Beşiktaş'ın tahkime itirazının nedeni ortaya çıktı. UEFA'dan o tavsiye... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Beşiktaş'ın tahkime itirazının nedeni ortaya çıktı. UEFA'dan o tavsiye...

Share This

Pazartesi günü Nyon’a giden Berk Hacıgüzeller, TFF’nin aldığı F.Bahçe maçının yeniden oynanması kararının hukuksuz olduğunu iletti…


siyahlabeyaz | Maçın hakemi Mete Kalkavan’ın raporunda Şenol Güneş ile ilgili bölüm üzerinden itirazını gerçekleştirdi. UEFA’nın TFF üzerinde karar alma yetkisinin olmamasına rağmen UEFA’nın alacağı bir kararla TFF’ye karşı maddi kayıpların karşılanabilmesini sağlayacak bir dava için zemin aradı.


Maçın tatil edildiği andan itibaren UEFA’yla konuyu müzakere eden Hacıgüzeller hazırlanan örnek dosyalarda özellikle Sırbistan-Kosova ve Blackpool-Huddersfield Town maçları dışında 6 farklı maçı örnek gösterdi. 2015’te oynanan Blackpool-Huddersfield Town maçında Blackpool taraftarı kulüp başkanını protesto için girmiş ve maç iptal edilmişti. Oyunculara veya hakeme herhangi bir müdahale olmadığı için Blackpool yönetimi 48’nci dakikada tatil edilen maçın yeniden oynanmasını istedi.

İngiliz Futbol Federasyonu ise FIFA’nın; “hakem müsabakanın ihlal edilmesi veya herhangi bir dış müdahale nedeniyle maçı kendi takdirine bağlı olarak terk etme yetkisine sahiptir” diyerek hakemi haklı bulmuştu. Maçı yeniden oynatmamış ve Blackpool küme düşmüştü.

TAHKİM KURULU’NA BAŞVURU, UEFA’NIN TAVSİYESİ
Bu arada son anda yapılan Tahkim Kurulu başvurusunun ise Berk Hacıgüzeller’in talimatıyla hazırlandığı ortaya çıktı. Beşiktaşlı yöneticinin Nyon’da UEFA’nın Disiplin Kurulu delegeleriyle yaptığı görüşmelerde Türkiye’deki tüm hukuki yolların tüketilmesi tavsiyesini aldığı bildirildi. UEFA’nın yurt içindeki tüm hukuk yolları tükenmeden UEFA’ya bir dosya getirmenin mevzuat eksikliği yüzünden kabul edilmeyeceği hatırlatıldı. (Fotospor)

Beşiktaş Amblemi ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için tıklayınız...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder