“Come to Beşiktaş’ı nasıl yaydıysak, bunu da…” - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ın dünyada ses getirecek olan yeni projesinin lansmanı yapıldı.Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | İşte Orman'ın yaptığı açıklamalar:

İnanılmaz büyümeler yaşıyoruz
“Son yıllarda planlı bir çalışma ile müthiş bir ivme yakaladık. Son 2 yılı şampiyon bitirdik ve hem Türkiye’de hem de Avrupa’da önemli işler yaptık. Son 2 yılda Beşiktaş’a en çok döviz kazandıran kurum olduk. Oynadığımız futbol ile herkese keyif verdik. UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynadık ve yarı finali kaçırdık. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde birçok ilki gerçekleştirdik. Önemli bir stadyum kazandırdık. Burayı teknoloji merkezi olduğunu gösterdik ve dünyanın en güzel stadyumu seçildik. 2019’da Avrupa Süper Kupa Finali Vodafone Park’ta oynanacak. Sponsorlarımız ile Türkiye’de rekorlar kırdık. Sponsorlarımız ile yaptığımız ilişkilerin hepsini partnerlik, aile ilişkisine döktük. Bizde sponsorluklar imza atıldıktan sonra başlar. Kartal Yuvasında önemli işler yaptığımızı düşünüyoruz. Mağazamıza gelen Beşiktaşlı taraftarlar hangi ürünü alsak diyorlar. Dünya markası olan kurumlarla önemli işler yaptık. Özellikle taraftarlarımıza özel ürünler çıkarmaya gayret ettik. İnanılmaz büyümeler yaşıyoruz. Mağaza sayılarımız 21’den 100’lü rakamlara geldi. Marka iletişimini çok önemsedik ve çok çalıştık. Beşiktaş’ın marka değerini önemli yerlere getirmek için uğraşlar verdik. Reklam ve iletişim ile birçok ödül aldık. Bize destek olan, inanan Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum”

Beşiktaş'ın maçları artık Çin'den yayınlanacak
“Türkiye üzerinde belirli bir noktalara geldik. Artık globelleşmeye başlıyoruz. Bunun startını Çin’e yaptığımız seyahat ile verdik. Geçen sene globalleşme işine başladık. Çin önemli bir pazar. Orada ilk adımı attık. 1 maç yaptık, 3 günlük seyahat içerisinde oradaki Schalke maçını 91 milyon kişi takip etti. Orada Beşiktaşlılar takımımızı karşıladı. Çin ile ilişkilerimize başladık. Federasyonu ve basınları ile devamlı toplantılar yaptık. Beinsports ile beraber artık Beşiktaş maçları artık Çin’de yayınlanacak. Çin medyası defalarca ülkemize geldi. Her hafta Çin’de Beşiktaş ile alakalı haberler çıktı. Bunun dışında kendimize biçmiş olduğumuz hedef pazarlarda da bunları yaptık. Birçok ülkede programlar yaptık. Orada sosyal medya hesapları açtık. Oralara özgü dergiler yaptık. Orada çeşitli kafeteryalarda toplu maçlar seyrettiriyoruz”

Come To Beşiktaş’ı nasıl yaydıysak bunu da…
“Tamamen taraftarımızn bulduğü bir işti. Taraftarımız hoşlandı ve dünyada önemli bir proje haline getirdik. 1.2 milyar kişiye ulaştı. Beşiktaş ile alakalı bir şey geçtiğinde diğer kulüpler de Come To Beşiktaş kampanyasına katılmaktadır. Transfer videolarımız ile önemli sesler getirdik. Yurt dışı bazlı bir lansmandır. Yurt dışında bu ağı yapacağız. Beşiktaş bu iş için yurt dışına finansman harcayaktır. Bugüne kadar Come To Beşiktaş’ı nasıl yaydıysak bunu da yaymaları için herkesten destek bekliyoruz. Bu reklam filminde Mevlana’nın sözleri bize ışık tutacak.

İşte o reklam filmi :
Beşiktaş JK 🏆 (@besiktas)'in paylaştığı bir gönderi ()
Bu kampanyaya büyük bütçe ayırdık
“Bu kampanyaya büyük bir bütçe ayırdık. Türkiye’nin tanıtımı içinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Burada Mevlana’dan yola çıktık. Bizim kollarımız herkese açık. Çok çalıştık. Bütün iletişim ekibini tebrik ediyorum. İnşallah bütün kamuoyu tarafından da beğenilir. Türkiye’de ayrı bir vizyon açmak istiyoruz.”

