"İki Napoli maçından bu grupta 4 puanı başka hiçbir takım alamaz" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

"İki Napoli maçından bu grupta 4 puanı başka hiçbir takım alamaz"

Share This

Aspor ekranlarında yayınlanan Artı Futbol programında yarın akşam Beşiktaş'ın konuk edeceği Napoli karşılaşmasını değerlendiren usta gazeteci yazar Turgay Demir maç öncesi kritik değerlendirmelerde bulundu.

İşte Turgay Demir'in Napoli maçı değerlendirmeleri :

Napoli hangi eksik yada fazla oyuncuları ile gelirse gelsin şu anda İtalya'nın en güçlü 2-3 takımından bir tanesi. Juventus ile önceki gün oynadılar. Higuain'in sonlarda attığı gol ile yenildiler. Yani Napoli eksiği fazlası iyi bir takım. Çok çabuk oynayan bir takım. İyi ve çabuk paslaşan bir takım. Kontraya da iyi çıkıyorlar. Set oyununu da iyi oynuyorlar. O yüzden Beşiktaş'ın 90 dakikayı taşıması için bir saniye bile motivasyon boşluğuna düşmemesi lazım. Maç boyu kırılma anlarında dirayetli durmayı bilmesi lazım. Oradaki maçta bunu çok iyi yaptılar. İki tartışmalı penaltıya rağmen işlerine baktılar. Ne kart gördüler, ne de oyundan düştüler. Bu çok doğru bir tavırdı. İkincisi maçın başında bu defa kadro uygun olduğu için, yani Atiba, İnler ve Tolgay sahada olacağı için kesinlikle yüklenmeden ama kendi pas trafiğini kurarak kendisini kabul ettirmesi gerekir rakibe Beşiktaş'ın. Özellikle ilk 20 dakikada istisnalar hariç kendi kontrolüne alması lazım. Bunu yapması halinde beklenen tribün desteğini de yanında bulacağını düşünüyorum. O şartlarda ilk 20 dakikayı gol yemeden geçmesi halinde bana göre o ilk maçtaki havayı yakalar ve bu zorlu maçta çok iyi ya da iyi bir skor alabilir. Hangi skoru alırsanız alın, yenseniz de yenilseniz de sadece arkadaki maçlarda krediniz değişir. Çünkü bu maçı kazansanız da gruptan çıkmıyorsunuz. Avantajınız değişiyor. O zaman işte Benfica ile beraberliğe bile oynayabilirsiniz. Ya da Kiev'e beraberliğe oynarsınız da Benfica'yı yenmeye oynarsınız. Bu tür sahadaki aksiyonlar değişebilir. Ama iyi skor benim için yenilmemek, ister kazanarak ister berabere kalarak olur. Çünkü iki Napoli maçından bu grupta 4 puanı başka hiçbir takım alamaz. Bu da büyük bir avantaj olur.

Napoli çalıştırıcısının basın toplantısında en önemli oyunculardan Mertens hakkında yaptığı açıklamalarada değinen Demir : "Kaleye kestirme giden en önemli oyuncuları Mertens. Yani rakip kaleye en çok giden, en etkili giden önemli bir oyuncu. Dolayısı ile çok ciddi bir sakatlığı olduğunu düşünmüyorum. Olsaydı getirmezlerdi buraya. Son dakikayı falan bekleriz diyorlarsa bu sadece kafa karıştırmak için. Ama Beşiktaş'ın ne oyun düzeni, ne oyun sistemi rakibin oyuncularına göre değişecek durumda değil. Zaten Beşiktaş'ın çıkarabileceği 11 sınırlı şuanda." şeklinde konuştu.

Son olarak sezon başında transfer edilen Gökhan İnler içinde analizde bulunan Demir :"Gökhan İnler'in iki avantajı var. Birincisi şu: Oynadığı yer ve oynadığı sistem, çok fazla pres yapmayı baskılı oynamayı  gerektirmiyor. O işi Atiba hallediyor. O yürzden İnler pas trafiğinde iyi bir istasyon görevi yapıyor. Soldan geleni sağa, sağdan geleni sola atıyor. Arkaya uzun toplar atıyor ve bunlarıda isabetli atıyor. İkinci avantajı ise karşısında ruhunu çok iyi bildiği bir takım var. Altı sene oynamış. Dolayısı ile keşke ilk maçtada Gökhan ilk 11'de olsaydı. Ozaman başlangıçtaki baskıyı yemezdi Beşiktaş. Bu açıdan baktığımda kadroya güveniyorum. Eğer ilk dakikalardan baskıyı aşmak için garip bir şekilde saldırmazsa Beşiktaş, aksine bizim 90 dakikamız var, gol için acele etmeyip onların strese girmeleri için bekleyelim diye düşünürse ve pas trafiğini de iyi kurarsa ki ilk 20 dakikada hesaplar tutarsa zor maçı kolay yapar Beşiktaş." değerlendirmesinde bulundu.

Siyahlabeyaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder