Derbinin gözlemcisinin hakem raporu ortaya çıktı! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakem gözlemcisi Mustafa Kamil Abitoğlu’nun Yeni Gözlemci Raporu’nda (YGR) Cüneyt Çakır için olumsuz görüşlerde bulunduğu bildirildi.


siyahlabeyaz | Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakem gözlemcisi Mustafa Kamil Abitoğlu’nun Yeni Gözlemci Raporu’nda (YGR) çok ilginç noktalara dikkat çektiği öğrenildi. MGR’nin yeni versiyonu olan YGR’de, Abitoğlu, karşılaşmanın hakem ekibini pek çok yönden değerlendirdi.


* İtme, çekme ve tutmaya karşı çelişkili kararlar verdi. Beyazlı ekibin 24 numarasının (Vida), Sarı-Lacivert çizgili ekibin 15 numarası (Serdar Aziz) tarafından ceza sahasında yaptığı harekette verilen karar yanlıştı. Ayrıca yine Beyazlı ekibin 19 numaralı oyuncusunun, yine Sarı-Lacivertli çizgili ekibin ceza sahasında 20 numara (Luiz Gustavo) ve 4 numara (Isla) tarafından maruz kaldığı hareketin cezasız kalmaması kararı hatalıydı. Orta hakem bu pozisyonlar için VAR odasıyla temas kurmalıydı. VAR odası da hakemi bu pozisyonlar için uyarmalıydı.

* Bilerek ve istemeyerek elle oynamayı ayırt etme konusunda VAR protokolünü mükemmel uyguladı. Oyunu gereksiz yere durdurmadı. Durdurduğu zaman verdiği penaltı kararı ideal bir uygulamaydı.

* Direkt ve endirekt serbest vuruşları ayırt etti. Özellikle Sarı-Lacivertli çizgili ekibin kalecisinin yaptığı kural hatasında mükemmel bir hakemlik örneği verdi. 

* Serbest vuruş yöntemi ve baraj mesafesini ölçmesi konusunda hata yapmadı. Sarı-Lacivertli çizgili ekibin ceza sahasından kullanılan endirekt serbest atışta çizgi çekebilirdi.

* Faulleri doğru ve tutarlı cezalandırdı

* Maçın kalitesini uzman avantaj uygulamaları ile artırdı.

* Her aşamada maçın kontrolünü sağladı.

Mustafa Kamil Abitoğlu’nun penaltı bölümünde Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıyı doğru verilmiş karar olarak doldurduğu, Vida’ya yapılan hareketin ise verilmediği notunu düştüğü bildirildi. N’Kodou’nun pozisyonu için VAR protokolünü işaret etti. Hem Vida hem de N’Kodou’nun pozisyonları için VAR’a gidilmesi gerektiğini not olarak düştü. Ayrıca MHK’ya ulaşan VAR kayıtlarında VAR odasından Çakır’a bir uyarı gelmemesinin VAR hatası olduğunu savundu.

Abitoğlu penaltı pozisyonlarıyla ilgili kararını yeni yönetmelik gereği YGR’nin siyah/beyaz ihlaller bölümüne ise eklemedi.

Mete Kalkavan çağırdı, Cüneyt Çakır, ''bende'' dedi

Bu arada Beşiktaş’ı isyan ettiren Vida ve N’Koudou’nun pozisyonları için sürpriz bir iddia gündeme geldi. O iddiaya göre; 3 hakemin görev  yaptığı VAR odasından VAR hakemi Mete Kalkavan, Cüneyt Çakır’ı, iki pozisyon için de uyardı. Çakır ise ''bende'' diyerek VAR’a gitmeye gerek duymadı. Bu arada son Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Kalkavan hakem, Çakır VAR’dı, Pazar gecesi ise Çakır hakem, Kalkavan VAR olarak görev yaptı. Bu arada Mustafa Emre Eyisoy, Femerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra bu sezon ikinci kez bir derbide AVAR oldu.
(Fotospor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder