Beşiktaş'a 'İsviçre çakısı' gibi transfer! Hem orta saha... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'a 'İsviçre çakısı' gibi transfer! Hem orta saha...

Share This

Son olarak Süper Lig'in 29. haftasında Konyaspor ile karşı karşıya gelen siyah beyazlılar, mücadeleden galibiyetle ayrılarak sezon sonuna doğru zirveye yaklaşmanın planlarını yaparken, bir yandan da transfer için çalışmalarını yürütüyor. Bu bağlamda Süper Lig devinin sürpriz bir isme kanca attığı ve transfer için girişimlerine başladığı kaydedildi. İşte detaylar....


Beşiktaş'ta transfer için dev bir çalışma yürütülüyor... Siyah beyazlılar, son olarak Süper Lig'in 29. haftasında Konyaspor ile karşı karşıya gelmiş ve galibiyetle ayrılmıştı.

Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde çalışan siyah beyazlı kulübün yöneticileri, corona virüsü (koronavirüs) nedeniyle yaşadığı problemler nedeniyle maliyeti düşük ya da bonservissiz isimlere yöneliyor.

Bu bağlamda rotasını yurt dışına çeviren Beşiktaşlı kurmaylar, sürpriz bir isme kancayı attı. Hem orta sahada hem de savunmanın sol bek bölgesi haricinde her yerinde oynayabilen yıldız isim futbol sahasında adeta 'İsviçre çakısı' görevi görüyor. Sport.ch'nin konu ile ilgili yazdığı haberde Beşiktaş'ın gündemindeki o isim şu şekilde duyuruldu

"Basel'in emektar oyuncusu Türkiye'ye mi?

Basel forması, Taulant Xhaka'nın adeta ikinci derisi gibi. Bir buçuk yıllık kiralık ayrılığı saymazsak orta saha oyuncusu, her zaman Basel için oynayama hazır. Ancak artık Xhaka için yeni bir görev yolu çizilebilir. Arnavut milli futbolcu, 29 yaşında ve yurt dışında çok fazla gezme şansı yok. Defansif orta saha oyuncusu, Basel için unutulmazlar arasında. Gazeta Olle'ye göre Xhaka, kulübünden ayrılabilir.


"BEŞİKTAŞ ONUNLA İLGİLENİYOR"

Türk kulübü Beşiktaş, Basel'in yıldızıyla ilgileniyor. Evet, bakıldığında durum zor gibi gözüküyor. Bunun sebebi, Türkiye'de Beşiktaş şu an için ilk 5'e oynuyor ve mali olarak sıkıntılar çekiyor. 2021 yılına kadar Basel ile sözleşmesi bulunan Xhaka için bonservis ödemek istemiyorlar."


TAULANT XHAKA KİMDİR?

28 Mart 1991'de İsviçre'nin Basel şehrinde dünyaya gelen Xhaka, aslen Arnavutluk asıllıdır. 1.72 boyundaki Xhaka'nın asıl mevki ön libero olmasına karşın sağ bek, sağ ve sol stoper oynayabiliyor.

Kariyerine Basel altyapısında başlayan Xhaka, 2011-12 sezonunda Grasshoppers'a kiralanmıştı. Ardından, 2013 yılında yeniden Basel'e dönen yıldız futbolcu, 2013 yılından bu yana mevcut takımında oynayama devam etti. Taulant Xhaka, bu sezon toplamda 36 maça çıkarak istikrarlı bir görüntü sergilerken, 3 asist üretti. Öte yandan yıldız futbolcu, 2946 dakika sahada kalmayı başardı. Yıldız oyuncu, İsviçre Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma giymesine karşın 2014 yılında Arnavutluk Milli Takımı'nı tercih etmiş ve buarada 30 maçta 1 gole imza atmıştı. (Fotomaç)

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder