"Ey Federasyon Beşiktaş'la senin derdin ne?" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Aspor yorumcusu Turgay Demir, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde ki Dinamo Kiev maçı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nu eleştiren açıklamalarda bulundu.

Maçın bitimi ile yapılan basın toplantısını değerlendiren Turgay Demir, hem Şenol Güneş hemde Futbol Federasyonunu eleştiren açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan bazıları;

"Taraftarın gözüne girmeye çalışıyorlar"
İlk devre ile ikinici devre arasındaki farkları analiz eden Turgay Demir, "Beşiktaş'ta Caner'den tutunda Aboubakar'a Talisca'ya kadar tüm futbolcular taraftarın gözüne girmeye çalışıyorlar. Bakın hocanın değil taraftarın. Bu taraftarı mutlu edelim diyorlar. Çoğu böyle bir taraftar görmemiş daha önce. Zaten bunu da her fırsatta söylüyorlar. Neticede ilk Şampiyonlar Ligi maçlarını oynuyorlar. Dolayısı ile öndeyken eyvah diye paniklediler."

"Tolgay adamları çarşı'ya gönderdi"
Özgüveni olmayan bir takım.ilk yarıdaki gibi oynayamaz. Tolgay'ın diriyken ilk yarıdaki hareketlerine bakın. İki vücut çalımı ile iki oyuncuyu çarşıya gönderdi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde bundan önceki turda yüzde 71 ile en çok top kazanan takımdı. Aslında ilk yarıda da bu istastistiği gene yakaladı. Ama ikinci yarıda Beşiktaş'ta iki büyük hata yaptı Şenol Güneş. Takımın 10 kişi kaldığını görmedi. Adriano maç içerisinde hiç yoktu. Ne önde, ne arkada, ne sağda, ne de solda yoktu.Hoca takımı 10 kişi 15 dakika oynattı. Belki Kerim Frei ya da Cenk Tosun'u daha önce almalıydı. İkinci hata ise Tolgay'ı çıkarmamasıydı bana göre. Tolgay, devrenin hemen başında bir top kaptırdı. İşte o anlarda sinyal vermeye başladı. Hoca Tolgayı geç çıkardı.Takım dönen topları alamamaya önde pas yapamamaya başlayınca bir panik yaşandı. Kendine güvenini kaybetti. Kerim ile pas trafiği Cenk ile kanat çalışmaya başladı.

"110 km'yi geçeceksin"
Doğru yada yanlış koşu mesafelerinde 110 km'yi geçmek zorundasın. Derbide Beşiktaş 114 km koştu. Çok pas yaparsan daha az koşarsın diyor hoca. Tamam haklı. Ama çok pas yapabilmek içinde çok koşmak lazım neden? Mesela ben Atibayım, ayağımda top var ve etrafımdaki herkes sabit  duruyorsa ben kime atacağımı da bulamam. Ama onlar boş yerlere koşu yaparsa rakibi bozarlar. Benimde pas alternatiflerim artar, bu da en az 110 km demektir. Ligde bile 110 km'yi geçeceksin. 105 km çok az.

"Ey Federasyon Beşiktaş'la senin derdin ne?"
Şenol Hoca aslında basit geçti bir noktayı ancak, o kavgayı vermek istemiyor belli. Şimdi TFF, futbol federasyonu mu yoksa basketbol federasyonu mu belli değil. O yüzden kulüpler birliği ve Göksel Gümüşdağ bu futbolu biz yönetmeliyiz derken yüzde bin haklı. Futbol Federasyonu yayıncı kuruluşa sistemi bırakacak, kafasını kuma gömecek, ondan sonrada isterse maçı ertelesin istemezse ertelemesin... Böyle bir saçmalık yok! Bu takım bugün maçı oynadı bu saatte gece 1 olmuş, Takım gece 3'te Ümraniye'ye gidecek. oyuncuların eve gitmesi 3.30 - 4.00. Belki tesiste kalacaklar. Sabah gelip tesise ter idmanı yapacaklar. Hatta belki gece yaptıracak Şenol Güneş. Oldu sana Perşembe. Sonra ne yapacak? Gidecek Trabzon'a. Trabzon'dan da 1 saat kara yolculuğu yapacak, gidecek Rize'ye ve ertesi gün çıkacak maç oynayacak. Niye bu işkenceyi yapıyorsun? Derdin ne? Rus takımı mı bu? Derdiniz ne? Takvimler mi bitti? Beşiktaş'ın maçını Pazar gününe alsanıza. Niye almıyorsunuz? Yani Beşiktaş ile senin derdin ne Ey Federasyon? Şampiyonlar Ligi'nde birileri puan almış federasyonun umurunda değil. Federasyon yayıncı kuruluşa teslim etmiş kendini." şeklinde konuştu.

Siyahlabeyaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder