Güntekin Onay'dan sert eleştiri : "Beşiktaş'ın geçen sezonu 4. bitirmesi ve şu anda da 5. sırada bulunmasını birileri izah etmeli" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Güntekin Onay'dan sert eleştiri : "Beşiktaş'ın geçen sezonu 4. bitirmesi ve şu anda da 5. sırada bulunmasını birileri izah etmeli"

Share This

Usta spor yazarı ve tv yorumcusu Güntekin Onay, dün akşam oynanan ve alınan yenilgi ile taraftarlarında hayal kırıklığı yaratan siyah beyazlıların deplasmanlarda bu sezon ki başarısız tablosunu değerlendirdi.


siyahlabeyaz | Göztepe - Beşiktaş karşılaşmasını kaleme alan Onay, köşe yazısında şunları dile getirdi...


BEŞİKTAŞ, bu sezon ilk kez bir deplasmanda güçlü bir oyunla başladı. Topa sahip olan ve etkili pres yapan siyah-beyazlılar, Göztepe’nin dirençli ve kalabalık savunmasını açmakta zorlandı. Oğuzhan’ın kaçırdığı penaltı ise maçın dönüm noktasıydı. Penaltı kaçabilir. Hele de rakip kaleci Beto ise. Ancak kullandığı son 3 penaltıyı da gole çevirmeyen ve attıklarıyla beraber hep aynı köşeyi seçen Oğuzhan’ın iyi bir penaltıcı olduğunu söylemek zor. Kanımca penaltıyı Love veya Babel kullanmalıydı.

GÖZTEPE’YE ilk 45 dakika pozisyon vermeyen Beşiktaş’ın ilk yarıdaki doğru yaptığı işler dışında orta alanda basit top kayıpları da göze çarpan olumsuzluktu.

NİTEKİM Beşiktaş’ın yediği gol öncesinde Tolgay Arslan’ın basit bir top kaybı var. Gol Göztepe’nin iştahını arttırırken Beşiktaş gereken reaksiyonu gösteremedi. Siyah-beyazlı ekip iyi başladığı ve penaltı kaçırdığı maçta golü yedikten sonra yine kronikleşmiş deplasman görüntüsüne döndü. Ayrıca Beşiktaş’ta tamir edilmeyen ve sürekli tekrar eden hatalar var. Örneğin Caner Erkin’in top kayıpları. Dün 35 top kaybıyla oynamış. Adriano dönmediği sürece hem savunmadaki sorunlar hem de bu top kayıpları devam edecek.

KABUL EDİLEMEZ
 BU sezon dış sahada sadece Erzurum karşısında kazanmış olmak Beşiktaş için kabul edilebilir bir tablo değil. Malmö, Linz ve Partizan maçlarını da hesaba katarsak Beşiktaş’ın bu sezon 8 deplasmanda sadece 1 galibiyeti var. Ligin en kaliteli kadrosunun geçen sezonu 4. bitirmesi ve şu anda da ligde 5. sırada bulunmasını birileri izah etmeli. Çok tahmin edilebilir bir oyun, taktiksel, fiziksel ve defansif organizasyon açısından çok geriye giden bir takım var. Başta Oğuzhan ve Tolgay olmak üzere bireysel olarak da performansını yukarı çıkartan ve gelişme gösteren bir oyuncu yok. Bu tablo hiç iç açıcı değil. (Güntekin Onay / Vatan)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder