Ligde Alanyaspor'un konuğu olan Beşiktaş, son dakikalarda Negredo'nun golüyle 2-1 kazandı. İspanyol golcü, yeni takımında siftah yaptı.
siyahlabeyaz |Süper Lig'in 10. haftasında Alanyaspor, ligde son dört maçtan galibiyet çıkartamayan Beşiktaş'ı konuk etti.
Bu maça kadar ligde son dört haftayı galibiyetsiz kapatan Beşiktaş, Alanyaspor maçına hızlı başlayan taraf oldu. Dakikalar 8'i gösterdiğinde Oğuzhan'ın asistinde topla buluşan Cenk Tosun, kaleci Haydar'ı mağlup etti ve siyah-beyazlı ekip, deplasmanda 1-0 öne geçti.
Hızlı başlayan mücadelede Alanyaspor'un beraberlik golü de gecikmedi. 26. dakikada ceza sahası içinde seken topa nefis bir vuruş yapan savunma oyuncusu Welinton, kaleci Fabri'yi çaresiz bıraktı ve attığı golle 1-1'lik eşitliği getirdi. Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına beraberlikle gitti.
Mücadelenin ikinci yarısı nefesleri kesti. Alanyaspor ikinci 45 dakikada daha çok kontra ataklarla rakip kaleye gitmek isterken Beşiktaş, özellikle maçın son üçte birlik bölümünde oyunu eline aldı. Rakip kaleyi sürekli deneyen ve abluka altına alan Beşiktaş, aradığı golü son dakikalarda buldu.
Negredo siftahı Alanya'da yaptı
Geldiği günden bu yana golle tanışamayan ve Alanya deplasmanında sonradan oyuna giren Alvaro Negredo, Adriano'nun ortasında etkili bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek skoru belirledi ve takımını ipten aldı. Beşiktaş, İspanyol golcüsünün attığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Beşiktaş'ın 4 maçlık hasreti bitti
2-1 biten maçın ardından Beşiktaş, ligdeki 4 maçlık galibiyet özlemini bitirerek yeniden üç puanla tanıştı. Siyah-beyazlı ekip 18 puana yükselirken maç fazlasıyla, lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde yer aldı. Alanyaspor ise 11 puanda kaldı.
Kaynak : Goal