Güneş'ten futbolculara polemik uyarısı..! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Güneş'ten futbolculara polemik uyarısı..!

Share This

Şenol Güneş, Süper Lig’deki puan kayıplarına Aytemiz Alanya deplasmanında son vermek zorunda olduklarının altını çizdi, “Biz her zaman kendi oyunumuza bakmalıyız. Bundan sonra maç kaybetme durumu söz konusu olmamalı” dedi.


siyahlabeyaz | Süper Lig’in son 4 haftasında Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’ne yenilirken, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir’le berabere kalarak tam 10 puan kaybeden Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Şenol Güneş’ten futbolculara ciddi uyarılar geldi.


Siyah-beyazlı hocanın, Medipol Başakşehir maçından sonra oyuncularını bazı konularda eleştirdiği belirlendi. Futbolcularına hakemle çok fazla diyaloğa girdiklerini aktaran Şenol Güneş’in, “Hakem veya rakip oyuncularla böylesine polemiklere girmek sadece bizim dikkatimizi dağıtır. Biz her zaman oyuna konsantre olmalıyız. Maalesef maça yeteri kadar konsantre olamadık ve 2 puan daha kaybettik. Artık bundan sonra bu kayıplarımızı telafi etmeliyiz ve maç kaybetme durumumuz söz konusu bile olmamalı” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Şenol Güneş, 89. dakikada 1-0 geriye düşmelerine rağmen gösterdikleri reaksiyon için ise oyuncularını tebrik etti. Deneyimli teknik adamın, “Maçın son dakikalarındaki kazanma arzunuzu bundan sonra da sürdürmemiz lazım. Önümüzde çok kritik Alanyaspor ve Monaco maçları var. Artık bu maçlara odaklanmalıyız” diye konuştuğu belirtildi.


Son 5 yılın en kötü Beşiktaş’ı
Süper Lig’in 9. haftasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan ve son 4 haftada galibiyet elde edemeyen Beşiktaş eski günlerini arıyor.

Geride kalan 9 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan siyah-beyazlı takım 15 puan toplayabildi. Geçen sezonun tamamında 3 kez mağlup olan Kartal, 2017-2018’in ilk 9 haftasında şimdiden 2 kez yenilmekten kurtulamadı.

Sezona iyi başlayan Beşiktaş son 4 maçta büyük düşüş yaşadı. Ligin ilk 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Kartal son 4 müsabakayı kazanamazken tam 10 puan kaybetti.


Siyah-beyazlı takım 2017-2018’de son 5 sezonun en kötü performansını sergiledi. Ligde son olarak 2012-2013’ün ilk 9 haftasında Samet Aybaba yönetiminde üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgiyle 12 puan toplayan Beşiktaş sonraki 4 sezonda aldığı sonuçları 2017-2018’de elde edemedi.

Siyah-beyazlılar, Slaven Bilic’in teknik direktörlüğünde 2013-2014 ile 2014-2015’te 5 galibiyet, ikişer beraberlik ve yenilgiyle 17 puan topladı. Beşiktaş, Şenol Güneş’in ilk sezonunda 7 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 22 puana ulaşırken, geçen sezon ise 6 galibiyet ve 3 beraberlik sonunda 21 puanı hanesine yazdırmıştı.


Üst üste iki deplasman
Kartal, lider Galatasaray’ın 8 puan gerisinde olduğu ligde üst üste 2 zorlu deplasman maçına çıkacak. Süper Lig’in 10. haftasında cumartesi günü Aytemiz Alanyaspor’la karşılaşacak olan siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi’ndeki Monaco karşılaşmasının ardından Tamer Tuna’nın çalıştırdığı Göztepe’ye konuk olacak.

D’e geriledi
Bu sezon ligde sadece 4 kez kazanabilen Beşiktaş’ın galibiyet oranı da çok düştü. Şenol Güneş yönetiminde 2015-2016’nın ilk 9 haftasında yüzde 77,7 galibiyet oranı yakalayan Kartal geçen sezon yüzde 66,6’lık oran tutturdu. Siyah-beyazlı takım bu sezon ise yüzde 44,4’lük oranda kaldı.

Kaynak: Skorer