Hıncal Uluç: ''Rizespor, Beşiktaş maçının tekrarı için tüm hukuksal haklarını kullanmalı'' - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Hıncal Uluç: ''Rizespor, Beşiktaş maçının tekrarı için tüm hukuksal haklarını kullanmalı''

Share This

Hıncal Uluç spor gündemini değerlendirdi. Süper Lig’de 27. hafta geride kaldı. Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir haftayı kayıpsız geçerken Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında takıldı. Deneyimli gazeteci Uluç, bu gelişmeleri 9 Nisan Salı akşamı A Spor’da yayınlanan 90’A programında değerlendirdi.


siyahlabeyaz | ''Benim için 2 tane haftanın olayı var''
Benim için 2 tane haftanın olayı var. Rizespor - Beşiktaş maçının oynanacağı haftanın ortasında gazetelerde Okan Buruk, Beşiktaş ile anlaştı diye haberler çıktı. 3 gün sonra bu iki takım karşı karşıya geldi. Yalan yanlış haberlere çok meraklıyız. Burada çok kritik bir durum var. Bu haberin yayılması bile dedikoduya, şüpheye, öfkeye sebep olabilir. Ne Beşiktaş başkanı, ne de Rizespor teknik direktörü aslı yok diye bir açıklama yapmadılar ya da yaptılar, gazeteler yazmadı. Ortada bir yanlışlıklar dizisi var.


VAR Beşiktaş maçında Muriqi’nin pozisyonuna ofsayt çizgisi çekerken, Beşiktaş’ın ofsayt şüphesi olan 2 golünde çizgi çekilmiyor. VAR’dan gelen cevap felaket. Muriqi’nin golü, 2 cm ofsayt olsa ve iptal edilse, 2 golde de gol kararı verildi. Ofsayt kararları VAR’da diğerlerinden farklı, kesin kararı VAR veriyor. Kesin kararı veren alet, Beşiktaş’ın iki golünde çalışmıyor. Böyle olduğu zaman o maç sağlıklı mıdır değil midir? Ben Rizespor’un yerinde olsam, maçın yeniden oynatılması için dava açarım.

VAR’ın durumunun seyircilere açıklanması lazım. Ben ofsayt çizgileri gösterilmediği için yayıncı kuruluşa kızmıştım. Maçın yarısında VAR var, yarısında yok. Böyle bir maç doğru olamaz. Benim bütün hukuk anlayışıma göre maçın yeniden oynatılması lazım. Bir gol değil, iki gol. Rizespor’un hukuksal tüm haklarını kullanması lazım.

Samet Aybaba Bursaspor'dan neden ayrıldı? Hıncal Uluç açıkladı!
Sadece Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray değil Türkiye’nin tüm kulüpleri bir kriz içerisinde. Samet Aybaba ile Bursaspor’un yollarının ayrıldığı açıklandı. Samet Aybaba’nın takım arkadaşı, Samet Aybaba ile konuştu. Ligin ilk yarısı bittiğinde Aybaba, yönetime transfer talebinde bulunmuş ama ‘Mümkün değil’ cevabı almış. Aybaba o zaman 4 aydır maaş alamayan oyuncuların maaşının ödenmesini istemiş. 'Ödenecektir hocam' denmesine rağmen ödenmiş bir şey yok. Taşıma su ile değirmen dönmüyor.

Şenol Hoca çok güzel cümlelerle maçı özetlemiş. Tarafsız bir yorum yapmış. Böyle unutulmaz bir maç izlediysek, Okan Buruk’un Beşiktaş’ı yenmek için oynaması ve oyun sistemini 1 hafta evvel nasıl kuruyorsa sahaya öyle çıkması. 2 gol attıktan sonra Beşiktaş, bütün bu süre boyunca Rizespor hücumları eksik olmadı.



Şenol Güneş’in Beşiktaş’ı iyi savunma yapmadı. 1. devrede Rizespor’un sadece 13 tane gollük şutu var, atamadılar. Rizespor’a 13 tane şut şansı veriyorsan o savunmanın iyi olduğunu söylememiz çok zor. Beşiktaş topu ya taca, ya santradaki Rizesporlu oyunculara vurdular. Pas oranı neredeyse yarı yarıya. Bu fazla kapanma yüzünden. Şenol Güneş kime karşı öne geçerse geçsin savunma tedbiri almaya başlar.

''Güven o topları dışarı atsa...''
Böyle bir maçta gencecik bir oyuncuyu sahaya almak yürek ister. Güven o topları dışarı atsa, Rizespor maçı kazansa Şenol Güneş neredeydi? ‘Burak çıkarılır, Güven alınır mı’ denirdi. Buna rağmen aldı. Alkış… Şenol Güneş bütün itirazlara rağmen Burak Yılmaz’ı Beşiktaş’a getiren adamdır.

Galatasaray Malatyaspor’u 3-0 yenmedi. Erol Bulut Galatasaray’a 3-0 yenildi. Giden iki oyuncunun yeri boş. Bu kadar korkak, bu kadar anti futbol… Oynadığın takım Galatasaray. En azından 5 tane adam topu tuttuğu zaman vuran adam. Kaçında şanslı olacaksın, kalecin kurtaracak? Galatasaray sezon başından beri ilk defa futbol oynadı. (Ajansspor)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder