Turgay Demir, Şenol Güneş'in Atiba tercihini eleştirdi. - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Turgay Demir, Şenol Güneş'in Atiba tercihini eleştirdi.

Share This

Spor yorumcusu gazeteci Turgay Demir, Gençlerbirliği maçı sonrası Şenol Güneş'in kadro tercihini ve Atiba'nın Ankara'ya götürülmemesini eleştirirken Beşiktaş için üç önemli hendikapı anlattı.

Turgay Demir Aspor ekranlarında katıldığı programda şunları söyledi:
"Tahtaya ilk yazacağım adam Atiba'dır. Hepsini ondan sonra değiştiririm. Birde bu rotasyon kelimesini Türk medyası çok kullanınca geçen hafta üşenmedim ve TDK'ya baktım. Rotayson nedir diye. Türk Dil Kurumu diyor ki rotasyon, düzenli değişiklik. Yani bizim rotasyon dediğimiz hiçbir şey rotasyon değil aslında. Biz her şeye rotasyon diyoruz. Beşiktaş bu hafta rotasyon falan yapmadı. Bir tek rotasyon var burada. O da Şenol Hoca sistemi bozdu ilk yarıda. Neciple oynarken de zorlanırdı Beşiktaş onuda söylemeliyim. Çünkü Atiba'yı evde bırakmışsın. Yani düğüne gidiyorsun ama takıyı evde bırakmışsın. Adına ne derseniz diyin. Denize gidiyorsun mayonu evde bırakmışsın. Atiba'sız Beşiktaş, yumurtasız menemen gibi bir şey. Bu işler kötü giderse de en azından kredi kartı gibi mutlaka yanında bulundurman gereken bir oyuncu. Tamam dinlendir ama 18'de dursun. Necip sakatlandı ve çıktı. O zaman Atiba'yı koyarsın. Sistem aynen çalışır. İlginç bir şey daha söylemeliyim. Necip sakatlandığı anda farkettiniz mi bilmiyorum, sakatlanan sağ baldırında, baldırlık vardı. Demek ki arızası varmış Necip'in. E Necip'in arızası var ve sen Atiba'yı evde bırakıyorsun. Bunu ne rotasyonla açıklarsın ne de başka bir şeyle. Bu akıl alacak bir durum değil."

"Sadece Atiba sahada olmadığı için 3 tane büyük handikap yaşadı Beşiktaş. Nedir bunlar? Necip'in sakatlığında iki oyuncunun yeri değişti. Uzun süredir oynamayan bir oyuncu olan Rhodolfo'da doğru düzgün ısınamadan oyuna girdi. Nitekim öyle yada böyle o golün içerisinde var."

"İkinci handikap, Quaresma, Adriano ve Talisca gibi koşu mesafeleri çok düşük olan 3 oyuncu orta sahada buluştu. Bunlar ayağına top bekleyen 3 oyuncu. Ve Tolgay geri vitese taktı, mecbur kalmadıkça ileriye çıkmadı. Dolayısı ile Beşiktaş yaslanmak zorunda kaldı."

"Üçüncü handikap ise oyunun boyu çok uzadı. Marcelo ile Cenk arasındaki mesafe Beşiktaş'ın hiçbir maçında göremeyeceğimiz kadar uzadi ki 45-50 metreye çıktı. Bu da Talisca'yı bitirdi. Talisca bu mesafelerde oynayacak oyuncu değil. 20-25 metre oyunu sıkıştıracaksınız. Talisca o bölgede ince işler yapacak. Alacak, verecek, dönecek, vuracak."

"Bu 3 tane handikap 26. dakika itibariyle Beşiktaş'ı oyundan düşürdü ve Gençlerbirliği oyunun tek halimi oldu."

"Şimdi hoca ile oturup konuşsak bize şunu söyleyebilir. "Bizim her şeye rağmen ikinci yarıda sadece 3 tane Cenk'in pozisyonu var. 2 tane Aboubakar'ın var. Bir de rakibin kendi kalesine atma durumu olan bir gol var direkten dönen. Yani 6 tane net pozisyon. Quaresma'yı da sayarsak 7." Ama burada önemli olan şu. Gençlerbirliği ikinci yarıda 2. golü bulsa, sen bu pozisyonları yakalayabilir misin?"

Son olarak maçın hakemine de değinen Turgay Demir : "Beşiktaş derbisinde Galatasaray'ın yaptıklarını Gençlerbirliği hayli hayli yapar.  Ben bu konuda hakemi eleştiririm. 4 dakika uzatma veriyorsun. En az 5 veya 6 oyuncu yerde yattı. Birde sakatlık oldu. 3 dakikayı sadece oyuncu değişikliklerinden vereceksin. Bence hakem çok iyi maç yönetti. Tek hatası maçı durdurmamaktı. Erman Hoca gibi yapacak sabaha kadar oynatırım diyecekti.  Her yatışa 1 dakika koyarım.10 dakikayı kaldıracaksın orada. Türkiye şoka girecek. Bir dahada hiçkimse yapmayacak. Ama sen yatmaya sırtını dönersen, görmezden gelirsen oyuncu yatar. Hakem dediğin mahkemedeki hakim gibidir. Sen mahkeme salonunda istediğin gibi davranabiliyor musun? Napıyor? Atarım dışarı diyor. Burada da onu yapacaksın." şeklinde konuştu.

Siyahlabeyaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder