Deniz Çoban: ''Göztepe - Beşiktaş maçında kural hatası...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Deniz Çoban: ''Göztepe - Beşiktaş maçında kural hatası...!"

Share This

Fanatik gazetesi yazarı eski hakem Deniz Çoban, Göztepe'nin Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği maçta yaşanılan penaltı pozisyonuyla ilgili konuştu.


siyahlabeyaz | Çoban, ''Fırat Aydınus, incelemenin sonucunu bekledi. Allahtan gol ofsayt çıkmadı. İnceleme sonucu ofsayt çıksaydı, Aydınus da golü iptal etseydi; oyun başladıktan sonra kararını değiştirmiş olacaktı. Bu da ‘Kural hatası’ tartışmalarını beraberinde getirecekti.'' dedi.


Maçın 19. dakikasında Reis’in eline gelen topu Fırat Aydınus göremedi. VAR devreye girdi ve Beşiktaş haklı bir penaltı kazandı. Top çok uzak mesafeden geliyordu ve Reis’in elini toptan kaçıracak vakti de vardı. “Roco Reis’e faul yaptı” diyenlere de katılmam. Top Reis’in eline temas ettiği anda Roco’nun ona faulü gerektirecek bir itmesi yoktu. Maç sırasında çok büyük bir kaosun eşiğinden dönüldüğü kanaatindeyim. Göztepe’nin ilk golü çok kritikti. Her golde olduğu gibi bu gol de VAR kontrolünden geçecekti. Kontrolün tamamlanmasını beklemeyen Aydınus maçı başlattı.

Kural hatası olacaktı!
Bu sırada Riva’dan gelen uyarıyla oyunu tekrar durdurdu ve incelemenin sonucunu bekledi. Allahtan gol ofsayt çıkmadı. İnceleme sonucu ofsayt çıksaydı, Aydınus da golü iptal etseydi; oyun başladıktan sonra kararını değiştirmiş olacaktı. Bu da ‘Kural hatası’ tartışmalarını beraberinde getirecekti. Aydınus başlama vuruşunu yaptırdıktan sonra oyunu durdurduğunda, durdurma sebebi her ne olursa olsun oyuna hakem atışıyla başlamalıydı. (Deniz Çoban / Fanatik)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder