Kamerunlu ne Demba Ba ne de bir Gomez - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

NTVSpor'un sevilen yüzlerinden Günetkin Onay, dün akşam oynanan Beşiktaş'ın 1-0 galibiyeti ile sonuçlanan zorlu deplasman karşılaşmasının değerlendirmesini yaptı.


Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü 11’i rotasyon diye açıklamak kolay değil. Çünkü çarşamba akşamı en eforlu oynayan 4 futbolcu Caner Erkin, Andreas Beck, Tolgay Aslan ve Atiba sahadaydı.

İlk yarı topa sahip olan, oyunu istediği şekilde kontrol eden Beşiktaş, pozisyon zenginliği yaşayamadı. Pas trafiğinde topun hızı düşüktü, yaratıcılık eksikti.

2. yarının başlaması ile birlikte Güneş, Quaresma ve Aboubakar’ı sahaya sürdü. Amaç ilk devre olmayan yaratıcılık ve bitiriciliği arttırmaktı. Ancak 2 oyuncu da beklenen katkıyı sağlayamadı. Aboubakar, önce Tosic’in sonra Caner’in paslarında net fırsatlardan faydalanamadı. Kamerunlu kalite olarak bir Demba Ba ve Gomez değil. Ancak faydalı olması için oynaması gerekiyor. Aboubakar, henüz ligde ilk 11’de forma giymedi.

2. yarı iyi baskı yapan ve adeta tek kale oynayan Beşiktaş, bu kadar tek taraflı maçta daha fazla pozisyon üretmeliydi. Şenol Güneş muhtemelen maçtan sonra ne kadar baskılı oynadıklarını söyleyecektir. Ancak Rize ligin en zayıf kadrolarından birine sahip ve tüm planını sadece savunma yapmak üzerine kurmuştu. Yani böyle bir takım karşısında Beşiktaş’ın baskılı oynaması doğal.

Tolgay çok çalıştı ve yüksek isabet oranı ile oynadı. Fakat kaleye vurmak yerine Aboubakar’a pas vermeyi denediği pozisyonda yanlış tercih yaptı.

EN İYİSİ TOSIC
Sırp futbolcu, hemen hemen kusursuz bir oyun ortaya koydu. Hem savunmadaki hamleleri, hem de pas yüzdesi ile dün Beşiktaş’ın en iyisi olarak göze çarptı. Caner Erkin rakip savunmayı zorlayan isimlerin başında geldi. Beşiktaş 6 haftada 3’üncü beraberliğe çok yaklaştı. Konya ve Rize’de kadro tercihleri ve anahtar oyuncu eksiklerinden kaynaklanan sorunlardan ders çıkarmak gerekiyor. Adriano attığı süper golle kaliteli oyuncunun neler yapabileceğini gösterdi.

Kaynak : Güntekin Onay / Vatan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder