Beşiktaş, TFF’den sonra FIFA'ya gidecek... “1987 şampiyonluğu bu yüzden Galatasaray’dan alınmalı…” - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş, TFF’den sonra FIFA'ya gidecek... “1987 şampiyonluğu bu yüzden Galatasaray’dan alınmalı…”

Share This

Beşiktaş yönetimi Mesut Bakkal’ın yaptığı “teşvik primi” itirafını TFF’ye taşıma kararı aldı… eğer sonuç alınamazsa karar için FIFA’ya gitme kararı verdi. 


siyahlabeyaz | Beşiktaş’ın tezine göre 3’üncü bir kişinin karşılaşmaya müdahelesi bir nevi doping söz konusu. Teşvik primi o dönemde yasal olarak suç değil. Ancak doping o dönemde de suç. Bakkal’ın yaptığı açıklama kapsamında teşvik primi doping kapsamına sokulmalı. Yani müsabakanın sonucuna tesir eden eylem olarak algılanmalı. FIFA’nın mevzuat hükümlerine göre düzenleme yapılmalı. 


Buna göre Beşiktaş, TFF’den, Galatasaray’ın o dönemde aldığı şampiyonluğun iptalini istiyor. Siyah-beyazlı yönetim o dönemde sporcuların, yöneticilerin hatta basın mensuplarının bile ifadelerinin alınmasını talep ediyor. Beşiktaş yönetimi eğer konuyla ilgili soruşturma başlatmazsa “görevi ihlal”den TFF’ye dava açacağını da ilan etti. Ayrıca dosyayı FIFA’ya götürme tehdidinde bulundu. 

Beşiktaş’ın TFF’ye gönderdiği dilekçe de Mesut Bakkal’ın yazdığı kitaba delil olarak gösterdiği bildirildi. (Fotospor)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder