"Quaresma, rakip takım için çözülmesi zor bir oyuncu" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

"Quaresma, rakip takım için çözülmesi zor bir oyuncu"

Share This

Usta spor yazarı Attila Gökçe, Beşiktaş’ın gündemi hakkında Haber1903’e önemli açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | İşte Gökçe’nin yaptığı açıklamalar:


-QUARESMA, RAKİP TAKIM İÇİN ÇÖZÜLMESİ ZOR BİR OYUNCU
Beşiktaş’ın yoğun maç takvimi konusunda Attila Gökçe; “Birçok insan takvimin yoğunluğundan şikayetçi olarak kupa maçının ertelenme ihtimalini tartıştı. Futbolcu ne kadar çok maç oynarsa bence o kadar verimliliği artar. Bu bana göre yorgunluktan daha yüksek bir değer. Fizik olarak yorulur ama kendisinden bekleneni daha yüksek performansla verebilir. Yoğun motivasyon ve konsantrasyon dolayısıyla Beşiktaş bence Konyaspor maçında 3 puanla yoluna devam ederse zirve yarışında avantaj elde eder. Lider de değişti. Beşiktaş’ın Talisca gibi formda, Babel gibi istikrarlı, Quaresma gibi fenomen oyuncusu var. Bazen topla fazla oynuyor, bazen bireysel gösterilerini çok yapıyor ama rakip takım için çözülmesi zor bir oyuncu” dedi.


-İLK TERCİH TOSİC OLMALI
Beşiktaş’ın orta saha ve defans tercihleri ile ilgili Gökçe; “Beşiktaş’ın asıl derdi orta alanda Atiba, Oğuzhan, Tolgay gibi alternatiflerle oluşacak ikililer, rakibi ısıramıyor. Atiba, eskisi kadar top kazanamıyor. Medel’in oradaki ikililerinden biri olması lazım. Medel, çabukluğuyla ve bilgisiyle müdahale ediyor. Medel, bu takımın jokeri. Vida konusunda biraz kararsızım. Şenol Güneş’in elinde tutmuş bir ikili var. Vida çok kaliteli bir oyuncu olabilir, fiziği de sağlam. Ama biraz beklemesi lazım. Beşiktaş, uzun ve yoğun bir sürece girdi, ona da sıra gelecektir. Ama ilk tercih Tosic olmalı” dedi.


-SADECE OYUNA KONSATRE OLSUNLAR
Fenerbahçe maçlarında oyuna konsantre olunması gerektiğini belirten Attila Gökçe; “Fenerbahçe maçlarında teknik adamların özellikle medya üzerinden birbirlerine göndermeli mesaj yollamamalarını diliyorum. Sadece oyuna konsantre olsunlar. Oyun içinde her türlü provokasyon olabilir. Bazı futbolcular, rakip oyuncuları kışkırtmak için bazı şeyler yapabilir. Hangi takımda olursa olsun hakemler bunu zamanında önlemi. Taraftarlar da gaza gelmemeli” ifadelerini kullandı. (Haber1903 Özel)