"Abdullah Avcı, Adem Ljajic'i en önde Robinho gibi kullanabilir" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Milli maç arasının en çok Beşiktaş'a yarayacağını düşünüyorum.


siyahlabeyaz | Bir yandan yeni bir sistemi oturtmaya çalışmak, diğer yandan yeni transferleri takıma monte etmek için böyle boşluklar ilaç gibi gelir. Abdullah Avcı'nın sistemin arızalarını çok iyi tespit ettiğine inanıyorum. Bu sistem deplasmanlarda farklı, iç sahada farklı şekilde uygulanabilir.
Savunmadaki pas trafiğinin ardından kanat oyuncularına uzun top atmak yerine pastanın boyunu kısaltıp orta alandaki oyuncuları da devreye sokmak, bence bir çok şeyi çözecektir.

Bu sistemde Elneny en önemli oyunculardan biri haline gelir diye düşünüyorum. Savunmayla orta saha arasındaki bağlantıyı kurması gereken bu oyuncu görevini eksiksiz yapması halinde, Beşiktaş'ın Avcı Sistemi'ne uyum sağlaması çok daha kolay olacaktır.

Diaby, N'Koudou gibi kanat oyuncuları ön bölgedeki Burak Yılmaz'ı yeteri kadar besleyebilecek özelliklere sahip oldukları gibi, fırsat bulduklarında direk kaleye yönelip Visca rolünü de üstlenebilirler.

Özellikle deplasman maçlarında bu oyunculara çok daha fazla görev düşecek ve aynı zamanda fırsat çıkacaktır. İç sahada Burak Yılmaz'ın oynamadığı maçlarda başka çözümler üretmek de mümkün olabilir. Örneğin Avcı, Adem Ljajic'i en önde Robinho gibi kullanabilir.

Beşiktaş'ın bana göre iyi bir kadrosu var ve çok iyi bir teknik adama sahip olduğu da inkar edilemez. Zaman zaman sistemin arızaları yine can sıkabilir, belki puan kayıplarına da neden olabilir. Ancak yeni bir şey yapmak, eski alışkanlıkları değiştirmek her zaman zordur.Abdullah Avcı da bunun farkında ve sabırla, nakış gibi işleyerek sistemini oyuncularına ezberletiyor.

Burada önemli olan Beşiktaş'ın sistem tam oturana kadar çok fazla puan kaybetmemesidir.

Bunu başarması halinde sistem oturduktan sonra Gordon Milne dönemindeki gibi makine düzeninde işleyen bir Beşiktaş takımı seyredebiliriz. İşte bu nedenle Gaziantep deplasmanında oynanacak futbol, alınacak sonuç çok ama çok önemli hale gelmiştir.

Kanatlarda görev yapan oyuncular ve onları beslemekle görevli olan savunma ve orta saha oyuncuları, iç sahada seyircinin de desteğiyle belli bir çizgiyi tutturuyorlar. Deplasmanda bu manzara nasıl olacak şimdiden kestirmek hiç kolay değil. Eğer zor deplasmandan Beşiktaş iyi futbol galibiyete dönerse, bundan sonrası için çok daha iddialı konuşmak mümkün olacaktır.
(Turgay Demir / Fotomaç)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder