Beşiktaş, Larin için ABD ligine rest çekti! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Hücum hattı için arayışlarını sürdüren Beşiktaş yönetimi, 22 yaşındaki Kanadalı golcünün transferi için mali koşullarını belirledi.


siyahlabeyaz | Siyah-beyazlılar, Orlando City ile sözleşmesi sene sonunda bitecek olan Cyle Larin’i bedelsiz kadrosuna katmak için bastırıyor.


MLS ile bonservis bedeli için pazarlıklara devam eden yönetim en fazla 1,5 milyon euro ödeyerek transferi bitirmeye çalışacak, anlaşma sağlanamazsa Kanadalı oyuncudan vazgeçilecek.

Forvet arayışı kapsamında Kanadalı golcü Cyle Larin’i bir proje transfer olarak kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş Yönetimi, ABD ligine (MLS) adeta rest çekti.

MLS Ligi’nde Orlando City forması giyen 22 yaşındaki golcüyle ciddi olarak ilgilenen siyah-beyazlılar sözleşmesi 31 Aralık’ta bitecek olan Larin’i bedelsiz transfer etmeye çalışıyor.

ABD’deki kurallar gereği Larin için federasyona yüzde 25 pay ödemesi gereken Beşiktaş’ın mali koşulların oluşmaması halinde bu transferden vazgeçeceği ifade edildi.MLS’in istediği ve 5 milyon euro olduğu iddia edilen rakamı aşağıya çekmek için çaba sarfeden siyah-beyazlılar, Cyle Larin için 1.5 milyon euroyu gözden çıkaracak. Bu rakamın üzerine çıkmayı düşünmeyen yönetim, mali konularda anlaşma sağlanması için Larin’in menajerinin de devreye girmesini istedi.
Cyle Larin dışında başka isimlerle de görüşen Beşiktaş, Kanadalı oyuncu alınsın veya alınmasın Cenk Tosun ve Negredo seviyesinde bir golcüyü daha kadrosuna katacak. Bu kapsamda Gameiro, Boakye ve Babacar ile görüşen siyah-beyazlılar bu isimlerden önümüzdeki haftaya kadar kararlarını bildirmelerini isteyecek.

Bu arada İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Cyle Larin için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Çebi, “Kendisiyle yapılan görüşmeler bitmedi. Kulübüyle ilgili kısımlar da henüz tamamlanmadı. İnşallah önümüzdeki günlerde olumlu bir sonuç çıkar” diye konuştu.

Larin’e övgü
Atiba Hutchinson, Beşiktaş’ın transfer listesinde yer alan Cyle Larin’in güçlü ve kaliteli bir oyuncu olduğunu dile getirdi. Vatandaşı olan 22 yaşındaki golcüye övgü yağdıran Atiba, “Potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. Larin, ligde ve milli takımda attığı gollerle kendisini kanıtladı ve deneyim de kazandı. Larin’in güçlü ve kaliteli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ancak transferi konusunda yorum yapmak bana düşmez” dedi.

Kaynak : Skorer / Serdar Sarıdağ