Beşiktaş'ın ön alan baskısıyla baş edebilecek takım yok - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ın ön alan baskısıyla baş edebilecek takım yok

Share This

Söylemesi yapmasından daha kolay belki ama Beşiktaş, ön alan baskısıyla rakipsiz; ön alan baskısı tükendiğinde ise çözülen bir takım oluyor.

Şenol Güneş'in Karabükspor karşısına çıkaracağı ilk 11 maçtan bir saat kadar önce netleşince, sosyal medyaya şüpheler ve soru işaretleri hakim oldu. Evet, siyah beyazlılar Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk maçında Salı akşamı Benfica deplasmanında olacaklardı fakat bu denli geniş çaplı bir rotasyona gerek var mıydı?

İlk 45 dakika bu soruya net bir yanıt verdi: Evet, varmış.

Muazzam bir ön alan baskısıyla başladı maça Beşiktaş. Ömer Şişmanoğlu, Talisca, Cenk Tosun üçlüsü rakibi boğdular. Gökhan İnler, çaldığı toplarla, Atiba Hutchinson'a "Bu forma için ben de varım" mesajı gönderdi. O kadar üst düzey bir ön alan presi uyguladı ki Beşiktaş, Karabükspor bir noktada pes edip sahadan çekilse yeriydi. Çıkamadılar. Sadece bir pozisyonda çok net bir şekilde çıktılar ve o da net bir fırsata dönüştü.

RAKİBİ BOĞDULAR
Bu çok yoğun ön alan presi şarttı çünkü Karabükspor, ligin ilk haftasında, Galatasaray karşısında öyle tempolu ve direkt bir futbol anlayışı ortaya koydu ki, ev sahibi ekip taraftarları son dakikada aldıkları galibiyetin bir lütuf olduğunu düşündüler. Karabükspor o maçtan neden puansız ayrıldığını bugün bile kendine soruyordur. Vodafone Arena'dan neden puansız ayrıldıklarını sorma şansları ise pek olmayacak.

Öndeki bu müthiş tempo, eğer as oyunculardan kurulu bir kadroyla uygulanmış olsa, sakatlık riski kaçınılmaz olurdu ve tekrar etmekte fayda var: Bu tempo Karabük'le baş etmek ve rakibi sindirmek için şarttı.

2-0'ın avantajı da etkili olmuştur, Benfica deplasmanı da. Belki psikolojik faktörler de devreye girmiştir. Kesin olan şey şu ki, Beşiktaş bu tempoyu kaybettiği an, rakibi set savunma kurgusuyla karşılamaya çalıştığı an Karabük çok etkili oldu. Golü buldular, beraberlik golü için de Fabri'nin kalesini ablukaya aldılar. Beşiktaş bu tip maçları 2015-16 sezonunda da tecrübe etti. Takım ilk yarıda skoru elde ettikten sonra 45 - 70. arası rakibe verilen boşluklar, siyah beyazlıları zorluyor.

90 DAKİKAYA (MÜMKÜN MERTEBE) YAYMALI
Beşiktaş baskıyı kurduğu ve rakipten topu kendi ceza sahası çevresinde çalmaya kararlığı olduğu anlarda durdurulamaz bir ekip haline geliyor. Bu tempoyla Türkiye'de yarışabilecek başka bir takım yok. Bu ön alan baskısına direnebilecek bir takım da yok. Hele ki maçın oynandığı stadyum Vodafone Arena ise... Fakat, gerçekleştirmesi Eylül ayı itibariyle çok zor olsa da, bu temponun 90 dakikaya optimum düzeyde yayılması gerekiyor. Aksi, rakibi oyuna sokuyor ve onlara cesaret veriyor. Bu deplasmana daha efektif hücum gücüne sahip takımlar da gelecek.

Yeni transferlerin takıma bu kadar çabuk uyum sağlamaları ve topsuz alanda neredeyse her şeyi doğru yapmaları oldukça ilginç. Şenol Güneş ve teknik ekibi bu konuda büyük bir alkışı hak ediyor.

Beşiktaş bu stadyumda sıradaki maçını Galatasaray'a karşı oynayacak. Aynı tempoyu o maçta da gösterebilirse, bu sezon Vodafone Arena'da yenilmezlik iddiası ciddi bir şekilde dile getirilebilir.

Kaynak : goal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder