Nihat Özdemir'den kural hatası açıklaması! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

TFF Başkanı Nihat Özdemir, basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.


siyahlabeyaz | İşte Özdemir'n yaptığı açıklamalar:


-Fikret Orman ve Adil Gevrek istedi-

"Ağustos ayında Fikret Orman ve Adil Gevrek, limitlerin %40-50'ye çıkmasını istedi. 'Çok erken. Biz UEFA'ya bildirdik, şimdi bunu yaparsak yanlış olur. Aralık'ta tekrar değerlendireceğiz' dedik. Daha sonra Kulüpler Birliği başkanımız değişti, Mehmet Sepil başkan oldu. Kendisi bu limitlerin artırılması gerektiğini bir yazıyla bize bildirdi. 9 Aralık'ta, kabul edilebilir sapma miktarını 2019-20 sezonu için %30'dan %40'a çıkardık. 20 Aralık 2019'da ise, almış olduğumuz bu kararı, kulüpler ortak mutabakat sağlayamadığı için iptal ettik."

-Kulüplerimiz, Tahkim Kurulu'na başvurdu-

"Daha sonra 'Biz böyle bir talepte bulunmadık' diyen kulüplerimiz, Tahkim Kurulu'na başvurdu. Tahkim de tabii ki bu başvuruları reddetti. Maalesef kulüplerimizin, kendi lehlerine olan kararlarda dahi mutabakat sağlamaları mümkün değil."

-Bunu herkes böyle bilsin-

"Kulüp Lisans ve FFP talimatları konusunda gelecek sezon için şunu hatırlatmak istiyorum: Bu talimatın daha ilk senesi. Eksikler, aksaklıklar olabilir. Teknik çalışmaları devamlı yapmaktayız. Doğru olduğuna inandığımız değişiklikleri gerçekleştireceğiz. Kulüplerimizi kurtarıyorsak, UEFA'dan ceza almasınlar diye kurtarırız. Bunu herkes böyle bilsin."

-VAR KAYITLARI-

"VAR konuşmalarının açıklanması yönünde talepler var. Bu konu, ülke federasyonlarının tercihlerine bırakılmıştır. 1-2 ligde eğitim ve bilgilendirme amaçlı konuşmalar yayınlanmış olabilir. Orada yapıldı diye burada yapmak zorunda değiliz. Üst düzey liglerde bu asla tercih edilmemektedir. IFAB tarafından tavsiye de edilmiyor. 1 kulübün talebini yerine getirip, diğer kulübün talebini yerine getirmezsek olmaz."

-KURAL HATASI AÇIKLAMASI-

"Göztepe-Beşiktaş maçıyla ilgili bir müracaat var. Üstüne basarak söylüyorum, bu bizim işimiz değil. Gelen müracaatı MHK değerlendirecektir, şu anda da değerlendirme aşamasında. Gaziantep FK'nın da bir müracaatı var. IFAB'a danışacaklar, karar verecekler, açıklama yapacağız."
(ortacizgi.com)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder