Zeki Uzundurukan'dan zehir zemberek açıklamalar - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan, Fotomaç Gazetesi'nin siyah beyazlı kulübün tüm tesislerine girişinin yasaklanması ile ilgili açıklama yapan Beşiktaş kulübümüz ve Başkanımız Fikret Orman hakkında ASpor'a çok sert açıklamalarda bulundu..


Yayına bağlanan Zeki Uzundurukan şunları söyledi:

Fikret Orman ve ekibi Şenol Hoca'yı susturabilecek mi?
"Tehditler, küfürler, Beşiktaşlılık duruşuna hiç yakışmıyor. Beşiktaşlı duruşu küfür etmek mi? Tehdit etmek mi? Allahtan başka kimseden korkumuz yok. Doğru bildiğimi babam bile olsa kimseyi tanımam yazarım. Şöyle söyleyeyim; Sayın Şenol Güneş dün maçtan sonra Quaresma'nın pozisyonuna kırmızı kart verilebilirdi dedi. Bunu söyledi. Ben bugün Sayın Şenol Güneş ile yarım saat sohbet ettim. Birincisi, Beşiktaş'ın Fotomaç'a karşı aldığı sansür kararını hiç doğru bulmuyorum dedi. Aynen bunu söyledi. Çağ dışı bir uygulama dedi. Maçtan sonra sabah 5'e kadar uyumadım ve maçı tekrar izledim dedi. Ben orada bir pozisyonu atlamışım. Trabzon'un da bir penaltısı verilmemiş dedi. Peki biz ne yazdık Fotomaç'ta "Kartal Pençesi" derken. Şenol Hoca bizim söylediklerimizi aynen tasdik etti. Peki Sayın Fikret Orman ve ekibi Şenol Hoca'yı susturabilecek mi? Susturacak mı? Ya da Şenol Hoca'ya da sansür uygulayacak mı? Bu nasıl bir orta çağ karanlığıdır. Bu nasıl zihniyettir."

Spor gazeteciliğinde yaratıcılık vardır
"Biz orada "Kartal Pençesi" derken ne Beşiktaş'ın zaferini küçülttük, ne de Beşiktaş'ın futboluna en ufak bir eleştiri getirdik. Mete Kalkavan'ın maçı nasıl katlettiğini, vermediği 2 kırmızı kartı, Trabzon lehine vermediği penaltıyı anlatmaya çalıştık ve ifade ettik. Ve manşeti'de "Kartal Pençesi" dedik. Mete Kalkavan'ın havaya kaldırdığı elini de Photoshop ile pençe haline getirdik. Burada insanların hoş görüsüne sığındık. Çünkü spor gazeteciliğinde yaratıcılık vardır. Bu bütün dünyada böyledir. Böyle espriler yapılır. Ama bu hoşgörü olgunluğuna erişmiş bir sporsever kitlemiz henüz yok maalesef. Tamam bunu da sineye çekelim. Ama geçen yıl Sayın Fikret Orman ve ekibi değil miydi geçen yıl, başta Turgay Demir olmak üzere Fotomaç'a ilkeli yayıncılığı ile teşekkür edip, sezon boyu hep yanımızda oldu diyen? Ne değişti bu sezon? Açsınlar arşivleri baksınlar. Fotomaç, Beşiktaş ve hakem hataları ile ilgili olarak neler yazmış. Fotomaç, MHK ve Beşiktaş'ın üzerine oynanan oyunlar ile ilgili neler yazmış. Turgay Demirde bunları çok iyi anlatır sizlere."

Fikret Orman baltayı taşa vurdu
"Baltayı taşa vurdu Fikret Orman. Bizleri susturmaya çalışıyor. Neymiş, Fotomaç biat edecekmiş. Yok ya! Yok öyle birşey! Asla ben doğru bildiğim yoldan şaşmam.Ne de biat ederim. Ben Trabzonspor'a, Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a ne kadar yakınsam ya da uzaksam Beşiktaş'a da o kadar yakın yada uzağım."

Alsan ne olur almasan ne olur
"Fotomaç'ı tesislere almayacakmış! Fotomaç gazetesinin yazarlarını ve muhabirlerini tesislere almayacakmış. Ne kadar üzüldüm Fikret Orman. Sen yazarlarımı muhabirlerimi tesislere alsan ne olur almasan ne olur. Bizleri aklı sıra bu şekilde tehdit etmeye çalışıyorlar."

Ne başkanlar ne yöneticiler eskittik
"Ben bu noktada orada iki gazeteci meslektaşım var. Asıl onlar adına üzüldüm. Birisi Rıdvan Akar Beşiktaş kulübü İletişim Danışmanlığı görevini yönetiyor. Diğeri de Candaş Tolga Işık. Bunların olduğu yerde böyle bir yazının çıkmasına göz yumuluyor. Bu yazıyı onlar yazmıştır ya da yazmamıştır demiyorum ama bu yazılan yazılara bizim ne yaşadığımızı görüp hoşgörü gösterip izin vermezlerdi. Fikret Orman'a durumu anlatabilirlerdi. Ama Fikret Orman da bu yazıyı mutlaka gördü, inceledi ve onay verdi. Bence taraftar tepkisinden çekinmiş olabilir. Ya da altında başka şeyler olabilir. Fotomaç'ı hedef almış olabilir. Fotomaç'ı bugüne kadar kimse susturamadı. Fotomaç ne başkanlar ne yöneticiler gördü. Ne başkanlar ne yöneticiler eskitti.Bugüne kadar dimdik ayakta durdu. Bundan sonrada dimdik ayakta duracaktır."

Fikret Orman'ın yaptığını Aziz Yıldırım yapmadı
"Son olarak Sayın Aziz Yıldırım'da şike sürecinde neler yaşadı ancak asla böyle bir sansür uygulamadı diyen Zeki Uzundurukan : "Sayın Fikret Orman'ın bu yaptığı, Aziz Yıldırım'ın yaptıklarından bile daha korkunç" şeklinde açıklamalarda bulundu."

Siyahlabeyaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder