UEFA'dan playoff ve Avrupa katılımı için kararlar - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

UEFA'dan playoff ve Avrupa katılımı için kararlar

Share This

UEFA, 55 ülke federasyonuyla sabah 9'da başlayan yeni bir videokonferans gerçekleştirdi ve koronavirüs krizinin ardından alınan yeni kararlarını iletti.


siyahlabeyaz | İşte o kararlar...


"EN GEÇ HAZİRAN'DA BAŞLASIN"

Avrupa futbolunun patronu UEFA, tüm federasyonlardan, liglerin en geç Haziran ayında başlamasını ve 3 Ağustos tarihinde bitirilmesini istedi.

"PLAYOFF OYNAYABİLİRSİNİZ"

UEFA ayrıca, Haziran ayında liglerini başlatamayan ülkelerin, en geç 27 Mayıs tarihinde açıklaması şartıyla, playoff oynatmasını talep etti.

"AVRUPA İÇİN PUAN DURUMU"

Sezonu hiçbir türlü oynatamayan ve mevcut haliyle tescil eden ya da iptal eden liglerin Avrupa Kupaları bileti alacak takımlarının, 'sportif başarı' kıstasıyla belirleneceği vurgulandı. Bunun da, en son puan durumumdal, sıralama ya da playoff sonucu olacağı kaydedildi.

"UEFA PUANINA GÖRE OLMAZ"

Bununla birlikte, gündemde sıkça yer alan 'UEFA puanına göre Avrupa' seçeneğinin gündemde olmadığı, herhangi bir kulübe Wild Card ile Avrupa seçeneğinin sunulmayacağı da kaydedildi.

TÜRKİYE'DE AVRUPA BİLETİ

UEFA'nın önerisine göre, eğer lig oynanmazsa Süper Lig'de Şampiyonlar Ligi biletini ilk sırada olan Trabzonspor alacakken, 2. sıradaki Başakşehir playoff oynayacak, 3. sıradaki Galatasaray UEFA'ya gidecekken, 4. sıradaki Sivasspor da ön eleme oynamaya hak kazanacak. Türkiye Kupası'ndan gelecek olan UEFA Kupası hakkının kime gideceği konuus ise henüz netleşmiş değil.

70 MİLYON EUROLUK ÖDEME

UEFA ayrıca, milli takımlara oyuncu gönderen 55 üye ülkeden 676 kulübe toplam 70 milyon euroluk ödemenin hızlıca yapılacağını ve böylece destek olunacağını duyurdu.

KADINLAR EURO 2021 ERTELENDİ

UEFA, Kadınlar 2021 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 2022'ye erteledi. UEFA'dan yapılan açıklamada, İngiltere'de 2021'de yapılması planlanan Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yine aynı ülkede 6-31 Temmuz 2022'de yapılacağı duyuruldu. (Sporx)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder