Ahmet Akpınar’dan flaş sözler: “Beşiktaş dolaylı yoldan da olsa kayyumun elinde” - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Ahmet Akpınar’dan flaş sözler: “Beşiktaş dolaylı yoldan da olsa kayyumun elinde”

Share This

Beşiktaş’ın Hukuk İşlerinden Sorumlu Eski Yöneticisi Ahmet Akpınar, siyah-beyazlıların gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Abdullah Avcı’yı eleştiren Akpınar seçim konusunda ise, ”Asıl konu başkan adayı ya da listeler değil. Projelerin ne olacağı” ifadelerini kullandı.


siyahlabeyaz | Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ahmet Akpınar’ın açıklamaları şu şekilde:

“Yönetime yakınken hatalara ses çıkarmayanlar, şimdi konuşmamalı”

Beşiktaş’ta elbette futbol şubesi olmalı. Bu kulübü iyi tanıyan, futbola emek veren kişilerin görüşüne değer vermek gerekiyor. Ancak; gerçek Beşiktaş sevgisine sahip eski futbolcular olmalı. Yönetime yakınken yanlış transferler yapıldığında ses çıkarmayanlar, dışlanınca şöyle olmalı, böyle yapılmalı diye konuşmamalı.

“Asıl konu başkan adayı ya da listeler değil”

1903 Beşiktaşlılar Birliği ile sürekli görüşüyoruz. Yönetimlerde yer alma gibi bir niyetim yok. Desteklediğimiz arkadaşlarımız kazanır ve bize bir şeyler sorarlarsa yardımcı olmaya çalışırız. Asıl konu başkan adayı ya da listeler değil. Projeler ne olacak? Borcu nasıl azaltacaksınız? Takımdaki mutsuzluk nasıl giderilecek? Abdullah Avcı ile ilgili tasarruf ne olacak? Bunlar çok önemli.

Ahmet Akpınar’dan Abdullah Avcı eleştirisi


Abdullah Avcı, 25 senede kaç şampiyonluk aldı? Beşiktaş taraftarına dayak atan bir teknik adam, “Hocalığım sorgulanamaz” diyor. Şımarıklık yapıyor. Tazminatı söz konusu. 36 milyon TL’ye karşılık gelen bir alacağı doğacak. O yüzden bu sözleri rahatlıkla söylüyor. Abdullah Avcı’nın Türkiye’de kariyeri bence sona ermiştir. Gidip 3.sınıf takımları çalıştırır. Bu söylemlerle zaten başarılı olamazsınız. Avcı, 2 tane şampiyonluğu taraftarı olduğu Galatasaray’a nasıl peşkeş çektiğini önce anlatsın. Abdullah Avcı, ballı bir sözleşme yaptı. Sözleşmesinin peşinde olacaktır.

Eski hakemler için gönderme…

Son 2 sene şampiyonluğu aldınız ve Galatasaray’a hediye ettiniz. Kulağınıza bir şeyler fısıldadılar mı? Zaman içinde bazı şeyler belgeli olarak ortaya çıkacak. Galatasaray’ı geçen sene şampiyon yapan 2 tane hakem nerede? Sakal bırakarak medyada hakem yorumculuğu yapıyorlar.

“Mourinho bile sorgulanıyor”

Takımda inanç yok. Güven topu alıp 6-7 oyuncunun içine girdi, destek yok. Bugün Mourinho bile sorgulanıyor. Geçmişinizde çok büyük başarılar elde etmiş bile olabilirsiniz. Avcı’nın öyle bir başarısı da yok. Topla istediğiniz kadar oynayın. Sürekli yan pas. 5 dakikada bir santra yapan bir takıma dönüştük.

“Yeni yönetim Fikret Orman dönemini sorgulayabilir”

Fikret Orman bence de aday olmayacak. Kendisini ibra ettirdi. Bence o ibra geçersiz bir ibra. Yeni yönetim gelir, hesapları denetler. Kendisi Demirören dönemini inceletti ama hiçbir şey yapmadı. Keşke açıklansaydı. Kimler suçluydu, bilinseydi. Ortada kesilen faturalar var. Usulsüzlükler var. Yeni yönetim tarafından sorgulanma yapılmalı.

“Umut Güner’in voleybol oynadığı dönemlerden bir tane fotosu var mı?”

Seçime kadar olan dönemle ilgili ibra yapılması gerekiyor. Yeni yönetim geçmişe dönük de sorgulama yapabilir. Bu doğal hakları. Hukuki olarak da bu mümkün. Umut Güner adlı arkadaşın voleybol oynadığını görmedik. Benim Beşiktaş formasıyla fotoğraflarım var. Voleybol Federasyonu böyle bir sporcumuz yok diye de çıktı. Sahte belgeyle yönetici olmuşsa, onun katıldığı tüm toplantılar zaten geçersiz. Cumhuriyet Savcılığı’nda sorgulanması gereken bir suç. Bu konuda başvuru olursa hapis cezası çıkabilir. Bunlara gerek olup olmadığını da öğrenmeliyiz. Maddi ve manevi sorunlar var.

“Beşiktaş’ın manevi değerleriyle çok oynandı”

Beşiktaş’ın manevi değerleriyle çok oynandı. Orhan Ak meselesini halledene kadar çok süre geçti. Şimdi de Abdullah Avcı krizi var. Serdal Adalı aday olacak. Ahmet Nur Çebi olacak. İsmail Ünal’ın imza topladığı söyleniyor. Hürser Tekinoktay da imza topluyor. Yasal hakkı olan herkes aday olabilir. Tayfun Demirören aday olursa Cengiz Zülfikaroğlu ve Ertunç Soğancıoğlu yönetimde yer alır. Yıldırım Demirören’in işleri çok fazla.

“Hasan Arat gibi bir ismin başkan olmasını isterim”


Tribünleri söyledikleri ortada. Fikret Orman tekrar aday olabilir. Engel yok. Ama, “Paralar nerede” diye sorulduğunda aday olması sıkıntı yaratır. Başkan adaylarından benim projem şu cümlesini duymadık. Listeyi yapmak çok kolay. Para kaynağını nereden bulacaksınız? Adayların hepsi Ankara’ya gidip, Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşme yapıyor diye biliyorum. Hasan Arat gibi bir ismin Beşiktaş Başkanı olmasını isterim.


Ahmet Akpınar: ”Hüseyin Yücel istifa etmeli”

Beşiktaş’ta şu anda görev yapan Hüseyin Yücel’in istifa etmesi lazım. Bahçeşehir’in de başkanı kendisi. Taraftarlarımız Akatlar’a güç bela geliyorlar. Çünkü ev sahibi Bahçeşehir. Beşiktaş’ta gerçek bir yönetim kurulu olsa hemen gidiyorsun der. Ama başkan telefonu kapatmış. Yöneticiler de listeye girme derdinde.

Arda Kardeşler yorumu ve yönetici olacaklara mesaj

Arda Kardeşler Beşiktaş’ı doğrayan hakemlerden. Kimse karşı çıkıyor mu? Çıkmıyor. 16:30’da maç oynanıyor kimseden ses yok. Şafak Mahmutyazıcıoğlu Beşiktaş’a makbuz kesti. Bir başkan adayı, kulüpte neler yapılması gerektiğini bana soru soruyor. Şafak Bey’e sorun diyorum. Bir şey bilmiyor diyorlar. Kulüp bu halde olmamalı. Tüzükte okunması gereken 10 tane madde geçmez. Yönetici olacaklar bunları dahi bilmiyor.

“Beşiktaş dolaylı yoldan da olsa kayyumun elinde”

Bir tek İsmail Ünal’a karşıyım. Genel Sekreterken genç çocuklara nasıl oy kullandırdığını biliyoruz.  Projelerini açıklayan, mali tabloyu nasıl düzelteceğinin projesini ifade eden birine oy verebilirim. Başkan adaylarının projesini bilmiyorum. Beşiktaş dolaylı yoldan da olsa kayyumun elinde. Örtülü bir kayyum var.

“Yabancı sermayeye karşıyım”

Bir taraftar olarak yabancı sermayenin Beşiktaş’la yaklaşmasına şık bakmam. Bu kadar ipleri bankalara verirseniz, sıkıntı yaşarsınız. Beşiktaş’ın hisseleri Beşiktaşlı olmayanlara geçebilir. Beşiktaş, Beşiktaşlılarındır. Ülkemiz yabancı çöplüğüne döndü. 1-2 senemizi feda edelim ama kulüp toparlansın. Delik çok büyük, yama tutmuyor. Beşiktaş bunu yapmalı. Yıllarca şampiyonluk beklediğimiz dönemler oldu. Yine beklenir. Önemli olan kulübün toparlanması.
(Ajansspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder