Aboubakar'dan muhteşem dönüş! Harekat başladı... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Porto deplasmanda Young Boys'la karşılaştı. Portekiz ekibi rakibini 2-1 yenerken goller Vincent Aboubakar'dan geldi..


siyahlabeyaz | Sakatlığı nedeniyle sezon başından bu yana takımından uzak kalan ve sadece kupa maçlarında çok az süre alabilen Aboubakar attığı 2 golle maça da damgasını vurdu. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ, Aboubakar ile ilgili, "Şu an gündemimizde var diyemem ama olmayacak diye bir şey yok. Bu tamamen ekonomik şartlara göre." demişti. Fakat Beşiktaş'ta Aboubakar'ın muhteşem dönüşü sonrası transfer harekatı başladı. İşte detaylar....



UEFA Avrupa Ligi G Grubu'ndaki 5. hafta maçında Young Boys ile Porto karşılaştı. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 6. dakikada Fassnacht'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci devrede toparlanan Porto'da sahneye çıkan Beşiktaş'ın eski yıldızı Vincent Aboubakar, 75 ve 79. dakikalarda attığı gollerle takımına 2-1'lik galibiyeti getirdi. Vincent Aboubakar bu sezon sadece 4 resmi maça çıkarken ilk gollerini kaydetti.

Ağustos ayında sakatlanan Aboubakar, Kasım ayı sonunda geride dönmüş oldu. Aboubakar geçen sezonda 8 maça çıkıp 4 gol atmıştı.


"RİSKE GİREMEM DEMİŞTİ"

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar sesleri yeniden yükseldi. Siyah-beyazlılar sezon başında teknik direktör Abdullah Avcı'nın önüne, Vincent Aboubakar ismini getirmiş; ancak Mario Lemina'yı sakatlık raporları hakkında bilgi alamadığı için reddeden tecrübeli çalıştırıcı, Vincent Aboubakar'ı da, "Bu sezon hiç oynamadı, bu nedenle riske giremem" diye reddettmişti.

Ancak önceki akşam Porto'nun Young Boys'u İsviçre'de 2-1 yendiği maçta Aboubakar'ın 90 dakika oynayıp 2 de gol attığı bilgisi Abdullah Avcı'nın yüzünü güldürdü.


BİZE GELMEYE HAZIR

Bu gelişme üzerine siyah-beyazlılarda transferden sorumlu yönetici Torunoğulları, Vincent Aboubakar'la ilgili olarak girişimlerine yeniden hız verdi.

Torunoğulları, göreve geldiği ilk günlerde Abdullah Avcı'ya "Aboubakar bize gelmeye hazır. Burada iyi dostlukları var" demişti. Avcı'nın bu sözler üzerinden Torunoğulları ile bu hafta, Beşiktaş'a gelmeye sıcak bakan Aboubakar'ın transferi için bir görüşme yapması ve ardından siyah-beyazlı yetkililerin Portekiz'e giderek yetkililerle masaya oturması bekleniyor.

KALİTESİNİN FARKINDAYIZ

Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao, Young Boys maçında 2 gol kaydeden Vincent Aboubakar için "Herkesin Aboubakar'ı konuşmanızı da anlıyorum ve normal buluyorum çünkü golleri o attı. Fizik kondisyon açısından iyi olmadığını konuşuyorduk fakat kalitesinin farkındayız" yorumunda bulundu.

Porto formasıyla bugüne kadar 120 resmi maçta görev yapan Aboubakar, bu periyotta rakip fileleri 58 kez havalandırırken, 16 da asist yaptı ve toplam 74 gole direkt katkıda bulundu. (Fotomaç)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz...

1 yorum:

  1. Halen niye alınmadı yazanlar var, pes artık.

    Fikret Orman’ın vadesi dolalı yıllar oluyor fakat aboubakar konusunda %98 haklıdır. iyi ki bizim taraftarın aklına uyulmadı da alınmadı çünkü sakat. Futbol onu bırakmış fakat bu arkadaş hem raporlarını yollamamış hem de ekstradan 500 bin euro yıllık ücret istemiş. Soran olursa da beşiktaşlı dersiniz kardeşim aynen. Ben şahsen baştan beri istememiştim bu adamı, Bizim herşeye hevesli taraftarlara kalsaydı sakat oyuncuya yıllık 2.5 milyon euro verecektik.

    YanıtlaSil