Beşiktaş formalı fotoğrafları çıkmıştı, sonra Fenerbahçe yönetimi... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş formalı fotoğrafları çıkmıştı, sonra Fenerbahçe yönetimi...

Share This

Deneyimli spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports ekranlarında yayınlanan "beIN Manşet" programında gündemi değerlendirdi.


Beşiktaş Kulübü başkanı Ahmet Nur Çebi'nin 'Altyapı 80 milyon liralık yük' açıklamalarını yorumlayan Demirkol: "Bu durum altyapılara nasıl yaklaştığınıza bağlı. Eğer bizdeki anlayışıyla altyapılara yaklaşılırsa, bu durum yük olur. Bu durum normal hayatta da geçerli. Bir ülke genç nüfusunu iyi yönlendiremezse, gençler 18 yaşında kahvehanelere düşer, okumaz, etmez, suça bulaşır, yük olur. Ancak genç nüfusu iyi eğitirsen, senin ülkeni yükseltir. Bu nüfusu spora, sanata, bilime yöneltirsen, seni yükseltir. Sen de, yarın öbür gün emekli olduğunda yüksek emekli maaşı alırsın. Çünkü onlar üretiyor olur o sırada. Ama eğer üretmiyorlarsa, sen de emekli maaşı alamazsın. Aldığın emekli maaşı para etmez yani. Emekli maaşı gökten yağmıyor. Birileri çalışıyor, daha önce çalışmış insanlara bu paralar dağıtılıyor. Yani üretim olmazsa, emekli maaşın kalmaz."


"Kulüplerimizin borcunu ödemesinin 2 yolu var"

Ahmet Nur Çebi'nin 'Yılda 300 milyon lira açık veriyorum' açıklamaları hakkında konuşan usta yorumcu: "300 milyon lira ne? Şampiyonlar Ligi geliri. Bu gelir 50 milyon Euro civarında ya da biraz daha azı. 'Şampiyonlar Ligi'ne gidip, gruptan çıkmış olsaydım, tam olacaktı.' diyor. Borcu nasıl ödeyeceksin? Borcu ödeyemeyeceksin ve borç kalacak. En iyi senaryoda bile borç kalıyor ve en iyi senaryo sadece tek 1 kulüp için geçerli. Çünkü sadece Şampiyonlar Ligi'ne direk giden tek takımımız var. Burada o zaman çözüm ne? 1- Şampiyonlar Ligi yerini çoğaltmak, 2- Altyapıdan üretime başlamak. Peki biz bunları yapmak yerine ne yapıyoruz? Yabancı sayısıyla uğraşıyoruz. Gene yabancı sayısı çıktı. 8+2+2 falan bilmem ne. Ne alakası var? Önce üretimin başlaması lazım. Sonra korumaya alman lazım. Üretim olmadan koruma yaparsan, işin karaborsası türer. Ne olur? Çok basit, Alman kulüpleri zengin olur."


"Sırf Türk pasaportları olduğu için onlara muhtaç kalacağız"

"Gurbetçi futbolcular konusunda da Avrupa futbolunun öncelik verdiği isimleri değil, onların vermeye yakın olduğu isimleri alabileceğiz. Normalde 300 bin Euro'luk oyuncuyu, 3 milyon Euro verip, alacağız. Neden? Sırf o oyuncuların Türk pasaportları var diye. Mecburen öyle olacak. İlkay Gündoğan'ı nasıl alacağız? Alamayız. Alt liglerde oynayan ve orada bizim verdiğimiz paraları kazanamayacak olan oyuncuları alıp, getireceksin. İşin başladığı ve bittiği noktaya bak. Şimdi kar ya da zarar mı ettik? Zarar ettik. Bir ara hatırlarsanız, Real Madrid'de Türk futbolcu vardı. Almanya'da yetişmiş. Bence burada 'Sen niye burada yapamıyorsun?' sorusuna cevap bulmamız lazım."


"Konu sadece stat yapmak değil"

Altyapıdaki her oyuncunun futbolcu olmayacağını hatırlatan Mehmet Demirkol: "Akademileri kuvvetlendirmek lazım. Türkiye'de iyi çalışmalar var bu konuda. Altınordu, Gençlerbirliği gibi. Tesisleşme var ama yeterli değil. Futbolsa konu, şuna ihtiyaç var: 10-15 tane çim saha yan yana. A Takım da orda, U17-18 hepsi orada. Herkesin iç içe ve beraber olması lazım. Bizde bunlar yok. Bu kadar çok saha, çim saha yok. Sürekli futbol oynanmıyor. Bunlar tam yapılmıyor. Tesisleşme konusunda da yeterli değiliz. Sadece stat yapmak konu değil. Tesisleşme dediğimiz şey o değil. Aynı zamanda iyi bilgili, çağı yakalamış öğretmenlerden kurulu bir düzen lazım. Çünkü bu çocukların hepsi futbolcu olmayacak. Bu çocuklar futbolcu olamazlarsa, bunu da hesaplaman lazım. Almanya'da bunun örneklerini gördüm. Adam aynı zamanda bir zanaat öğreniyor. Çünkü her futbolcu adayı, futbolcu olacak diye bir şey yok."


"Yabancı sınırı isteyen insanlara neden diye sorduğunda cevap veremiyorlar"

Gündemde olan yabancı sınırı hakkında konuşan Demirkol: "Biz her şeyi yabancı sınırlandırmasına bağlıyoruz. Bunu isteyen insanlara neden diye soruyorsun, cevap veren yok. Bir cevap verilemiyor. Sadece ağızlarında '8 yabancı' lafı var. Neden? Bir cevap yok. Ne o 'Bizim Türkler oynasın.' E oynasın kardeşim. Yetiştirin, oynasınlar o zaman. Elini tutan mı var? Neden yok, belli değil. Ancak bu kuralın neden olmaması gerektiğini sorduğun zaman, bin tane şey anlatıyoruz burada. Çağlar, Merih, Ozan gider miydi? Yakalarına yapışırdık o çocukların. Bırakmazdık onları. Mehmet Topuz örneği çok yakında bir örnek. Beşiktaş formalı fotoğrafları çıkmıştı, sonra Fenerbahçe yönetimi devreye girdi ve Mehmet Topuz'u aldı. Sonra Beşiktaş yönetimi ne yaptı? Nihat Kahveci'ye verilmeyecek bir para verdi ve karşı bir transfer yaptı. Neden? Çünkü Türk oyuncu lazım."


"Yabancı sınırı isteyenlerin güçlü bir lobisi var"

"Burada fiyatlar şişecek. Saçma sapan hale gelecek. Peki neden oluyor bu? Bunun tek bir sebebi var: Bu işin lobisi var. Türk oyuncular, Türk menajerler ve bazı kulüpler lobi çalışması yürütüyorlar ve piyasayı bilerek allak bullak etmek için, daha fazla para kazanmak için işi başka bir yere götürüyorlar. Yoksa herkes çok iyi biliyor yabancı sınırlamasının herhangi bir Türk oyuncu yetişimine bir faydası olmadığını. Ancak lobi çok kuvvetli."

"Çağlar, Merih ve Ozan sayesinde..."

Galatasaray'ın 3 oyuncudan kasasını doldurma hedefi hakkında konuşan Demirkol: "Luyindama'nın CV'sine bakıldığı zaman neden bu kadar para ettiğini anlıyorsunuz. Luyindama'nın sadece Türkiye geçmişi olsa belki o parayı etmeyecek ama orada Belçika'dan gelmenin bir fiyat artışı oluyor. Örneğin yarın öbür gün Ozan Kabak, İngiltere'de bir kulübe giderse, zaten Çağlar kendisini göstermiş durumda, Merih de kendini gösteriyor ve göstermeye devam edecek inşallah. Bu oyuncuların bir 4.'sü çıktığında, yani 1 Türk stoper çıktığında, bugün 5-6 milyon Euro eden oyuncu, bu 3 oyuncu sayesinde 15-20 milyon Euro edecek. Geçmişte çıkardığın ürünler, ileriyi de etkiliyor."


"Beşiktaş, Dorukhan'a mecbur olacak"

Dorukhan Toköz'ün Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı yorumlayan deneyimli yorumcu: "Kendini Dorukhan'ın yerine koy. 1 sene daha sözleşmesi var. 1 sene sonra yabancı kısıtlaması geliyor olabilir mi? Sen Dorukhan'ın yerinde olsan şu anda herhangi bir kontrata imza atar mısın? Ben Dorukhan'ın yerinde olsam, diyelim ki Beşiktaş'ın şu anda verebileceği para 1 milyon Euro, seneye o 2.5 milyon Euro olacak. Mecbur çünkü. Bulamaz ki Dorukhan gibi yerli orta saha. Ama öbür türlü bir yabancı bulabilir. Dorukhan'ın da uluslararası bir değeri var. Keşke o sakatlığı geçirmeseydi, daha da yüksek bir değeri olacaktı, çok iyi gidiyordu hakikaten. Keyifle izliyoruz. Kendimi onun, ailesinin yerine koyuyorum, ben şu anda böyle bir durumda imza attırmam. Beklerim, yabancı sınırlaması çıksın. 2-3'e katlanacak bir günde. Hiçbir şey yapmadan ve ondan sonra da hiçbir şey yapması gerekmeyecek. Çalışması da gerekmeyecek. Çünkü Beşiktaş mecbur olacak Dorukhan'a. Dorukhan, yabancıların da giyebileceği bir formayı söküp almadı mı? 'Ben oynayacağım burada.' dedi ve çıktı, oynadı. Dorukhan formayı alırken, yabancı sınırlaması mı vardı? Türk genci, aldı formayı ve başardı." (Ajansspor)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder