Önder Özen : "Sanki perşembe Galatasaray oynamış, daha çok dinlenen de Beşiktaş...!" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Önder Özen : "Sanki perşembe Galatasaray oynamış, daha çok dinlenen de Beşiktaş...!"

Share This

Spor yorumcusu Önder Özen ve Metin Tekin, beIN Sports'ta yayınlanan programda Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | Yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Önder Özen

Maç bitince sanki perşembe Galatasaray oynamış, daha çok dinlenen de Beşiktaş gibiydi. İstek, motivasyon fizik farkını ortaya çıkardı. Ahmet Nur Çebi'nin ilk maçıydı. Beşiktaş, fizik olarak net bir üstünlük sağladı.

Madrid maçına gittim. Birçok güzel pankart vardı ama onu anlayacak futbolcu sahada yoktu. Yabancı düşmanı falan değilim. Galatasaray'ın mücadele edecek, ruh koyacak oyuncuları yok. Beşiktaş'ta Caner, Gökhan, Umut bunu gösterdi. Beşiktaş bir sloganın etrafında bir araya gelebiliyor. Yerel derbilere sahip olan oyuncular bunu gösterdi.


Galatasaray'da kim derbi öncesi yeni takım arkadaşını alıp yemeğe götürüp bunları anlatacak?

Metin Tekin

Beşiktaş kazanmayı çok istedi. Her maça bu motivasyon yetmeyebilir ama Abdullah Avcı oyununu iyi seçti. Bunda da en önemli şey istemek. Beşiktaş çok istedi.

Beşiktaş artık mücadele ediyor. Bu oyun bunu talep ediyor. Bence çok doğru oyun anlayışı oldu. Ciddi eksikleri var Beşiktaş'ın. Haftaya kimler çıkacak bilmiyorum. Bu takımın en yeteneklisi Ljajic'ti ama bugün yedekti.

Umut'un golünü ancak santrfor atar. Elindeki tek santrfor orijinli futbolcu da Umut. Fatih Terim, Gençlerbirliği maçından sonra da net konuşmuştu. Bu oyun Galatasaray'a yakışmaz demişti. Bu maç buna karar verdi, olmaz dedi. Galatasaray'da bazı oyuncular gönderilebilir bazı oyuncular alınabilir. Böyle bir açıklama geldi.


Caner sezon başından daha farklı oynuyor. Oyun kurucu gibi düşünülüyordu Abdullah Avcı tarafından şimdi etkili ortalarını gördük. Galatasaray hiç birlikte oynayamadı. Topa sahip olursunuz ama rakip kaleye gidemezsiniz. Galatasaray bu oyunu değiştirmesi lazım. Hoca; Jimmy, Emre, Adem gibi isimlere şans vereceğim demek istedi.  Beşiktaş'ta hedef hep şampiyonluktur ama duruma da dikkat etmeli. Bu bir geçiş dönemidir. Burak, Nkoudou ve birkaç takviye ile birlikte Beşiktaş farklı noktalara gidebilir. Bu kadro bu maçı kazandı ama bu kadro her maçı kazanamaz. Oğuzhan'ın da kazanılması lazım.

Önder Özen

Galatasaray'da eksik olan koşu, mücadele, yardımlaşmaydı. İki takımda da işler yolunda gitmiyordu. İki tarafın da teknik ve taktikten farklı şeylere de ihtiyaç olur. Beşiktaş rakibinde ciğer göremedi, kendisi ortaya koydu.

Instagram'dan özür dileyeceğine gelsin sahada özür dilesin. Hocası da buna fırsat vermiş. Bu kadar gamsızlık olmaz. Belhanda Galatasaray geleneklerine bağlı değilse bunu Galatasaray göstersin. Beşiktaş'ta her birinin çırpındığını gördüm. Elneny geldiği günden bu yana en iyi futbolunu oynadı. Caner, 1 net gol pası attı. Golü de attırdı. Onun dışında hem savunma hem de hücumda etkiliydi. Bence 1 numaraydı. Umut da çok katkı sağladı. Sert ve caydırıcı baskı yaptı.

Beşiktaş'ın kazanabileceğini düşünüyordum. Galatasaray gerçekten iyi değil. Beşiktaş, bu futbolla başka takımları yenemeyebilir ama Galatasaray hayallere uçarak gidebileceğini düşünen bir şey gibi. PSG maçı dışında hiçbir maçta Galatasaray'ın oyun planını anlamadım. Benim penceremden böyle görüyorum. Fiziksel olarak da zaten yeterli değil. Hiç sprinter oyuncusu yok. Öyle oyuncusu olmadan topla baskı kuran takımlar da var. Ancak Galatasaray bunu yapamıyor. Adem Büyük, Ömer Bayram, Şener, Linnes bunları yapabilir ama onlar yok.

Umut gitti Marcao'ya baskı yaptı. Muslera da Luyindama'ya oynamak zorunda kaldı. Diaby'nin de Nzonzi'ye yakın oynadı. Böylece Galatasaray alan boşaltamadı. Galatasaray çalışmış gibi gelmedi bana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder