İşte Eto'o gerçeği - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Transfer sezonunda en çok takip edilen transfer görüşmelerinin başında Eto'o geldi.

Geçen sezon liglerin sona ermesinin ardından, Antalyaspor'a yeni seçilen başkan Ali Şafak Öztürk Eto'o nun maliyeti konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Eto'o, Antalyaspor'dan primler dahil 3,5 milyon Euro garanti para alıyordu. Başkan Ali Şafak Öztürk bu maliyetten kurtulmak için her yerde Eto'o yu elden çıkaracağını dile getiriyordu. Bunun üzerine Eto'o'ya kulüp bulması halinde kendisine her konuda yardımcı olunacağı mesajı verildi.

Eto'o VakfI 14-15 Temmuz tarihlerinde Antalya'da dÜnyanIn en ünlü futbolcularınında katılımıyla bir dostluk maçı düzenlemişti, hatta bu maça Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan'da katılıp, maçın kısa bir bölümünde forma giyecekti. Ancak maçın oynanacağı gün Türkiye malum olayları yaşadı ve maç iptal oldu. Bu organizasyonda forma giyecek diğer bir kişi ise Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Pascal Nouma idi.

Pascal Nouma ile yakın arkadaş olan Eto'o, Pascal'dan Beşiktaş konusunda doğru kişilerle görüşmek için yardım istedi. Pascal, Eto'o nun bu arzusunu Beşiktaş Kulübü İkinci Baskanı Ahmet Nur Çebi'ye iletti. Ahmet Nur Çebi, Eto'o gibi bir futbolcuyu Beşiktaş kadrosunda görmeyi çok istediğini ancak, Antalyaspor'un sözleşmeli futbolcusu olduğu için, kendisinin Antalyaspor ile bonservis sorunlarını çözerek, serbest olarak gelmesini istedi. Eto'o bu cevaba olumlu yanıt verdi ve Antalyaspor ile görüşmelere başladı.

Fakat başta Eto'o ya her konuda yardımcı olacağını söyleyen başkan Ali Şafak Öztürk'ün tavırları değişti. Başkan Öztürk, Eto'o dan devamli farklı şeyler talep etmeye başladı. Özellikle Beşiktaş Kulübünün kendisini arayarak transferi kendisinin bitirmesini istiyordu, oysa Eto'o, Ahmet Nur Çebi'ye serbest gelebileceğini bildirmişti.

Ali Şafak Öztürk'ün taleplerini Ahmet Nur Çebi kabul etmedi, zira Öztürk, Eto'o ya karşılık Ömer Şişmanoglu, Veli Kavlak ve Kerim Frei istedigini aracılar vasıtasıyla Beşiktaş'a iletiliyordu.

Her girişimden olumsuz cevap alan başkan Ali Şafak Öztürk sözleşmeli futbolcularını ayartıyorlar bahanesiyle başkan Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi ve Eto'o yu TFF ye şikayet ederek PFDK'ya gitmelerine sebep oldu. Bu gelişme üzerine taraflar ciddi gerildi. Antalyaspor başkanının bu amatör davranışları olayların iyice uzamasına sebep oluyordu. Antalyaspor hem Eto'o'yu elden çıkarıp yüksek maliyetinden kurtulmak hem de pazarlık yapmak istiyordu. İşin daha da komiği sözleşmeli futbolcumuzu ayartıyorlar derken, kendisi de Beşiktas Kulübü ile gorüşmeden Ömer Şişmanoglu'nun menajeri ile konuşuyordu.

Transferin bitmesine 2-3 gün kala Antalyaspor yönetimi hatalarını anlamaya başladı ve panik halinde Eto'yu Beşiktaş'a satmak hic her şeyi yapmaya başladı. Hatta araya TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i bile sokmaya çalıştı. Durumun farkında olan Eto'o, son gün Beşiktaş yönetimine 2 milyon Euro'ya oynayabilecegini iletti, çünkü Antalyaspor yönetimi aradaki 700.000 Euroluk farkı ödemeye razıydı.

Teklif son gün baskan Fikret Orman'a iletildi, ancak Orman, Antalyaspor başkanı Ali Şafak Öztürk'e çok kızgındı. Bizi TFF'ye şikayet eden bir kulüp ile oyuncu transferi yapmayacağını söyleyerek, bu dosyayı kapadı.

Simdi ne mi olacak? Antalyaspor başkanının tutmayan planları sonrasi Antalyaspor iki yil icin Eto'o ya 7 milyon Euro ödeyecek.

Kaynak : Haber1903

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder