"Beşiktaş'la oynamak şampiyonluk yarışında onlara...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

"Beşiktaş'la oynamak şampiyonluk yarışında onlara...!"

Share This

Spor yazarı, yorumcusu ve Beşiktaş'ın efsane oyuncularından Metin Tekin, Süper Lig’de 27. haftanın tamamlanmasının ardından geri kalan haftalar için siyah beyazlılar ve diğer takımların sampiyonluk şanslarını değerlendirdi.


siyahlabeyaz | İşte Metin Tekin'in çarpıcı değerlendirmeleri...

Artık ligde 7 hafta kaldı. 4 takımı 6 puan ayırıyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’le iç sahada oynuyor, küme düşme hattından Gençlerbirliği ve Alanyaspor deplasmanları var. Sarı-kırmızılıların fikstürünü nasıl görüyorsunuz?
METİN TEKİN: Şampiyonluk yarışında fikstürü en zor olan takımın Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Evet, Türk Telekom Stadı’nda çok güçlü iç saha oyunları var ama Başakşehir ve Beşiktaş’la oynamak şampiyonluk yarışında bir dezavantaj olarak geri dönüyor Galatasaray’a. O yüzden bana göre, bu dört takım içinde en zor fikstür bence G.Saray’ın.


Fenerbahçe’nin derbisi kalmadı ve küme düşme hattından Osmanlı, Antalya, Konya gibi takımları ağırlayacak…
TEKİN: Galatasaray’ın puan kaybını bekleyecekler. Ama Galatasaray’ın olası puan kayıpları Beşiktaş ve Beşakşehir’e de yarayacak. Fenerbahçe, kendi kontrolünde olmayan bir yarışta. En büyük beklentisi rakiplerinin birbirleriyle oynayacağı maçların beraberlikle sonuçlanması.

Beşiktaş’ın Galatasaray deplasmanı dışında Akhisar ve Osmanlı deplasmanları var. İç sahada 4 maç oynayacaklar. Şanslarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
TEKİN: Galatasaray’dan sonra diğer bir iç sahada güçlü oyun oynayan takım olarak Beşiktaş’ı söyleyebiliriz. Bu dört iç saha oyunu Beşiktaş’ın en büyük avantajı olacaktır. Dezavantajı ise dört puan önündeki lider Galatasaray’ın sahasına gidecek olması. Belki beraberliğin dahi rakibi için avantaj olacağı bir dönemde gitmek zorunda kalabilir. Son haftalarda istenilen seviyede olmasa da son iki yılın şampiyonu takımın ortaya çıkabileceği bir maç olabilir. Beşiktaş kazanırsa ikili averajda Galatasaray’ın önünde olacak. Dört puanlık farkı 1 maça indirdiği an her zaman Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı son haftaya kadar devam edecektir.

Başakşehir, G.Saray deplasmanına gidecek. İç sahada ise 4 maçları var. Sarı-kırmızılıların 1 puan gerisindeler.
TEKİN: Başakşehir’in bir iç saha avantajının olduğunu söyleyemeyiz açıkçası. İç sahada oynamak rakiplerindeki gibi avantaj olarak dönmüyor Başakşehir’e. Deplasman ve iç sahayı aynı mantıkla oynayabiliyorlar. Bu da böylesine puan farkının az olduğu bir yarışta belki şampiyonu belirleyecek kriter olabilir. (Sabah)