“100 milyonun üzerinde taraftara sahip olmak istiyoruz. Kulüpler arasında bonservis bedelleri çok fazla açılmaya başladı. Bizim o bütçelere gelebilmemiz için borçlanmadan bu işleri yapmalıyız. 2020’e geldiğinde 100 milyon taraftara sahip olan Beşiktaş yapmak istiyoruz”

Bazı destekler bekliyoruz
“Devlet ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Türk bayrağını taşıyan tek kulübüz. Bunu da iyi temsil etmeliyiz. Ülkemizi temsil ederken bir talepten daha fazla devletimizden bazı destekler bekliyoruz.”

Avrupa’da yayınlayacağız
“İngiltere Premier Lig önemli bir iletişim noktası haline geldi. O yüzden Avrupa’da da yayınlayacağız. Demin bahsettiğim hedef ülkelerde daha fazla yayınlayacağız. Büyük takipçileri olan fenomenler var. Onlardan da destek alacağız.”

Bu bir şov işi
“Bu bir şov işi. Bunun en önemli kişileri sahada olan kişilerdir. Bizi de tanıdınız. Yapacaklarımızı, yaptıklarımızdan çıkarırsınız”

1 Milyonun üzerinde bir para harcayacağız
“Tahmin ediyorum 1 milyonun üzerinde bir para bu işe harcayacağız. Marka değerini ne kadar yükseltirsek, o kadar büyük etkiler yaratacaktır. Global hesapları artık herkes takip ediyor. Oradan da yayınlayacağımız için hemen hemen bütün dünyaya ulaşacağımızı düşünüyorum”

Ekibim Azerbaycan'a gidecek 
''Azerbaycan önemsediğimiz pazar. Yakında benim ekibim Azerbaycan'a gidecek. Taraftalarımız için oralarda yeni mekanlar açmak istiyoruz. Hem Türkiye'de hem dünya çapında bunu yayacağız. Her şey ile alakalı planlarımız var."

Cenk belki bir süre sonra geri gelir 
''Daha evvelden çekildiği için reklamda Cenk var. Zaten o bizim evladımız. Cenk, Everton'da bizi temsile gitti.Belki bir süre sonra geri gelir ve ailesi ile devam eder. O yüzden onu kaldırmayı doğru bulmadım"

Beşiktaş medyası ile iyi bir iletişim sağladık 
"Yazılıve görsel medya daralıyor. Gündem artık o tarafta dönüyor. Beşiktaş'ın sosyal medyada inanılmaz iletişim ağı var. Biz netice itibari ile medya desteğini kısıyoruz ama yazılı ve görsel medya Türkiye'nn geleneklerinden geliyor. Hala polemiklerden gündem yaratılmak isteniyor. Biz de o işlere girmek istemiyoruz. Beşiktaş medyası ile iyi bir iletişim sağladık. Diğer tüm basın yapabildiğini yapıyor. Çok büyük beklentilerimiz yok. Biz çözümü kendi içimizde yapıyoruz. Beşiktaş 1 tuşta 12 milyon kişinin evine gidebilecek güçte."

Birinci hedefimiz Bayern'i geçmek
"Hayalci laflar demek çok popülist ve gerçekçi olmayan bir yaklaşım. Şu anda birinci hedefimiz B.Münih'i elemek ve Türkiye ligini şampiyon tamamlamak. Diğer branşlarla devam edeceğiz. Basketbol takımının yaz kampını belki Çin'de yaparız."

Oradaki buzlanmadan oyuncumuz sakatlanırsa ne olacak?
"Kış sezonundayız ve 20:30 da Osmanlıspor ile maç yapacağız. Oranın akşamları ne kadar soğuk olduğunu biliyoruz. TFF'ye gündüze alınması yönünde talepte bulunduk. Sonucunda olmuyor. Oradaki bir buzlanmadan bir oyuncumuz sakatlansa Şampiyonlar Ligi, Türkiye ligi ne olacak? Bunu başaramıyoruz. Süper kupa finalini keşke Bakü'de oynasaydık. Ülkemizi de temsil ederdik. İnşallah bu gibi şeyler değişir. Bu futbol markası herkese lazım. Premier Ligi maçlarından evvel videolar var. Bunu niçin yapıyorlar? Dünya o görüntüleri izlesin diye yapıyorlar."

Takımı götürmek zor 
"Takımı götürmek zor oluyor. Mesafeler de çok uzun. Bizim oyuncularımızın birinci işleri sahada başarılı olmak. Onlara farklı işlerden yorgunluk getirmek istemiyoruz. Azerbaycan programına takımı götüremesek de ben, hocamız, 2-3 oyuncumuz ile gitmek isteriz"

Vodafone Park girişinde ses ve ışık sistemleriyle görseller oluşturulurken birçok afiş yer aldı.

Afişlerde "Come. Come. Whoever you are" (Kim olursan ol, gel) sözleri yer aldı.


Kaynak : Haber1903