Kara Kartal, sağlı sollu ama... - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Devler ligindeki ikinci maçında oynadığı etkili futbol ve attığı harika gol ile göz dolduran ancak maçın sonunu getiremeyen Beşiktaş'ta iki isim geceye damga vurarak yıldızlaştı.


Dinamo Kiev karşısında alınan beraberlik belkide tüm Beşiktaşlıların beklediği bir sonuç değildi. Şenol Güneş'in basın toplantılarında bahsettiği hata yapılmadan Vodafone Arena'da sergilenecek baskılı futbol sonucu getirecekti. Aslında öyle de oldu. Maça deprem etkisi ile başlayan Beşiktaş, daha ilk dakikalardan Dinamo Kiev kalesini abluka altına alırken, Aboubakar, Quaresma ve Talisca ile arka arkaya bulunan pozisyonların kaçması adeta saç baş yoldurttu.

Şampiyonlar Ligi'nin bu hafta oynanan maçlarına damga vuran ve bir frikik golü ile de siyah beyazlıları öne geçiren Ricardo Quaresma ise Caner Erkin ile birlikte gecenin en iyi sonucuna ulaşan iki futbolcudan biri oldu. İlk yarıda yapılan her hücum varyasyonunun neredeyse hepsinde etkili olan ve OPTA verilerine göre ceza sahası bölgesine toplamda 27 orta kesen  Beşiktaş'ta hem Q7 hemde Caner yaptıkları 7'şer orta ile en çok katkı veren isim oldular.

Ayrıca maç boyunca toplamda 10 korner kullanan Beşiktaş'a takım hücumuna bu kadar destek veren iki fubolcunun emeklerinin karşılığının alınamaması ve sadece 2 kez şuta dönüşmüş olması herkesi çok üzdü.

UEFA tarafından Beşiktaş adına geceye damga vuran serbest vuruş golünün de sahibi olan Portekizli yıldız, maçın ardından yapılan değerlendirmelerde Şampiyonlar Ligi'nde haftanın futbolcusu ünvanını alarak, %41 oy oranı ile vatandaşı Cristiano Ronaldo'nun önünde bitirmeyi başardı.

Quaresma ayrıca yine UEFA tarafından diğer grup maçlarının başlamasına kadar sürecek haftanın golü oylamasına aday gösterildi.

Oylamaya katılmak için tıklayınız!

Siyahlabeyaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder