Osimhen'in 2, Emirhan'ın 1 kırmızı kartlık eylemi var! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net


Hürriyet yazarı eski hakem Fırat Aydınus, Galatasaray-Beşiktaş derbisini köşe yazısında değerlendirdi.

Hakem Yasin Kol’un bu maçta verdiği sarı kartlar kadar vermedikleri de vardı. Orkun, Mert, Sallai, Djalo ve İlkay görmeleri gereken sarı kartları görmedi.

· 3. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Emirhan Topçu’nun eline gelen topta devam kararı doğru, penaltı değil.
· 12. dakikada Beşiktaş’ın attığı golden önce Lucas Torreira’ya faul yok. Rafa Silva’nın oyuna ve herhangi bir oyuncuya ofsayt ile cezalandıracak etkisi yok, gol nizami.
· 34. dakikada Davinson’un bariz gol şansından dolayı gördüğü kırmızı kart doğru.
· 39. dakikada Emirhan ile Osimhen’in arasında yaşanan gerginlikte Emirhan’ın 1, Osimhen’in 2 kırmızı kartlık eylemi mevcut. Osimhen’in Jurasek‘e ayağını sallaması ve salladığı ayağının isabet etmesi, Emirhan‘ın Osimhen’e kafasıyla yaptığı eylem ve Osimhen’in onun boğazını sıkması. Yasin Kol tüm bu eylemlerin şiddetini yeterli görmemiş olacak ki, sarı kart vermekle yetindi!
· Roland Sallai ve Mauro İcardi’nin Beşiktaş ceza alanında yerde kaldığı pozisyonlarda devam kararı doğru, penaltı değil.

ARDA KARDEŞLER’iNKi iLE BiREBiR BENZER POZiSYON

Belki de maçın en dikkat çekici pozisyonu 68. dakikada yaşanan olaydı: Kalkan bir ofsayt bayrağı sonrasında top kaleci Uğurcan’a geliyor, Uğurcan eliyle oyunu hızlı başlatıyor. Yasin Kol bu anda vücut diliyle pozisyonu avantaja bıraktığını açıkça gösteriyor. Ancak top Sallai’ye gelip ceza sahasına doğru hareketlendiğinde düdüğünü çalarak oyunu durduruyor ve ihlal yerine dönüp endirekt serbest vuruşla başlatıyor.
Bu pozisyon, kamuoyuna oldukça tanıdık gelmiştir. Zira 2 hafta önce, Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun “Hata değil, planlı eylem” olarak nitelendirdiği, Trabzonspor-Gaziantep FK maçındaki Arda Kardeşler pozisyonuyla neredeyse birebir benzerlik gösteriyor.

BEŞiKTAŞ’IN OYUNCU DEĞiŞiKLiĞiNDE HATA

Derbinin bir başka önemli olayı da oyuncu değişiklikleri ile ilgili... Futbol oyun kuralları ve talimatnameye göre, takımlar 5 oyuncu değişikliğini oyunu 3 defa durdurarak yapabilir. Ancak Yasin Kol, 5 oyuncu değişikliği yapan Beşiktaş için oyunu 4 defa durdurdu.

REHAVETE KAPILMANIN BEDELINI ÖDEDI

Derbi tüm beklentileri karşılayan bir başlangıçla başladı. Galatasaray, Okan Buruk’un maç öncesi belirttiği gibi topa hâkim olarak ve rakip yarı sahada baskı kurarak oyuna başladı. Beşiktaş ise daha temkinli bir anlayışla geride bekleyip kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkarak skor aramayı planladı. İlk yarı itibarıyla bu senaryo tam anlamıyla gerçekleşti.
Bu çerçevede Beşiktaş’ın Rafa Silva’yı geçiş oyunlarında etkin biçimde kullanacağı belliydi; nitekim Okan Buruk da maç öncesinde bunun üzerinde özellikle durmuştu.
Siyah beyazlıların oyun planında Orkun Kökçü’nün ön plana çıktığı ilk goldeki sekans, planın en net yansımasıydı: Orkun’un topu taşıması, Vaclav Cerny ile pas bağlantısı ve akabinde Tammy Abraham’ın golü Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

SERGEN YALÇIN BiLE BU KADARINI HAYAL EDEMEZDi

Galatasaray'ın 10 kişi kalması ise adeta Beşiktaş adına “Sergen Yalçın bu derbiye nasıl bir senaryo yazardı?” sorusunun sahadaki karşılığı gibiydi. Muhtemelen bu kadar ideal bir ilk 45 dakikayı o bile hayal edemezdi Beşiktaş adına..
İkinci 45 dakikaya Galatasaray, tüm riskleri alarak ve ilk yarıdaki 11’e 11 başlangıcına göre çok daha baskılı bir oyunla başladı. Bu oyun, Beşiktaş’ı hataya sevk etti ve bu hatayı değerlendiren Galatasaray, Lucas Torreira’nın klasik presi sonrası İlkay Gündoğan’ın attığı golle eşitliği sağladı.

G.SARAY 10 KiŞi KALDI AMA BEŞiKTAŞ PLANI DEĞiŞTiRMEDi

Rakibi eksik kalana kadar daha iyi performans çizen Beşiktaş ise +1 olmanın rehavetine kapılarak, sanki hâlâ 11’e 11 oynuyormuş gibi oyun planında hiçbir değişiklik yapmadan, bir kişi fazla olmasına rağmen beklemeyi tercih etti. Beraberlik golünden sonra Galatasaray’ın üstüne gitmeyi düşündü.
Sonuç olarak, skor yaklaşık bir saat 10 kişi oynayan Galatasaray açısından bu maç kazanç; şampiyonluk potasına dahil olma adına Beşiktaş açısından ise çok önemli bir kayıp olarak değerlendirilebilinir.


Hürriyet/ Fırat Aydınus

Diğer son dakika Beşiktaş haberleri için siyahlabeyaz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder