Demirkol, Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş'tan 4 isme dikkat çekti! "Yıldızlaşmalı" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Demirkol, Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş'tan 4 isme dikkat çekti! "Yıldızlaşmalı"

Share This

Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması hakkında yorumlarda bulundu.


siyahlabeyaz | İşte Demirkol'un açıklamaları:


"Beşiktaş’ta Sergen Yalçın rüzgârı var" 

Nwakeme takımla çalışmaya başladı... Uğurcan ligin en formda 2 kalecisinden biri... Trabzonspor hoca değiştirmesine rağmen, ray değiştirmedi... Sosa belli ki bu şampiyonluğu bizzat ‘şahsi bir mesele’ olarak görüyor. Sörloth, Sturridge’in gelişiyle ortaya çıkan kısa süreli ‘özgüven düşüşü sınavı’ndan ‘çelik gibi sinirler’ ve ‘kararlılık’la çıktı. N’Diaye ve Guillerme ise takımın tam ihtiyacı olan boşlukları dolduran ‘puzzle parçaları’ gibi. Buna karşılık Beşiktaş’ta Sergen Yalçın rüzgârı var. Sadece bu... Bu şartlarda; Trabzon’un önde olduğunu söylemek zor değil. Üstelik zor gol yiyorlar ve anlaşılmaz bir şekilde kolay atıyorlar.

"Ekstra oynamaları şart

Caner ve Gökhan’ın ekstra oyunları, Ruiz’in yıldızlaşması, Sergen hocanın Atiba’yı daha ekonomik kullanması şart. Bu oyunun tüm kodları Trabzonspor’u gösteriyor. Zaten İstanbul’un büyükleri ile oynadıkları son 10 maçta sadece 1 kez yenilmişler. Kısacası Beşiktaş’ın çok ekstra işler yapması şart. Başakşehir maçındaki gibi kaleyi tehdit etmeyen yüksek enerjili bir oyun karşısında, Trabzonspor çok rahat kontralar bulabilir.

"Beşiktaş açısından yenilgi, sezonu kapatır"

Trabzonspor’un maçı kazanması, en yakın eski şampiyonla arasındaki farkı, potansiyel olarak 8’e çıkarabilir. Ya da ‘2 Büyük’ yarışın dışında kalabilir. Bu, Trabzonspor’u erken bir şampiyonluğa bile götürebilir. Yenilginin tek kötü sonucu ise panik havası ve Çimşir’e güvenin sarsılması olabilir.. Ki bu psikolojik yön, en kötüsü... Beşiktaş açısından yenilgi, sezonu kapatır ve takımı Avrupa mücadelesi içinde tutmak dahi zor olabilir. Sergen Yalçın’ın mücadele içinde kalıp, kadronun büyük bölümünü önümüzdeki yıl için kullanılabilir halde tutması şart. Çünkü tüm kadroyu değiştirmek ekonomik olarak imkânsız. Öte yandan kazansa dahi bu kadro sığlığı ve bu defansif performansla şampiyonluk mücadelesi çok ama çok zor.
(Fanatik)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder