Demirkol'dan MHK ve TFF'ye tepki! "Ben bunu anlayabilmiş değilim" - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

beIN SPORTS'ta yayınlanan programda Mehmet Demirkol, TFF'nın kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | İşte Demirkol'un yaptığı açıklamalar:


-Bu başka türlü anlaşılabilir-

"Hüseyin Göçek, Göztepe-Beşiktaş maçının hakemi. Hüseyin Göçek, Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının da hakemi. Hüseyin Göçek maç yönetti. Ortada bir kural hatası varsa yönetmemesi gerekirdi. Kural hatası olmadığına karar verdi federasyon herhalde, o yüzden maça atadı. Hüseyin Göçek, bu hafta maç yönetmiyor. Muhtemelen yönetmeme sebebi de Baiano'ya kırmızı kartı VAR'a gidip, VAR'da onu görememiş olmaması. Bundan sonraki haftalarda Hüseyin Göçek'e görev verilmezse, bu başka türlü anlaşılabilir. 'Bu acaba Göztepe-Beşiktaş'tan mı? Gençlerbirliği-Trabzonspor'dan mıydı?' diye."

-Buradan bu anlaşılır-

"IFAB'dan gelen tavsiye kararını açıklama cesaretiniz var mı? demek, 'Biz biliyoruz tavsiye kararını. Burada kural hatası var diyor IFAB, siz söylemiyorsunuz.' demek. Buradan bu anlaşılır. Bazı hakem hataları, yapılan kural hatalarından çok daha büyük sonuçlar doğurur. Bir kornerin, tacın kurallara aykırı kullanılması ya da burada olduğu gibi bir hava atışının eski kurallara göre kullanılmasındansa yanlış bir ofsayt, penaltı, kırmızı kart yorumu daha çok etkiler skoru."

-Neden gerekçe açıklanmıyor?-

"Neden gerekçe açıklanmıyor? Ben bunu anlayabilmiş değilim. Ne var bunda? Bunu neden açıklamıyorsunuz? Kural hatası yok diyorsa, tamam yok. Şimdi Oğuz Savran'a inanmayacak mıyım ben? İnanıyorum. Ama neden? Anlatsın, biz de bilelim. Aradığım şey şeffaflık. 'Kural hatası yok.', neden yok?"

-Kuralın en önemli yeri uygulanmıyor-

"Düşünsene bir kural koyuyorsun, kuralın en önemli yeri uygulanmıyor. Sonra diyorsun ki, 'Bu kural yanlış.' Daha uygulamadın ki nereden biliyorsun? Kuralı esnetmedin, mahvettin, bitirdin. Bir kuralı uygulamadan o kuralın yanlış olduğunu nasıl anlayabiliriz?"
(beIN SPORTS)


Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder