Arena'da ünvan maçı! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Derbide iki devden biri 'yenilmezlik' unvanını kaybedebilir. Cimbom 16 maçtır mağlup olmuyor Evinde ağırlayacağı Beşiktaş da 13 maçtır yıkılmıyor. Ve bugün beraberlik ikisine de yaramıyor.


siyahlabeyaz | Süper Lig'de gözler Türk Telekom Stadı'ndaki Galatasaray - Beşiktaş maçına çevrildi. Türk futbolunun iki köklü ekibi haftalardır kaybetmiyor.


Cimbom son 16 karşılaşmada yenilmedi. Sarı-kırmızılılar son olarak Vodafone Park'ta Beşiktaş'a boyun eğmişti. Ardından çıktığı 16 maçı yitirmedi. Bu dönemde 10 galibiyet elde ederken, 6 müsabakadan ise beraberlikle ayrıldı. Galatasaray evinde serisini sürdürerek şampiyonluk yolunda bir büyük engeli aşmak istiyor. Aslan'ın bugün evinde ağırlayacağı Beşiktaş da son haftalarda maç kaybetmiyor. Siyah-beyazlılar 13 haftadır yenilmiyor. Kartal en son 22 Aralık 2018'de Kasımpaşa deplasmanında 4-1'lik skorla kaybetmişti. O tarihten bu yana çıktığı 13 mücadelede bileği bükülmedi. Bu süreçte 10 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. 3 maçı ise beraberlikle sonuçlandı. Arka arkaya 6 maç kazanarak şampiyonluk için umutlandılar.

HÜCUMDA SÜPERLER

Galatasaray ve Beşiktaş, Süper Lig'de en fazla gol atan iki takım. Kartal'ın 66, Aslan'ın 62 golü bulunuyor. Siyahbeyazlılar sezon boyunca 81 net gol pozisyonuna girdi. Sarı-kırmızılı ekipte bu sayı 79. Galatasaray yüzde 19 ile girdiği pozisyonları en iyi değerlendiren takım. Beşiktaş da yüzde 18.6 ile 2. sırada. Derbide kafa toplarına bakınca ilginç bir istatistik ön plana çıkıyor. Beşiktaş bu sezon en fazla kafa golü atan takım. 15 kez ağları bu şekilde sarstılar. Ancak Galatasaray da bu sezon ligde kalesinde kafa golü görmeyen tek takım.

JAPONLAR ÜZÜLEBİLİR

Aslan ile Kartal'ı karşı karşıya getirecek derbiye Japonlar büyük ilgi gösteriyor. Galatasaray'da Yuto Nagatomo, Beşiktaş'ta Shinji Kagawa oynuyor. Nagatomo'nun durumu tam bir muamma. 11'de başlaması kadar, yedek oturması veya tribüne gönderilmesi de sürpriz olmayacak. Kagawa'nın ise maça kulübede başlaması bekleniyor.

PAHALI DERBİ

Türk futbolunun iki lokomotif takımı arasındaki derbi maçta yıldızlar sahne alacak. Galatasaray ve Beşiktaş'ın toplam piyasa değerleri 1 milyar 118 milyon TL. Adem Ljajic 13 milyon euro ile sahadaki en pahalı oyun. Onu 12 milyon euro ile Badou Ndiaye takip ediyor. (Fotomaç)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder