Tekinoktay açıkladı: "Güneş'in yerine..." - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Tekinoktay açıkladı: "Güneş'in yerine..."

Share This

Tam 270 ıslak imzalı dilekçe toplayan fakat başkan adaylığı başvurusu Divan Kurulu tarafından reddedilen Hürser Tekinoktay, seçilmesi halinde Şenol Güneş’in yerine getirilecek teknik direktör konusunda yaptığı çalışmaları açıkladı.


siyahlabeyaz | Tekinoktay’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“Kıymetli Beşiktaşlılara, basın mensuplarına ve kamu oyuna zorunlu açıklama.

23 Aralık Pazar günü, Alman Futbol Federasyonunda görev yapan ve DFB’nin uluslararası ilişkilerinde ve seminerlerinde idari eğitimci olan, ayrıca Değişim Başlıyor kadromuzun ekibinde de yer alan çok değerli bir arkadaşımızla görüşmemiz neticesinde 25 Aralık 2018 Salı günü arkadaşımızı, Hoffeneim mucizesinin baş mimarı Ralf Ragnick’e teklif götürmesi için görevlendirdik. Kendisine takımda büyük bir teknik kriz olduğunu ve büyük bir ihtimal ile Mayıs ayından sonra Şenol Güneş’ten istifade edilemeyeceğini bildirdik.

28 Aralık günü Ralf Ragnick’in arkadaşımıza Noel tatili sonrası 4 Ocak günü Leipzing’de randevu verdiği tarafıma iletildi.

4 Ocak 2019 günü Leipzig’de yapılan görüşmede Ralf Ragnick, Almanya’daki temsilcimize “Türkiye’de çalışmak istemediğini ve teklifimizi kabul etmediğini” bildirdi.

Bunun üzerine 1 Şubat günü yurt dışında yaşayan bir başka ekip arkadaşım ile durum değerlendirmesi yapılmış ve Türkiye’de 8 Şubat’ta toplantı yapmak için mutabık kalınmıştır.

8 Şubat saat 16.00 sıralarında Taksim’de bulunan ofisimde yapılan ve yaklaşık 4,5 saat süren toplantı sonucunda Kulübümüzün ve takımımızın içinde bulunduğu ortama en uygun olacak teknik kadrolaşma için alternatifler tartışılmış ve alternatif tercih sıralaması yapılmıştır.

4 Mart günü ise sıralamamızın ilk tercihi olan Dünyaca ünlü bir futbol adamıyla temasa geçilmiş ve teklif şartlarıyla birlikte görev yetki ve tanımları konusunda ön teklif götürülmüştür.

Dünyaca ünlü ve en yüksek kariyerlere sahip olan futbol adamı yüz yüze görüşmemizin gerektiğini söyleyerek daha önce görev yaptığı milli takımın uluslararası maçlarını yerinde takip edeceğini ancak acil bir durum söz konusu ise Mart sonu 2 milli maç arasında da görüşebileceğini söylemiştir.

Biz de görüşmemizin Nisan ayında da olabileceğini Milli maç takvimini bozmasına gerek olmadığını bildirdik.

Bu görüşmemizden sonra kendisi ile bir kaç kez daha görüşülmüş ve hatta bu görüşmelerde kendi talebesi olan dünyaca ünlü bir futbolcunun takımında mutsuz olduğunu, büyük bir fırsat ile önümüzdeki sezon kiralama veya projelendirme yapılarak takımıza kazandırabileceğimizi bize aktarmıştır.

Bu temaslar sonrasında İstanbul’da buluşacağımız tarihte mutabık kalınarak 8 Nisan günü kendisine ve eşine uçak biletleri gönderilmek üzere Pasaport bilgileri alınmıştır.

Kendisinin takımı da izlemek istediği konusundaki talebi değerlendirilerek 25 /29 Nisan tarihlerinde stadyumun hemen yakınındaki bir otelde rezervasyonları yapılmış ve yine kendisinin ihtiyaç olunacak mevkilerin ve takımın raporunu istemesiyle U-21 dahil tüm oyuncularımızın ön raporları hazırlanmaya başlanılmıştır.

Ancak tüm bu çalışmalar yapılırken Mayıs ayında milli takıma transfer olacağı belli olan Şenol Hocanın ve bu konuda büyük kriz yaşamış olan takımımızın durumu ortadayken yeni sezona hazırlanmak için çok dar olan bu dezavantajlı sürede takım ve kulübümüzün en az zarar görecek şekilde önlemlerin tarafımızca alınmaya çalışıldığı bu esnada 6 aydır Beşiktaş JK kongre ve divan üyeleri tarafından tarafıma gönderilen adaylık önerge imzaları adaylıkların resmileşmesine sayılı günler kala reddedilmiştir.

Bu beklenmeyen ve nahoş durum karşında üzülerek ve sıkılarak durum anlatılmaya çalışılmış ve Türkiye’de manşetlere taşınan gazete kupürleri gönderilmiş, aday olmamızın kabul edilmemesi halinde bu teşebbüsümüzün sonuçsuz kalacağı kendisine uygun bir dille anlatılmaya çalışılmıştır.

116 Yıllık teamüllerimizde bir başka benzerinin asla yaşanmadığı bu olayın önümüzdeki günlerde ve gelecek sezonda takımımızın uluslararası yarışmalara hazırlanmasına nasıl bir zemin hazırlayacağını da sayın Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’ün, tüm divan kurulu üyelerimizin, Denetleme Kurulu’nun, tüm kongre üyelerimizin ve büyük Beşiktaş taraftarının takdirine sunarım.

Şahsıma yapılan bu hukuk dışı davranış aynı zamanda 116 yıllık Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü dünya futbol kamuoyu nezdinde de anlaşılması zor bir duruma sokmuştur.

BJK Başkan Adayı

Hürser Tekinoktay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder