Güntekin Onay, Beşiktaş'taki çıkışın birinci nedenini açıkladı! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Güntekin Onay, Beşiktaş'taki çıkışın birinci nedenini açıkladı!

Share This

Hürriyet Futbol Konseyi, gündeme dair konuları tartıştı.


siyahlabeyaz | "Beşiktaş, ligde 6’da 6 ile ikinci basamağa tırmandı. Avcı’nın Avrupa Ligi’ndeki rotasyonu acaba olumlu sonuç mu verdi? Bireysel performans çıkışlarındaki esas sır bu mu?" sorusu üzerine işte Mehmet Arslan, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Tümer Metin'in yorumları...


TÜMER METİN

AVCI ŞiMDi BAŞKA BiR PLAN YAPMAK ZORUNDA

Abdullah Avcı bir yol açtı... Maçına göre taktik ve bireysel performans eşiği yükselen futbolcular, Süper Lig’de zirveye tutunmalarını sağladı. Bu süreçte kırılma anlarını pozitif olarak atlattılar (Kasımpaşa maçındaki son dakika galibiyeti gibi). Şimdi istikrarı sağlayıp ikinci devreye başka bir plan yapmak zorunda Abdullah Hoca.

GÜNTEKİN ONAY

BiRKAÇ FAKTÖR VAR AMA EN ÖNEMLiSi PARALARIN ÖDENMESi

Bence birkaç nedenden dolayı Beşiktaş’ta çıkış gerçekleşti. Birincisi, oyuncuların birikmiş alacaklarının ödenmesi. İkincisi, Atiba-Elneny ikilisinin savunmanın önünde daha sağlam bir kurgu oluşturmaları. Üçüncüsü de pas oyunundan daha direkt bir oyuna dönmeleri. Temel nedenler bunlar iken üst üste alınan galibiyetlerden sonra özgüvenin artması ve yeni yönetimin gelmesi de takımın performansını olumlu etkiledi.

MEHMET ARSLAN

FiKRiNi DEĞiŞTiRMEYEN HiÇBiR ŞEYi DEĞiŞTiREMEZ

İlk 3 hafta Abdullah Avcı’ya sallayanlar takımdaki yükselişi açıklarken, Abdullah Avcı yokmuş gibi davranıyorlar şimdi. Bakın arkadaşlar, yanılmak erdemdir. Ben de yanıldım pek çok kez. Geçtiğimiz günlerde Winston Churhcill’i anlatan‘Karanlık Anlar’ diye bir film izledim. Orada Churcill’in “Fikirlerini değiştirmeyen, hiçbirşeyi değiştiremez” diye harika bir sözü vardı. Beşiktaş’taki değişim Abdullah Avcı’nın eseridir. Kimse kusura bakmasın.

UĞUR MELEKE

FiKSTÜR FARKI...

Beşiktaş bir ritim yakaladı ama bu çıkışta avantajlı fikstürün de rolü var: G.Saray’ı geçtikten sonra yendikleri 5 takım, Antalya (16’ncı), Denizli (10’uncu), Konya (14’üncü), Kayseri (18’inci) ve Kasımpaşa (15’inci). Abdullah Avcı bu fikstürü çok iyi değerlendirdi ve ana planını sağlamlaştırdı. Avrupa Ligi’ndeki rotasyonun olumlu payı olduğunu düşünmüyorum. Aksine Bratislava maçında as ağırlıklı kadronun oynadığı harika ikinci yarının, bu çizgide olumlu rolü olduğu kanaatindeyim.
(Hürriyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder