sakatlanıp çıkışı üzücü. Düşündürücü olan defansın dengesinin bozulması. Tosic formda. İster stoper oynat, ister solbek. Lakin Necip’in bu seneki stoper performansı pek iç açıcı değil.

İLKER YASİN - HÜRRİYET
Lige başlarken gerçek şu; Quaresma ve Olcay kenarlarda, Tolgay ortada, Cenk de hücumda istenen seviyede değil. Sağ bek Beck geçen yılki performansının üstünde. Quaresma ve Olcay altında. Marcelo, Oğuzhan ve Atiba kaldıkları yerlerden devam
ediyorlar. Cenk, ilk 11 oyuncusu olmaktansa hamle oyuncusu olmaya daha yatkın. Necip, bir yıldız değil ama çok yıldızın yokluğunda Oscar’lık bir en iyi yardımcı oyuncu.

OKTAY DERELİOĞLU - TAKVİM
Beşiktaş Alanyaspor galibiyetiyle lige iyi bir başlangıç yaptı. Ama bu Beşiktaş'ın iyi olduğunu göstermez. Alanya'nın kötü futbolunu gösteren bir mücadele izledik. Beşiktaş'ın şu anki gücü geçen sezona göre daha az. Eksikleri çok bariz. Aldatıcı olmasın bazı şeyler. Oynanan oyun kötü...

ÖMER GÜVENÇ - VATAN
Geçen sezonu şampiyon bitiren Beşiktaş, bu sezona da farklı kazanarak iyi bir başlangıç yaptı. Kartal, oyunun genelinde maçın tek hakimiydi. Güzel goller vardı ama Oğuzhan’ın attığı bir gol vardı ki... Sadece güzel demek büyük haksızlık olur. Gerçi Oğuzhan’ın güzel gollerine çok şahidiz ama dünkü attığı gol bambaşkaydı.

FATİH DOĞAN - SABAH
Siyah-beyazlı takımın bu kadrosu Süper Lig'de sonuna kadar şampiyonluk kovalar. Hatta favoridir diyebilirim. Ancak Avrupa için özellikle Şampiyonlar Ligi için Mario Gomez'in, Sosa'nın yerlerinin doldurulmaya ihtiyacı var. Dün maçı iyi ve dikkatli şekilde izleyenler bunu net bir şekilde gördü.. Adriano'nun kaliteli ayakları, seri paslaşmaları kendisindeki kalitenin göstergesiydi. Umarım sakatlığı ciddi değildir.. Futbolseverler böyle bir yetenekten mahrum kalmaz..

YEMEN EKŞİOĞLU - FANATİK
Quaresma ’nın çabası, Tolgay’ın mücadelesi, arayışları beni ümitlendirdi. Oğuzhan aynı Oğuzhan. Kaldığı yerden devam ediyor. İlk hafta 3 puan iyidir. Kendi sahasında huzurlu başlamak önemli. Yine de her rakip Alanya gibi olmaz. Akdeniz ekibi çok özür dilerim ama geldiği gibi gider.

KENAN BAŞARAN - HÜRRİYET
Geçen sezon Beşiktaş, deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu Barçavari bir oyunla sürklase etmişti. Genel olarak Alanya da Mersin tadında bir takım. Ancak Beşiktaş, dün akşam Mersin’deki tadında değildi. Çünkü Oğuzhan golün dışında döktüremedi, Tolgay da henüz 10 numara acemisi...

SİNAN VARDAR - FOTOMAÇ
Beşiktaş, Alanyaspor karşısında gerçek bir antrenman maçı yaptı ve taraftarına güzel bir akşam yaşattı. Lige galibiyetle başlamak ve büyük bir ihtimalle de daha ligin ilk haftasında zirveye çıkmak Beşiktaş'ın artılarıydı. Oğuzhan attığı nefis golle hem gol perdesini nefis bir şekilde açarken yine klasını gösterdi. Olcay her zamanki çalışkanlığıyla göz doldurdu. Cenk Tosun çok iyi bir golcü. O da attığı iki golle takım için ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

GÜLENGÜL ALTINSAY - CUMHURİYET
Sosa’nın rakibi dağıtıcı özelliğini de aradı Kartal. Buna karşın Tolgay-Ozi-Atiba üçlüsüyle 4-3-3 diziliş mantıklıydı. Ama atakta hızlanamadılar, akışkanlık sağlayamadılar. Yine de Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 2. yarının başında da penaltıyla skoru 3-0 yaptı. Oyun da orada bitti. Daha sonra maçın galibi değil tabela değişebilirdi ancak.

HAYRİ ÜLGEN - TAKVİM
Futbolda her zaman sezonun ilk maçları zordur. Bu doğru. Ama bir takımın mayası da belli olur. Dün Beşiktaş'ı A'dan Z'ye seyrettik. Futbol olarak öyle ahım şahım bir oyun oynamadı. Bu oyun güven de vermedi. Çünkü 2 takım arasında kalite farkı ortadaydı. Alanyaspor hala Süper Lig'e çıkmış bir takım havasında değildi. Defanstaki bireysel hatalar oyunu tamamen çözdü. Kim ne derse desin Beşiktaş'ın eğer Şampiyonlar Ligi'nde ve bu lig de başarılı olmalarını istiyorlarsa çok iyi 2 stoper ve acil Gomez gibi bir golcü alınmalı.

Kaynak : Mynet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder