Mehmet Demirkol: "Beşiktaş ile Başakşehir yer değiştirmiş gibi..." - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

beIN SPORTS yorumcularından Mehmet Demirkol, Türkiye'deki spor gündemini beIN MANŞET programında değerlendirdi.


siyahlabeyaz | Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ligde 4 büyüklerde diziliş opsiyonları fazla. Hocaların bu konuda seçenekleri fazla. Bu ligden çok fazla şey çıkar.

Fenerbahçe'nin birçok istatistiği geçtiğimiz sezona göre ciddi bir artış sergilemiş. Fenerbahçe topu rakip alanda tuttuğu için daha şanslı. Süper Lig'de topa en fazla sahip olan, isabetli pas yapan, isabetli şut çeken, rakip ceza sahasında topla buluşma, net gol pozisyonuna girme istatisiklerinde lig birincisi Fenerbahçe.

Ersun Yanal'dan sezona girerken böyle bir performans beklemiyordum. Fenerbahçe açısında sezona çok iyi bir giriş yapıldı.

Fenerbahçe 2014'te şampiyon olduğunda orta saha üçlüsü daha statik ama becerikli ayaklar vardı. Öndeki üçlü ve kanatlar daha çok hücuma dahil oluyordu. Bu sezon da Kruse'nin orta yerine kenarlarda oynayabileceği düzenler tercih edilirse buna şaşırmam. Mevlüt de kenarlarda oynar. Fenerbahçe'de seçenek yok. 4-4-2 oynayabilir, Mevlüt-Vedat yanyana oynayabilir, Kruse-Deniz kenarlarda olabilir. Ortada ise Gustavo ve Emre.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezondaki istatistiklerinde dramatik bir değişim yok. Değişimler Galatasaray'ın oynadığı oyunun yarattığı sonuçlar üzerinden bir değişimi var. Galatasaray press gücünde ligin 10. sırasında. Birinci problem budur. Fatih Terim'in ameliyatından kaynaklı, kolay bir ameliyat değil, kendini çok veremiyor olabilir şu anda. Galatasaray'ın iyi olduğunu ama Fatih Terim etkisinin çok olmadığını düşünüyorum. Galatasaray özellikle son dönemde hızlı kanat oyuncularıyla oynamaya alışkın. Şimdi daha çok ayağına top isteyen kanat oyuncuları var Galatasaray'da. Bu, diğerinden iyi anlamına gelmiyor ama alışkan durumu söz konusu. Babel-Feghouli-Belhanda-Falcao oynarken bunlar çok acayip bir dörtlü olabilir. Ama oyun sıkıştığında bu oyunu açacak oyuncular kim?

Galatasaray çok becerili bir takım. Ama geçen seneye göre hızlı bir oyuncuya ihtiyacı da olmayabilir ama kilit nokta Fatih Terim'in tam verimle işinin başında olması. Falcao'ya yıllık bu kadar maaşı neden verirsin? Amaç Şampiyonlar Ligi'ne yeniden girmek. Şampiyonlar Ligi'ne giremezsen bu iş yürümez. Galatasaray'ın buradaki zayıflığı Fenerbahçe'deki gibi: savunma. Luyindama-Marcao ikilisini beğeniyorum ama çok sakar başladılar sezona. Emre Taşdemir ve Linnes de yok savunmada. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın riskleri benziyor bu açıdan.

Trabzonspor'un ilk 3 hafta istatistikleri, Fenerbahçe'yi anlattığı gibi Trabzonspor'u ifade etmiyor. Trabzonspor'da bir 6-7 hafta görmemiz gerekiyor. Çünkü bir maçtaki aşırı baskı, diğer maçlardaki ortalama oyunu bozabilir istatistikte. Yusuf Yazıcı rakip yarı alana yerleştiğinde daha etkili bir oyuncuydu. Yusuf Yazıcı'yı her şekilde ararsın. Yusuf Yazıcı'nın varlığı güven verirdi genç olmasına rağmen. Yusuf Yazıcı'nın kırmızı kartını anlamadım ben geçtiğimiz hafta. Futbol yatarak değil, ayakta oynanan bir oyun. Doğal hâli bu.

Beşiktaş'ta geçtiğimiz sezona göre hücumla ilgili her şey düşmüş. Savunma ve orta saha ile ilgili her şey artmış. Başakşehir'de savunma ve orta saha ile ilgili her şey düşmüş, hücumla ilgili olan her şey gol hariç artmış. Beşiktaş ve Başakşehir tam tersi durumdalar. Abdullah Avcı gelmiş. Beşiktaş'a daha fazlası lazım. Başakşehir standardı Beşiktaş'a yetmez ve bence Abdullah Avcı da bunun farkında. Beşiktaş'ın kullanabileceği net bir santrforu yok Adebayor, Demba Ba, Robinho gibi... Burak Yılmaz sakat, Güven Yalçın net bir santrfor değil. İyi bir hücum oyuncusu ama net santrfor değil. Güven Yalçın stoperlerin arasında markajda kalınca etkisiz kaldı.

Ben Taylan Antalyalı'nın beklenenden daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum Galatasaray'da. Ama Taylan formayı kapabilir, bir anda görebilirsin. İstikrarlı ve gelişime açık bir oyuncu.

Bugünün statlarının bilet fiyatları çok yüksek ama ayakta ucuza çok fazla seyirci alabilirsin. Benim için bir sakıncası yok. Bu sistemi öğrenciye veya çok geliri olmayan biri için yaparsın. Bu derbilerde dolar. Başka şekilde pek full çekmez zaten hiçbir stat. Muhtemelen önümüzdeki sezondan itibaren olur zaten çünkü o bölgede de kombine satışları yaptı. Ne yapacaksın, kombineyi satmışsın koltuğu söküyoruz kalk ayakta izle mi diyeceksin?

Önemli olan futbolu bıraktıktan sonra antrenör veya yönetici kısıma geçecek olan kişilerin yönetim bilimi denilen şeyi çok iyi bilen şeyler var, bunları bilmeleri ve bunlardan destek almaları. Bunlar önemli. Bu kişilerin fikirlerini önemsemeliler.

Ben Beşiktaş'ta taraftarlar stadı terk ederken nasıl top oynuyor bu takım dediğini düşünmüyorum ben. Herkes galibiyet ister ama öyle bir ruh hâliyle çıkıldığını sanmıyorum stattan. Kötü oynayıp 2-0 kazandıkları maçlardan daha pozisitif çıkmışlardır muhtemelen bu maçtan.

Kale çevresinde, ceza sahası içerisinde Adem Ljajic'in performansı önemli. Maçtaki tercihlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunlar çok önemliydi. Ljajic'in işi zaten o kritik pasları verebilmek. İşi o zaten. Adem Ljajic, Abdullah Avcı için işi çözecek oyuncu o, ben onu hissettim.
(Ajansspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder