"Sergen ile 2-3 gün önce görüşmüştük; er ya da geç Beşiktaş'a geleceğiz" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

"Sergen ile 2-3 gün önce görüşmüştük; er ya da geç Beşiktaş'a geleceğiz"

Share This

Beşiktaş'ın ve Milli Takım'ın efsane oyuncularından İbrahim Üzülmez, Skorer TV'den Ezgi Toper'in sorularını yanıtladı.


siyahlabeyaz | İşte İbrahim Üzülmez'in yaptığı açıklamaların tamamı;

- İki sene üst üste şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi’nde namağlup gruptan çıkmış ve geçen sene de son haftalara kadar yarışın içinde kalmış bir Beşiktaş nasıl oldu da bu kadar bocaladı?

Bununla ilgili bir sürü detay sıralayabiliriz. Hoca değişikliği ve yeni oyuncular takımın ilk 6-7 hafta içinde yetersiz bir performans göstermesinde etken. Şenol Hoca sonrası takımın başına Abdullah Hoca’nın gelmesi en doğru karardı. Ama Abdullah Hoca’nın geldiği takımla bıraktığı takım arasındaki çok fark var. Pas oyununu Başakşehir’deki oyuncu grubu ve doğru yapılanmayla oynayabildi. Buraya geldiğiniz zaman, ilk 6-7 haftalık süreçte ısrarla pas oyununda diretirseniz bu kadar çok gol yenmesini de iyi analiz etmeniz lazım. Beşiktaş şu anki kadrosuyla pas oyununu kaldırabilecek yapıda değil. Son Alanya maçıyla birlikte Abdullah Hoca’nın o hatalardan arınmış olduğunu söyleyebiliriz. Karius-Vida-Roco üçgeninden pas oyunu çıkmıyor. O zaman ısrar etmeyeceksiniz. Yine de bundan sonra bütün camianın Abdullah Avcı’ya inanıp destek vermesi gerekir.

“Beşiktaş taraftarına ayrı bir parantez açmak lazım. Takım bu kadar kötü giderken Alanyaspor maçında tepki göstermediler. Beşiktaş taraftarı futbolu bilir. Saha içinde mücadele eden futbolcusunu her zaman alkışlar. Dolayısıyla oyuncu kardeşlerimizin de o özel formanın ağırlığını kaldırabilecek performans göstermeleri gerekir.”

- Beşiktaş hem sezon açılış performansı hem de yeni yapılanmaya gidişi bakımından geçen sezonki Fenerbahçe ile karşılaştırılıyor. Alanya maçı bu anlamda aldatıcı olmamalı mı, alınacak bir olumsuz sonuçta daha yine tartışmalar başlar mı ve Abdullah Avcı sorgulanır mı?

Büyük takımda bunlar olur. Oyuncular maddiyatı ikinci plana atıp mücadeleyi öne çıkartırsa protesto korkusunu kimse yaşamaz.  Beşiktaş taraftarı Feda dönemlerinden geldi. Ama o takım Samet Hoca ile keyif veren bir oyun oynuyordu ve taraftar da takımın yanındaydı. Belki önümüzdeki hafta Beşiktaş Ankaragücü maçında sıkıntı yaşayabilir ama artık bireysel hatalardan arınmaları gerekir. Beşiktaş, Alanya maçını çıkartırsak düşme potasının içindeydi ve bunları hak eden bir takım değil. Fenerbahçe’nin geçen sezonki sıkıntısını yaşayacağını zannetmiyorum ama Abdullah Avcı’nın stres yönetimini iyi yapması gerekir. Doğrudur, şampiyonluğa oynayan tüm takımlar onu istemiştir, ama onun da saha içine odaklanması lazım. Geri kalanını kimse sorgulamıyor zaten.

“Ljajic sadece performans anlamında değil, vücut dili bakımından da bir sıkıntı içinde gibi. Ama Ljajic de olsa, Atiba da olsa Caner ya da Gökhan da olsa, Beşiktaş’ın formasını giyiyorsanız düdük çaldığı anda sonuna kadar her şeyinizi vermeniz gerekiyor. “

- Bir teknik direktör gözüyle, yönetim istifa etmişken, oyuncu performansı zayıfken ve protestolar varken Abdullah Avcı’nın psikolojisini nasıl yorumlarsınız?


Büyük karakterler bu durumlarda ortaya çıkar. Yaptığı transferlerin yüzde yüz performansa ulaştığını söyleyemeyiz. Orhan Ak olayı, taraftarın protestosu nedeniyle şanssız başladı. Yine de bu takımı ayağa kaldırıp düzlüğe çıkarması gereken de Abdullah Avcı’dır. Ona güveniyoruz ve hem kendisi hem de oyuncular bir karakter göstererek takımı sıkıntılı süreçten kurtaracaktır.

- Taraftarlar uzun süredir Sergen Yalçın diye bağırıyor. Siz bu ihtimali, bu sesleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Neden olmasın. Sergen Yalçın Beşiktaş’ın sembol isimlerinden birisidir. Benim de çok sevdiğim bir kardeşimdir. 2-3 gün önce görüşmüştük. Kendisinin şu an net bir karar verdiğini söyleyemeyiz ama kendisi de röportajında söyledi, şu an takımın başında bir hoca var. O nedenle bu tip söylemler takıma zarar verir. Sergen bu takıma yakışacak bir teknik adamdır. Benim oynarken de en keyif aldığım oyunculardan biridir. Teknik adam olarak şu an doğru işler yapıyor. Er ya da geç, Sergen Beşiktaş’a gelecek. Er ya da geç İbrahim Üzülmez gelecek. Doğru zaman ve ortamda herkes bu takımda görev almak ister. Şu an Beşiktaş’ın hocasına herkesin destek vermesi gerekir.

- Size Beşiktaş’tan bir teklif gelirse siz nasıl karşılarsınız?

Güzel olur. Neden olmasın. Beşiktaş bizim camiamız. Beşiktaş’ta bıraktığım izlerden gurur duyuyorum. Oyuncuyken benim görüşmelerim 5 dakika sürerdi. Menajer yok, avukat yok. Ne sunarlarsa kabul ederdik. Tabii ki şimdi de kulübün içinde olmak isterim. Sergen de ister. Teknik adamlık konusunda her ne kadar şu an bekliyor olsam da başarılı bir grafiğim var. Beşiktaş teknik direktörü olmak benim de hayallerimden birisi. Bir gün o sahaya çıkacağım ve taraftarlarla birlikte ‘Deli İbo’ tezahüratlarını yapacağız.(Skorer)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder