Dinamo Kiev maçı öncesi Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi - Son Dakika Beşiktaş Haberleri, Transfer, Puan Durumu ve Fikstür | siyahlabeyaz.net

Dinamo Kiev maçı öncesi Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi

Share This

Şampiyonlar Ligi B grubunda yarın Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı ile son grup maçına çıkacak olan Beşiktaş'ın yapacağı son antrenman öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş zorlu maç öncesi önemli açıklamalarda bulundu.


"İyi akşamlar. Atiba maçın önemi ile ilgili zaten kısmen değindi. Her takım için Ş Ligini her maçı önemlidir. Ama sebepleri itibarı ile bizim daha çok sebebimiz var. Gruptan çıkma şansımız var. Rakibin gruptan çıkma şansı yok. Maçı kazanmamız halinde sadece Beşiktaş'ı değil aynı zamanda tüm takımlarımızı etkileyecek bir maç olacaktır. Aynı zamanda da benim kendi şahsım olarak bu yılın önemli maçı olarak bakıyorum."

Gruptan çıkamamaları küçük olduklarını göstermez
"Hedef olarak gruptan çıkmak Şampiyon olan bir takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp hedeflerinden birincisini yakalamak önemli bir olaydır. Gruptan çıkmak bizim birinci hedefimizdir. Ama tabi işimiz kolay değil zor bir rakip ile oynayacağız. Dinamo Kiev köklü bir kulüp. Şuanda ligde 2. olmaları ve gruptan çıkma şanslarını kaybetmeleri onların küçük olduğunu göstermez."

3. ve 4. maçları kaybettiler
"Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 3 ve 4. maçlar çok önemlidir. Onlar 3. ve 4. maçları kaybettiler. O yüzden bu duruma düştüler. Yani onlar Benfica'ya 2 maçta kaybettiler ama biz Napoli'den 4 puan aldık bu da bizi ön plana çıkardı."

İyi oyuncuların güzel maçı olsun
"Dinamo Kiev kendi sahamızda berabere kaldığımız bir rakip. Takım oyunu oynayan, koşan, kompakt bir takım. İki takım içinde zor maç olacak ama saydığımız nedenlerden dolayı kazanmayı istemem bakımından biz daha öndeyiz. Hem bizde hem onlarda iyi oyuncular var. iyi oyuncuların güzel maçı olacaktır. Umuyorum ve bekliyorum ki bu maçı kazanıp mutluluğu Türkiye'de paylaşmak istiyoruz tüm futbolseverlerle."

Başladığımız yer değil, geldiğimiz yer önemli
"Öncelikle rakip takımın hocası ve takımın beklentisi maçı kazanmak isteği gayet normal. İddialı olmasa bile her takım kazanmak için sahaya çıkar yarın bizde bunu bekliyoruz onlardan ama biz daha çok kazanmak istediğimizi göstermeliyiz. Katılırken 4. torbadan katıldığımız doğru ama konumumuz ne olursa olsun, başladığımız yer değil geldiğimiz yer önemli. Geldiğimiz yer yeterli değil ama olumlu. Kazanabileceğimiz bir çok maçta puan kaybettik kendi sahamızda. Kiev maçı da buna dahil. Diğer maçlara bakarak muhakeme yapmamak lazım. Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz. Bu maçı kazandığımızda yeniden bir hedef seçme şansımız olur. Birinci hedefimiz gruptan çıkmaktı."

Bu arada basın toplantısı esnasında deneyimli teknik adam Şenol Güneş, katılımcı spor muhabirlerinden gelen devre arasına ilişkin transferlerle ilgili bir soru üzerine gülümseyerek, "Siz bana gruptan çıkacağımız garantisini verin, ben de o zaman sizlere transferleri garanti ederim." şeklinde cevap verdi.

Kaburgasında 2-3 darbe var
"Sakatlığı olan oyuncular hakkında basına eksik bilgi verilmiş anladığımız kadarıyla. Oğuzhan ve Gökhan Gönül'ün ağrıları var. Ancak bugün antrenmanda görmek durumundayız. Onun dışında dün yenileme yapıldığı için oynayanların durumunu ve bugün ne olacağını göreceğiz. Yorgunluk olarak da ne çıkacağını göreceğiz Şu anda idmanın sonunda karar verebilirim. Bütün söylemlerim boşta kalabilir. Dünden beri dinleniyorlar. Sabah idman yaptık. İstirahatteydiler. Bugün seyahat yaptık. Buradayız. Şimdi idman yapacağız. Ancak yeni yeni belli olur. Maçtan dolayı Gökhan Gönül'ün kaburgasında darbeye bağlı 2-3 yerde ağrıları var."

Temennim daha iyi hava ve zemin ancak...
"Hava koşulları olumsuzdur doğru. Ancak futbol için zaten olumsuz bir durum demektir. Hem soğukluğu hemde zemine etkisini bilemeyiz. Koşullardan şikayet etmek yerine koşulları kabul edip ona uymak durumundayız. Nasıl olacağını yarın sahada göreceğiz. Bugün idmanı bu saatte yapmamızın nedeni bu koşulların nasıl olacağını görebilmektir. Ama temennim ki her zaman iyi bir havada ve iyi bir zeminde oynansın bu maçlar. Dünyada böyle oluyor bu. Uyacağız buna."

Siyahlabeyaz Özel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder