Cenk Tosun değerini katladı! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Ada ekibinin Cenk Tosun transferi için Beşiktaş ve milli yıldıza ödeyeceği para ortaya çıktı. Maviler’in, Siyah-Beyazlılar’ı bonuslarla birlikte 28 milyon Pound’a (143 milyon TL) ikna ettiği, 26 yaşındaki oyuncuya ise yıllık 7.5 milyon Pound’luk maaş (38 milyon TL) vereceği bildirildi.


siyahlabeyaz | Beşiktaş’ta son 2 sezonda sergilediği başarılı performansla Avrupa’yı peşine takan Cenk Tosun için Siyah-Beyazlılar, İngiltere Premier Lig ekibi Everton’la anlaşmıştı.


26 yaşındaki futbolcunun bonservisi ve alacağı maaşla ilgili tüm detaylar, dün İngiliz basınında ortaya çıktı. Everton’un, milli yıldız için Kara Kartal’a 25 milyon Pound (128 milyon TL) ödeyeceği ve ek olarak sözleşmede 3 milyon Pound’luk da (15 milyon TL) bonus maddesi olduğu bildirildi. Toplamda Beşiktaş’ın kasasına girecek paranın 28 milyon Pound (143 milyon TL) olduğu belirtildi.

Maaşını 5,5’a katladı
Ada temsilcisi, Beşiktaş’a ek olarak 4,5 yıllık anlaştığı Cenk Tosun’a da rekor bir maaş ödeyecek! Maviler’in, Cenk Tosun’a haftalık 145 bin Pound (742 bin TL) yani yıllık 7.5 milyon Pound (38 milyon TL) maaş vereceği kaydedildi. Beşiktaş’tan geçen sezon 1.6 milyon Euro (7.2 milyon TL) maaş alan Cenk Tosun, yeni takımı Everton’la yaptığı anlaşmayla maaşını 5,5’a katlamış oldu.

Kaynak : Fanatik