Atiba'dan fikstür, şampiyonluk ve Şenol Güneş sözleri! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Atiba'dan fikstür, şampiyonluk ve Şenol Güneş sözleri!

Share This

Beşiktaş’ın Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, Antalya kampında değerlendirmelerde bulundu. Atiba, Şenol Güneş’in takıma olan etkisi, Cenk Tosun’un ayrılışı ve yabancı kuralı hakkında konuştu. 


siyahlabeyaz | Atiba’nın BJK TV’ye verdiği röportajdan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;


Şenol Güneş katkısı...
Ben buraya geldiğim takım kalitesi bugünkünden daha aşağıdaydı. Bunu kabul etmek lazım. Deneyim anlamında da farklı bir takım. Şenol Güneş’in ciddi katkısı var. Farklı bir oyun şekli ortaya çıkardı. Hücum odaklı oynuyoruz. Bize bunu öğretti. Avrupa maçlarında bu durum kalitesi yüksek takımlara karşı ciddi bir fark yaratmamızı sağladı.

Fikstür yorumu
Bazen fikstür öyle bir oluyor ki 7-8 günde 3 maç oynamak durumunda oluyoruz. Bir kadro havuzu dezavantaj. Bu planlama yapılırken oyuncuların, teknik direktörlerin fikrinin alınması iyi olur. Bence daha dengeli bir durum ortaya çıkabilir.

Yabancı kuralı hakkında
Bence 2 yönü var. Genç Türk oyuncuların A takıma yükselmeleri, yarışmacı ortam için zorlayıcı bir unsur olabilir. Diğer taraftan da kaliteli yabancılar ligin kalitesini artırabiliyor.

Kanada'da futbol nasıl gelişir? Yorumladı...
En önemli mesele altyapı. Genç oyuncuların gelişimi için söylüyorum. MLS’te Kanada’dan 3 takım var. Kanada’da da artık profesyonel bir lig kurumalı. Yapılması gereken çok şey var.

"Cenk Tosun, Türk oyunculara ışık oldu"
Cenk Tosun’un adına çok mutluyum. Bir taraftan da takımdan ayrıldığı için üzgünüm. Çok çalıştı ve Premier Lig’e gitti. Türk oyuncular için de çok önemli. Bir umut ve ışık oldu. Kalitenizi kanıtladığınızda böyle fırsatlar gelebiliyor. Hayırlısı olsun.


Yeni doğan çocuğunun adı neden Ayo Siyah?
Umarım yeni çocuğum da şampiyonluk getirir. Ayo Siyah ne demek? Anlamı mutluluk demek. 3 evladım var. 3’ü de Türkiye’de doğdu. Benim için de çok farklı bir yeri var.

Atiba'dan tek kelimelik tanımlar
Ryan Babel : Fark yaratan
Jeremain Lens : Canavar- makine
Gary Medel : Çalışkan
Caner Erkin : Gördüğüm en iyi sol ayaklı adam
Şenol Güneş: Şampiyon, kazanan…


Kaynak : Ajansspor