"Oyuna girmeyecekse neden kadroda?" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Beşiktaş - Yeni Malatyaspor maçını, konuk ekip 2-0'lık skorla kazandı. Fanatik yazarlarından Ali Ece, 90 dakikayı ve her iki takımın son durumlarını analiz etti.


siyahlabeyaz | Avcı, sezon başındaki kötü başlangıçtan sonra Beşiktaş’ı iyi toparlamıştı. Toparlanışın merkezinde Elneny-Atiba ikilisinin olduğu 4-2-3-1 vardı. Beşiktaş, Elneny çıkana kadar 2. yarıda hücum sürekliliğini tesis edip baskı kurdu. Diaby, Caner, Ljajic üçlüsünün yerleri değiştirilmesine rağmen bir türlü golü bulamadı. Diaby çok aksadı, Caner enerjisini itiraz etmeye harcayınca Mina ve arkadaşlarının kolayca karşıladığı ezber erken ortalar yaptı. Yine de Elneny hem savunma hem de hücumda tüm sahipsiz topları, dönenleri topladığı için oyunun gidişatı Beşiktaş lehineydi.

Ta ki Abdullah hoca büyük bir hata yaparak Elneny yerine Güven’i sokana kadar... Tabii ki kilidi açan değişiklik Sergen Yalçın’dan geldi: Enerjisi azalan Caner’in sol beke kaydırılmasına karşı hamle olarak zinde kuvvet Bifouma’yı sağ öne aldı. Güven’in, Bifouma karşısında ayakta kalamaması, sonrasında da penaltı yaptırması tabii ki eleştirilecek. Ancak bu hataları yapan Güven’i oyuna almak daha büyük hata!

Gecenin sorusu

Elneny neden çıkarıldı? Sakatlanıp çıktıysa yerine neden Güven girdi? Elneny çıkınca Oğuzhan girmeyecekse neden kadroda?

Maçın starı

Vida çok iyi bir performans sergiledi, 51 ve 72’de çok kritik iki müdahalesi var. Guilherme ligin en özel yeteneklerinden birisi. Bifouma, Salah-Mane klasında bir gole imza attı.

Maçın olayı

Yaşar Kemal Uğurlu’nun saçmalıklarıyla ilgili işin şakası kalmadı. İroni yapmak adına ona “Orhan Pamuk Uğurlu” demeyeceğim artık. Yaşar Kemal daha da iyi yazar ama Orhan Pamuk, Yaşar Kemal Uğurlu’nun hakemliğiyle karşılaştırınca çok büyük yazar!

Kısa mesaj

Avcı’nın, Elneny-Güven değişikliğindeki büyük hatasının yanı sıra Beşiktaş’ın bir şekilde kenar forvetlerinden daha fazla verim ve skor katkısı alması gerek. N’Koudou olmayınca, kanatlarda kilit açan ofansif aksiyonlar yetersiz kalıyor.
(Ali Ece / Fanatik)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder