İlk şutunu ikinci yarıda kalenize gönderen bir takımla berabere kalmak! - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

İlk şutunu ikinci yarıda kalenize gönderen bir takımla berabere kalmak!

Share This

Yine bir frikik golü, yine bir beraberlik... Peki 50 küsür dakika kalenize şut dahi atamayan bir takımla 1-1 berabere kalmak? Beşiktaş'ın bugünkü resminde ikinci tur gözükmüyor.


İnanılmaz geçen bir derbi sonrası çoğu kimsenin beklentisi galibiyetti bu maçta. Benfica karşısında son dakikada gelen beraberlik belki de Kartal'ın o maçta 90+4'e kadar yaralanan kanadını eski gücüne geri getirmişti.

Eksikler hemen gözümüze çarptı bu maçta. Halen kesin bir ilk 11'e sahip olmayan - kalecisi dahil -  ve derin kadrosuyla her maçta farklı dizilişle boy gösteren Kartal'ın orta sahadaki kritik iki eksiğinin yerine oynayan isimler, Talisca'nın ilk 11'de başlamasına sebep oldu belki de. Şayet Gökhan İnler ya da Oğuzhan'dan biri oynayabilecek durumda olsaydı, Şenol Güneş bu kez Talisca'yı kenarda başlatabilirdi.

Her şey bir yana, maçın Beşiktaş baskısıyla başlaması olumlu sinyaller vermişti. Ancak futbolda topla oynamak yetmiyor. Üretkenlik ve gol bulamama problemini aşamazsanız, rakibiniz ne kadar pozisyon bulamazsa bulamasın sizin o maçı kazanmanız, yalnızca şansın elinde kalmıştır. Şayet aradığınız golü bir duran toptan bulup, ilk şutunu ikinci yarıda kalenize gönderen bir takımla berabere kalıyorsanız, büyük problemleriniz var demektir.

SERBEST VURUŞ GOLLERİYLE GRUPTAN ÇIKAMAZSINIZ!
İki maç, aynı skor ve hemen hemen aynı senaryo. Senaryonun en bariz benzerliği ise atılan frikik golü. Evet, çok güzel bir goldü. Quaresma hem takımı coşturdu hem de taraftarı. Her şey bu kadar güzel giderken, hazır rakibiniz de gelemiyor... Neden ikinci gol gelmiyor? Burada problem kimde? Eğer coşkulu taraftarınızın önünde topun arkasına sığınmış bir takıma karşı güzel bir dakikada gol atıp sahadan zaferle ayrılamıyorsanız, gruptan çıkamazsınız. Burası Devler Ligi. Burada atılacak her gol değil, girilecek her pozisyonun bile telafisi yok. Tabii kalenizde gördüğünüz golün de öyle...

BU RESİMDE İKİNCİ TUR GÖZÜKMÜYOR
Beşiktaş'ın iki maçlık puan tablosu, göze kötü görünmüyor. Zira Devler Ligi'nde iki maçta mağlubiyet almamak, oldukça hoş geliyor kulağa. Fakat bunun başka bir boyutu var. Örneğin artık içerde oynayacağınız bir Dinamo Kiev maçı yok. Bu artık sizin için bir handikap. Henüz Napoli ile karşılaşmamış olmanız ve iki kez bu İtalyan deviyle üst üste oynayacak olmanız da işlerinizi zorlaştırabilir.

Kağıt kalem hesabı bir yana, Beşiktaş'ın kalesinden forvetine kadar halen bir takımının olmaması ve Şenol Güneş'in halen bir şeyler deniyor olması, Beşiktaş'ı Avrupa'nın bir numaralı kupasında kısa sürede ekarte edebilir. Üretkenliği zayıf ve skor anlamında güçlük çeken bu Beşiktaş'ın, bugünkü resminde ikinci tur gözükmüyor.

Kaynak : goal.com / Süleyman Tetik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder