Bitmeyen Kiev karambolünün unutulmaz hikayesi - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Bitmeyen Kiev karambolünün unutulmaz hikayesi

Share This

Uzun zaman hafızalardan silinmeyen bir kale önü karambolü olmuştu Beşiktaş - Dinamo Kiev mücadelesinin son saniyeleri. Spikerin anlatamayıp, taraftarın bakamadığı o 15 saniye, belki de o günlerin en unutulmazıydı. 

Beşiktaş'la Dinamo Kiev ismi yan yana geldiğinde akıllara gelen ilk kelime: Karambol. Türk futbolunun hafızasına kaos dolu bir 15 saniye.

"Artık son tehlikeler bunlar..."

"Yattıııı... Müthiş bir mücadele!"

"İnanılmaz bir pozisyon inanılmaz..."

"Bir etten duvar var... Beşiktaşlılardan!"

Bir dönem  Beşiktaş 'ın kabusu olan  Dinamo Kyiv 'i nihayet yendiği maçın 15 saniye süren pozisyon hem bir zaferin kildini açtı hem de siyah-beyazlıların adeta her maçı heyecan ve kaos girdabına dönüşen o kadrosunu özetleyen bir futbol anı olarak akıllarda kaldı.

Carlos Carvajal yönetiminde Portekizli üç yıldızı Simao, Almeida ve Quaresma'nın taşıması beklenen o takım, taraftarını heyecanlandırmak konusunda hiç sıkıntı çekmese de dengesi olmayan futboluyla iki kere Avrupa kupalarında Dinamo Kiev'e takıldı. Ancak Beşiktaş'ın bütün futbolcularıyla kalenin önüne siper olarak getirdiği galibiyet, yalnızca zorlu bir takımın mağlup edilmesi değil bir kabus karşısında alınan psikolojik bir zafer oldu.

FUTBOLU BİLMEYENLERİN SORDUĞU 10 KLASİK SORU
Beşiktaş'ın Portekizli sac ayağı kısa süre sonra Beşiktaş'tan ayrıldı. Taraftarın sevgilisi Carvajal görevini bıraktı. Bugün o gün ilk 11'de sahaya çıkan oyunculardan yalnızca biri Beşiktaş'ta. Ama Dinamo Kiev adı Beşiktaş taraftarlarının kulağına çalındığı zaman akıllarına hala geliyor.

Siyah-beyazlı taraftarlar için o kısacık 15 saniye unutulmaz bir hikaye olarak akıllara kazındı. Beşiktaş'tan beklenen futbol kalitesinin değil ama mücadeleci ve fedakar oyunun kısacık bir sembolüne dönüştü.

Kaynak : goal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder