Beşiktaş bütçeyi 40 milyon Euro düşürmeyi planlıyor - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş bütçeyi 40 milyon Euro düşürmeyi planlıyor

Share This

Futbol bütçesini 90 milyondan 50 milyon euroya indirmeyi hedefleyen siyah-beyazlılar, euro alan futbolculara ücretlerini dolara çevirmeyi önerecek. Ancak burada gönüllülük önemli. Bir kişi dahi kabul etmezse uygulanmayacak. Başta oyuncu satışı olmak üzere diğer çözümler devreye girecek.


siyahlabeyaz | Süper Lig'i 4. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’nin dışında kalan ve önemli bir gelirden olan Beşiktaş yeni sezonda bütçeyi küçültmek için düğmeye basıyor. Başkan Fikret Orman da mali kongrede yaptığı, “Bu sene futbol takımızı biraz daraltacağız. %50 daha daraltalım. Bu hokus pokus işi değil. Ya masrafı kısacaksınız, yarışmacılığınızı aşağı çekeceksiniz. Başka bir yolu yok bunun” açıklamasıyla küçülmeye gideceklerini net bir şekilde ifade ederken siyah-beyazlılarda hedef 90 milyon euro olan futbol takımının bütçesini 50 milyon Euro seviyesine çekmek.


‘GENÇLEŞECEK’
2012-13 sezonunu ‘FEDA’ sezonu olarak ilan eden Kartal ‘FEDA’ tişörtlerinden önemli bir gelir elde etmiş, oyunculardan ücretlerini indirmelerini istemişti. Çoğunluk ücretlerini indirmeyi kabul ederken geri adım atmayan Egemen ise F.Bahçe’ye gitmiş, Quaresma da devre arasında ayrılmıştı.

2018-19 sezonu öncesi yine oyunculardan ‘FEDA’ demeleri istenecek. Ancak zorunlu olmayacak, burada aslolan gönüllülük. Herkese belirli bir oranda düşürme teklifi yerine euro alanlara ücretlerini dolara çevirmeleri önerilecek. Bir kişi dahi olumsuz tavır sergilerse ısrar edilmeyecek ve alternatif çözümler devreye sokulacak.

Burada da ilk sırayı oyuncu satışı alıyor. Takımda doymuş olarak nitelendirilenler, beklentileri karşılayamayanlar ve en çok para edenler gönderilecek. Yerine genç ve daha düşük maliyetli isimler alınacak.  (Şampiy10)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder