UEFA :"Yapabileceğimiz hiçbir şey yok!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

UEFA :"Yapabileceğimiz hiçbir şey yok!"

Share This

UEFA Avrupa Ligi'nde 13 Nisan Perşembe akşamı nefeslerin tutulacağı bir karşılaşmaya çıkacak olan Beşiktaş ile rakibi O.Lyon kulübünün karşılaşma öncesi yönetimler arası yaşanan gerginliğin resmi makamlara ulaştığı öğrenildi.

siyahlabeyaz | Sporx Dış Haberlerin özel olarak paylaştığı habere göre karşılaşmaya 1 hafta kala Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş ve bazı yöneticilerin O.Lyon takımının Metz karşılaşmasını seyretmek ve çeyrek final mücadelesi öncesinde havayı koklamak için gerçekleştirecekleri Fransa ziyaretine Futbol Federasyonu'nun izin vermemesi UEFA'nın yetkili birimlerine taşındı. Gerekli izinlerin alınamamasının ardından seyahatini iptal eden Başkan Fikret Orman ve teknik heyetin bu konudaki şikayetlerini ve hayal kırıklıklarını UEFA Başkanı Cafarin'e yazılı olarak ilettikleri öğrenildi.

Seyircisiz maç nedeni ile Metz ile oynanan karşılaşmanın seyredilmesine izin vermeyen Fransız Futbol Federasyonunun konu ile ilgili açıklaması ise çok net oldu. Kendileri adına gerçekleştirilen bir organizasyon içerisinde bu kararın alınmadığını belirten UEFA, bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok diyerek, Fransa Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmenin ve kendilerine konu ile ilgili bilginin verildiğinin altını çizdi. Alınan kararın ise tamamen Fransa Ligler Birliği'nin kararı olduğunu belirtti.

Bilindiği gibi Fransa'ya seyahatlerinin iptali sonrası yayıncı kuruluşa bağlanarak açıklamalarda bulunan Fikret Orman, kendilerinin seyircisiz maçlarda bile rakip takım yönetim ve teknikh heyetlerini Şeref tribünlerinde ağırladıklarını belirtmiş, kendilerine yapılanın çok ayıp bir davranış olduğunu söylemişti.

Resmi makamlara taşınan bu ufak çaplı krizin ardından şimdi gözler Perşembe akşamı Fransa'da oynanacak çeyrek final ilk maçına çevrilmiş durumda. Yaklaşık 20 bin siyah beyazlı taraftarın takımlarını destekleyeceği ve Avrupa'nın unutamayacağı bir maça hazırlanan Avrupa Ligi'nde ise tek hedef galibiyet ve avantajlı bir skorla Vodafone Arena'da oynanacak olan iki maç ülkeye dönmek.

Kaynak : Sporx Dış Haberler