Beşiktaş'ta taraftarı heyecanlandıracak transfer gelişmesi! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Stoke City'nin küme düşmesini fırsata çeviren Beşiktaş'ın Badou Ndiaye için değil de Xherdan Shaqiri için girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı.


siyahlabeyaz | Önümüzdeki dönemde transferde ince eleyip sık dokuma kararı alan Beşiktaş’ta hedef büyük liglerde küme düşen takımlarda değerlerini kaybeden oyuncuları hayata döndürmek… geçen hafta Londra’ya giden ve burada İranlı menajer Amir Hashemi ile görüşen Fikret Orman’ın, AZ’de forma giyen Ali Rıza Jahanbaksh için zemin yokladığı iddia edilmişti.


İranlı oyuncu için konuşulan rakamların 20-25 milyon Euro aralığında olması diğer alternatifleri de gündeme getirdi. İyi bir kanat oyuncusu arayan siyah-beyazlılarda gündeme gelen son ismin küme düşen Stoke City’nin İsviçreli oyuncusu Xherdan Shaqiri olduğu iddia edildi. Orman’ın Stoke City’li yöneticilerle yaptığı görüşme Beşiktaş’ın Ndiaye’yi istediği şeklinde yorumlansa da Orman’ın Shaqiri için bilgi aldığı iddia edildi. (Fotospor)

Shaqiri kimdir?
Kariyerine ülkesinin takımı Basel'de başlayan İsviçreli yıldız, 2012-13 sezonu öncesinde Alman devi Bayern Münih'e transfer oldu. Bayern Münih'te forma şansı bulmakta zorlanan Shaqiri, 2014-15 sezonunun devre arasında Inter'e kiralandı. Inter, yarım sezon kiralık olarak forma giyen 26 yaşındaki futbolcunun bonservisini 15 milyon eoru karşılığında 2015-16 sezonu öncesinde Bayern'den aldı. Stoke City ise sürpriz bir kararla bir ay içinde Shaqiri'yi 17 milyon euro karşılığında Inter'den transfer etti. Shaqiri, Premier League'deki ilk yılında Stoke City formasıyla toplam 32 maça çıkarken; 3 gol 6 asistle oynadı. İkinci seozn tüm kulvarlarda sadece 22 maça çıkabilen İsvçreli oyuncu, 4 gol 2 asistle oynadı. Bu sezon performansı artıran ve 35 lig maçında 8 gol 6 asistle oynayan Shaqiri,  Stoke City'nin ligden düşmesine engel olamadı. Shaqiri'nin güncel değeri transfermarkt verilerine göre 18 milyon euro. Shaqiri'nin Stoke City ile olan sözleşmesi Haziran 2020'de sona eriyor. 3 Mart 2010'dan bu yana İsviçre Milli Takımı ile toplam 66 maça çıkan 26 yaşındaki yıldız, 20 gol kaydetti. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder