Beşiktaş'ın oyuncusunu alıp yedek oturtanlara...! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ın oyuncusunu alıp yedek oturtanlara...!

Share This

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü 2016 yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

siyahlabeyaz | İşte Orman'ın yaptığı açıklamalar:

-BİR ANIT ESER KAZANDIRDIK-
"Geçen senenin sonlarına doğru Vodafone Arena’yı açtık. Camia için çok önemliydi. Çok güzel bir kompleks oldu. “Herkes orada stat olur mu?” derken mimari açıdan bir anıt eser kazandırdık. Bütün vatandaşlarımızı memnun eden bir kompleks oldu. Burada 1 yıl içerisinde büyük başarılara imza attık. Şampiyonluk aldık. İnşallah yine Osmanslıspor maçıyla ikinci şampiyonluğumuzu almayı Allah bize nasip etsin."

-YAKLAŞIK OLARAK 5,5 KATI BÜYÜKLÜKLE OYNUYORUZ-
"-Vodafone Arena'da yüzde 72 galibiyet oranıyla oynuyoruz. Ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Türkiye'de lig 6309 seyirci ortalamasıyla oynanıyor. Biz 32 bin kişiyle oynuyoruz. Yaklaşık olarak 5,5 katı büyüklükle oynuyoruz. Avrupa maçlarının seyirci ortalaması 7202 kişi, biz ise 37 bin ortalamayla oynadık. Baskı açısından büyük faydalarını gördük."

-DÜNYADAKİ EN ÖNEMLİ MÜZELERDEN BİR TANESİDİR-
“Müzemizi yaptık, gezenleriniz vardır. Çok kısa süre içerisinde 12 bine yakın kişi gezdi. Ayda 4500 kişi ortalama olarak müzemizi geziyor. Yapacağımız anlaşmalarla bu sayımız daha da artacak. Dünyadaki en önemli müzelerden bir tanesidir. Çok özel müzedir. İçerisinde bir tek forma, krampon, kupaların olduğu değil, yaklaşık 2,5 saatinizi gezeceğinizi bir müze yaptık.”

-TARİHİNE SAHİP ÇIKMAYAN KULÜBÜN HİÇBİR ZAMAN GELECEĞİ OLMAZ-
“Beşiktaş’ın artık arşivi de var. 114 yıllık bütün belgelerimizi dijital olarak arşivledik. Buna büyük para harcadık ama yapılması gerekiyordur. Tarihine sahip çıkmayan kulübün hiçbir zaman geleceği olmaz. Geldiğimizden beri bunu korumaya çalışıyoruz.”

-ZAMANINDA ALSAYDINIZ-
"Kombine satış merkezi yaptık. Bu konuda çok tenkit aldık “kombine alamıyoruz” diye. 11-12 bin ortalamayla oynarken şimdi 28 bin 500 kombine satışımız var. Rakiplerimizin statlarında çok az insan varken onlardan daha fazla insan kombine merkezlerimizi ziyaret etti. Bize kızmayın. Zamanında alsaydınız. Stat yıkılırken alsaydınız, destek olsaydınız. En önemli şeylerden biri kombine kart sahibi olanların yerlerini koruması haline geldi."

-TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ FORMASIYIZ-
"İki önemli rakibimiz bizden iki misliden daha fazla gelir elde ediyordu. Şu anda iki rakibimizden yüzde 20-30 daha fazla gelir elde eden kulüp haline geldik. Herkesi memnun etmeye gayret ettik. Çok sayıda reklam filmleri çekiliyor. Türkiye’nin en değerli formasıyız. 16 milyon dolarlık forma gelirimiz var. Gelirlerimiz bir noktaya geldi. Yeni projelere ihtiyacımız. Artık yüz bin kongre üyesi değil de yüz milyon taraftara oynamamız lazım. Dünyanın her yerinde takip edilen kulüp olmamız lazım. Türkiye’deki pazarlama faaliyetleriyle elde edilebilecek en üst seviyelerdeyiz. 40-50 milyon dolarlık gelir elde edebilmek için global sponsorların olması lazım. M.United’ın forma geliri 100 milyon Pound’un üzerinde. Manchester United gibi takımlarla yarışmamız için bizim de dünyanın her yerinde taraftara ihtiyacımız var. Bundan sonra biraz fazla ziyaret edeceğiz. Çin, Malezya, Azerbaycan, Endenozya’ya gideceğiz. Beşiktaş, dünyanın her yerinde saygı duyulan bir kulüp. Kimse çantada keklik olarak görmüyor. Mevcut sponsorlarımızın sürelerini uzattık. Memnuniyet olduğu için ayrı bir mutluluk duyuyorum"

-BEŞİKTAŞ'IN OYUNCULARINI ALIP YEDEK OTURTANLARA...-
“İlk Feda ile başladık. Stadımızı yıktığımızda Gururlan ile deva ettik. Şimdi Efendi Beşiktaş kampanyası başlattık. Kulübümüzü yönetirken bu prensipler içerisinde yönetiyoruz. Beşiktaşlılık duruşunu herkese yaşatmaya çalışıyoruz. Ancak bu Beşiktaş’ın haklarını korumayacağız demek değildir. Kim nasıl davranıyorsa öyle davranıyoruz. Beşiktaş'ı ufak görenlere, Beşiktaş’ın oyuncusunu alıp yedekte oturtanlara da Beşiktaş'ın kim olduğunu gösteriyoruz.”

-3. YILDIZI TAKARSAK...-
“İlk geldiğimizde 28 mağazamız vardı, bunların 4-5 tanesi zarar ediyordu, kapattık. Uzun uğraşlar verdik. Geçen sene sezonu kapatırken 76 mağazaydı, şimdi 84 mağazaya geldik. 79.900 forma satışı yapılıyordu geçen sene 300 bin, bu sene 400 bin, İnşallah şampiyon olup 3. yıldızı takarsak 500-600 binleri göreceğiz. Gelir olarak 15.6 Milyon TL’den 90 Milyon TL’ye  geldik. Çok güzel stadyum mağazamız var. Türkiye’nin en büyük Kartal Yuvası mağazasını yaptık. Beşiktaş’ın imajı açısından sponsorluk açısından fayda ediyor.”

-BÜROKRATİK ENGELLERİ BİR TÜRLÜ AŞAMIYORUZ-
“Nevzat Demir’e baya masraf yaptık.  Orayı da hibrit yaptık, SPA merkezi yaptık. Aynı 7 yıldızlı otel lükslüğündedir. Bütün oyuncularımız orada büyük vakit geçiriyor. Kaynaşmaları açısından güzel oluyor. Bütün akademiyi oraya taşımak istiyoruz. Ama hala arkadaki tahsis edilecek yer için uğraşıyoruz. İhale oluyor, birileri çıkıyor. Biz orada çocuklar yetiştireceğiz. Bürokratik engelleri maalesef bir türlü aşamıyoruz.”

-GAZİANTEP'TE STADIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ALABİLMEK İÇİN...-
“Az kaldı. Son iki maçımız. Gaziantep’te stadın büyük bölümünü alabilmek için talepte bulunduk. Beşiktaş’ı iyi temsil eden bir ekibimiz var. Yönetim Kurulu içerisinde emek veren arkadaşlarımı hem de teknik heyet ve futbolcularımızı hep beraber alkışlayalım.”

-BURAYA SIĞMAYACAĞIZ-
“Basketbolda iyi gidiyoruz. Ligi ikinci bitirdik. Ufuk Sarıca ve arkadaşları çok iyi işler yaptı. Final Four’a kaldığımız takdirde büyük ihtimalle Sinan Erdem’e gideceğiz. Buraya sığmayacağız.”

-TUĞLA TUĞLA ÖRDÜK-
“Trabzonspor’un çatısı 33 milyon TL, "biz niye 60 milyon TL harcadık?" diyorlar. Bomboş alanda bir çatı yaptığınızda farklı, sınır olduğu zaman çok farklı. Bizim stadımızın çatısı ihaleyle yapıldı. 30 cm aşağı ya da 50 cm yukarı diye haberler çıktı. Dedikodu yapanlar, gizli kapaklı algı üzerinden bir şey yapmasın. İddiası olan kamuoyu önünde konuşsun. Tuğla tuğla ördük. Bu mutluluğu Beşiktaşlılara yaşatalım diye yaptık. Bunu hak etmiyoruz.”

-İTİRAZI OLAN ADAY OLSUN-
“Personel sayısı ile ilgili konuşmalar oluyor. 2012’de 369 kişi çalışıyormuş, şu anda 631 kişi olmuşuz. 262 kişi artış sağlamışız. Bunun 152 kişisi Kartal yuvalarındaki mağaza artışlardan dolayı olmuş. 31 kişi altyapı ile alakalı ki bu sene ağırlık verdik. 10 kişi müze kurulduğu için çalışıyor. Medya grubunda sayıyı aşağı indireceğiz. 5-6 kişilik artış olmuş. Şununla çalışıyor diyorlar. Biriyle çalışmadan önce anket mi yapacağız? İtirazı olan aday olur, seçilirse kimle istiyorsa onunla çalışır.”

-TALISCA'NIN, ABOUBAKAR'IN BONSERVİSİNİ ALIN DİYE MESAJ ATIYORLAR-
"Niçin borç artıyor? Borcun azalabilmesi için 2-3 tane temel faktör var. İlki kar elde etmeniz lazım. İkincisi mal satacaksınız, borcunuzu ödeyeceksiniz. Üçüncüsü dernek tarafından kaynak yaratıp sermaye artırımı yapacaksınız. Başka yöntem yok. Futbol takımını küçültelim desem; daha az önce "Allah aşkına Talisca’nın Aboubakar’ın bonservisini alın" diye mesaj atıyorlar. Voleybol Şubesi’ni kapatalım, TV desem…  Onu yapma, bunu yapma, daha da yap. Ya hep beraberce bir iş yapacağız ya da bu gerçeklerle yaşayacağız. Hayatın gerçekleri bu. Gideri azaltalım ama ne yapalım? Beşiktaş’ın kurumsal itibarı her şeyle şahlanmış gidiyor, yalnız bu borç mevzusu bizim yaşamak zorunda olduğumuz şey. Tabi bizim de bazı planlarımız var ama gizli tutuyoruz. Beşiktaş’ta bir şeyin olmasını istemiyorsanız, anlatın olmaz. O yüzden söylemiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak : haber1903


BEŞİKTAŞ MARŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