Beşiktaş’ın maçı 11 kişi tamamlaması mucizeden öte bir hakem ikramı. - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş’ın maçı 11 kişi tamamlaması mucizeden öte bir hakem ikramı.

Share This

Fatih Altaylı, PFDK'nın tartışılan ve kanayan yara olan hakemleri masaya yatırdı: “Küfreden Şenol Güneş’e verilen 1 maçlık ceza gerçekten komedi. Hakemler adam olsa, kazan kaldırırlar. Küfüre kızıyorlar ama şerefleri ayaklar altına alınıyor, aldırmıyorlar...” 


siyahlabeyaz | Kadıköy’deki derbi sonrası Şenol Güneş’e 1 maçlık ceza verilmesine büyük tepki oluştu. TV’den herkes küfrü gördü. Bundan önce birçok kişi TV’den ağır ceza almıştı. Örneğin Fatih Terim topu yere vurdu, 9 maç yedi. Bu konuda yorumunuz nedir?


Bu konuda Fenerbahçe'nin iddiaları çok ciddi. Federasyondan gözlemcilere telefonlar gelmiş falan diyorlar. Doğru mu değil mi bilmem ama çok ağır iddialar. Dediğiniz gibi TV görüntülerinden çok ağır cezalar verildi geçmişte. Şenol Güneş’e verilen ceza gerçekten komedi. Hakem atmasa anlarım. Onun geçerli mazereti olabilir. Arkasını dönüp sövmüş, hakem üzerine alınmayabilir atmayabilir. Ama ceza meselesi öyle değil. Televizyona bakıp ceza yağdıran federasyon bu kez tınmıyor bile. 1 maçla geçiştiriyor. Bence en az 3, hatta 5 maç olmalıydı. Ama bana sorarsanız Mahmut Uslu’ya verilen 45 gün de az. O da en az 3 ay olmalıydı derim. Geçen seneden beri söylediğim bir şey var. Federasyon başkanı, bir kulüpten 100 milyon dolar alacaklı olamaz. Şimdi Fenerbahçe yönetimi de aynı şeyi söylemiş. Söyleyeceğinize gidin UEFA’ya FIFA’ya şikayet edin kardeşim. Bakalım onlar ne diyecek buna. ‘Fair-play’, ‘fair play’ diyenler bunu fair bulacak mı?

EYYAMIN AĞABABASI

- Bu karar Fenerbahçe maçından sonra bir gönül alma olabilir mi?
Tabii ki öyle. Eyyamın ağababası. Adalet falan yok. Durumu idare etme, tepkileri minimize etme çabası var. Rezillik.



- Sizce hakemlerin bu karardan sonra psikolojisi nasıl olur? ‘Hoca bize ağır küfür ediyor, bir maç alıyor’ psikolojisi maçlara etki yapar mıı?
Bunu gidin hakemlere sorun. Hakemler adam olsa, kazan kaldırırlar. Hadi üç paralık haysiyetleri var ise “Biz bu hafta maç yönetmiyoruz. Bu rezilliği protesto ediyoruz” desinler bakalım, diyemezler. Federasyon da, MHK da bunu bildiği için kafasına göre takılıyor. Meşhur laftır “Türk milleti gariptir her lafı pek kaldırmaz” diye başlayan. Hakemlerimiz de öyle. Küfüre kızıyorlar ama şerefleri ayaklar altına alınıyor, haysiyetlerine tecavüz ediliyor, aldırmıyorlar.

- Karar perşembe verildi, cuma Fenerbahçe oynadı ve hakem isyanı var. Sizce haklılar mı?
Yüzde bir milyon haklılar. Ama merak etmesinler federasyon onu da ödeştirir. Yarın öbür gün Aykut Kocaman da küfür eder, ona da bir maç verirler. Hatta hiç vermezler konu kapanır.


11 KİŞİ TAMAMLAMAK AYDINUS’UN İKRAMI

- Beşiktaş-Trabzon maçının hakemini nasıl buldunuz? 
Hakemden önce şunu söylemek isterim. Bu yıl lig çok iyi gidiyor. Her maç bol gollü. Lig sonuncusu bile iyi top oynuyor. Ligin dibindeki takım, zirvesindeki takıma kök söktürüyor. Bunlar iyi işaretler. TFF ve hakemler bu havayı bozmamalı. Evet, Fırat Aydınus çokça hata yaptı. Beşiktaş’ın maçı 11 kişi tamamlaması mucizeden öte bir hakem ikramı. Hakem geçen hafta Beşiktaş’ın uğradığını iddia ettiği haksızlığın altında ezildi ve Beşiktaşlı oyunculara kartlarını gösteremedi.



BEŞİKTAŞ’IN PUAN KAYIPLARI ÇOK NORMAL

- Beşiktaş’ta puan kayıpları devam ediyor. Bu hafta da kendi sahasında Trabzonspor’la berabere kaldı. Beşiktaş’ta bir düşüş mü var?
Daha önce de söylediğim gibi üç yıl üst üste şampiyonluk kolay bir iş değildir. Hele bir de Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde iyi ama yorucu maçlar oynarken, lige hem fizik hem de kafa olarak devam etmek kolay değil. Şahane bir Leipzig maçı oyna, sonra gel kendi sahanda Trabzonspor’la oyna. Bir önceki hafta da Fenerbahçe ile oynamış. Buna can dayanmaz. Kolay iş değil. Üç zor maç arka arkaya. Bu yüzden puan kayıpları çok normal. Şu unutulmamalı, sonuçta Beşiktaş kötü top da oynamıyor puan kaybetse de... Ligin zirvesinde devam ediyor. Bence ortada abartacak bir sorun yok. Ama Beşiktaşlı oyuncular arasında ve kulübede sorun yaşanırsa, o iş başka...


KAVGALAR UZARSA SORUN OLUR

- Caner ile Talisca birbirlerine tekme tokat girmişler diye konuşuluyor... 
Genç futbolcuların kavga etmesi normal karşılanabilir zaman zaman ama Beşiktaş’taki kolej takımı havasının bozulduğuna işaret etmeye başlarsa sorun olabilir. Bir kavga ile bir şey demek mümkün değil. Oxfordlu kürekçiler de kavga ediyordur bazen kendi aralarında. Ama bu kavgalar büyür ve uzarsa sorun olur. Ben Şenol Güneş’te bir gerginlik görüyorum. Şenol Hoca rahatlarsa, takımın da stresi azalır.

Kaynak : Habertürk