Şenol Hoca'dan Mitrovic kararı - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Perşembe günü Olympiakos ile kendi evinde karşılaşacak olan Beşiktaş'ta savunma hattının kurgusuna son noktayı koyan Şenol Güneş, maça sakatlığı nedeni ile sahada olamayacak olan Marcelo Guedes yerine Mitrovic ile başlayacak.


Kayserispor karşılaşmasında sakatlık geçirmesine rağmen bir süre daha saha içerisinde kendini deneyen ancak bir kaç dakika sonra daha fazla kendini zorlayamayarak yere bırakan Marcelo Guedes'in yapılan kontroller sonrası çekilen MR'ında sol kalça Obturator Externus kasında yırtık tespit edilmesi siyah beyazlı camiada rövanş maçında savunmada kim oynayacak sorusunu getirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda Perşembe akşamı Yunanistan takımı ile önemli bir sınav verecek olan Beşiktaş'ta "komutan" lakaplı futbolcusunun eksikliği hava toplarında ve geriden oyun kurulması anlamında takımı etkileyecek.

Beşiktaş'ın sezon başından beri Atiba, Cenk Tosun, Quaresma gibi isimleri ile birlikte en çok forma şansı bulan futbolcularından biri olan Marcelo'nun yerine ise Olympiakos maçında devre arasında takıma dahil edilen 23 yaşındaki Hırvat futbolcu Matej Mitrovic sahada olacak.

Tabiiki bugüne kadar çok fazla forma şansı bulamayan Mitrovic'in bu önemli karşılaşmada göstereceği performans çok ama çok önemli. Ancak 2-2 beraberlikle sonuçlanan Kayseri maçında Marcelo'nun yerine oyuna dahil olan Matej Mitrovic'in soğukkanlı bir tavrı olması, zaman zaman oyunu açma adına kilit paslar atması ve orta sahada beklenmedik çıkışlarla rakibin üstüne gitmesine rağmen Kayserispor karşılaşmasında yenilen iki golde de defans içerisinde ağır kalarak refakat koşusu yapması ve uyumsuzluğu Şenol Güneş'in aklını karıştırıyor. Avrupa kupasının bu turu için ismi listeye dahil edilmeyen Ersan Gülüm ve zaman zaman stoper bölgesinde düşünülen ancak sakatlığı daha tam anlamı ile geçmeyen Necip ile formsuz Atınç Nukan'ı ise hocanın bu maç için düşünmediği gelen bilgiler arasında.

Devre arasında çok yüksek bir bedelle kadroya dahil edilen ve sürekli basın tarafından aldığı ücret nedeni ile eleştirilen Hırvat oyuncunun hem basın ve taraftarın gözünde yukarılara çıkması hemde yönetimin aldığı baskıyı azaltması için Olympiakos maçında göstereceği performans bu yüzden çok önemli. Öte yandan ilerleyen dönem için elinde Marcelo olmadan savunma kurgusunun nasıl olacağı konusunda belirsizlik yaşayan teknik heyetin bu maç içerisinde Mitrovic - Tosic ikilisini test etmesi, önemli olduğu kadar çok fazla riskte taşıyor.

Siyahlabeyaz Özel


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder